április 22 - április 23

Bodrogzug - Vizek, borok, hangulatok

Jelentkezem

Kihagyhatatlan tavaszi kajaktúránk a Bodrog-ártérben.

Indulási időpont: 2017. április 22 - a reggeli órákban.
Szállás/Komfort: Egyszerű turista szállás - Konténer ház - egy légterű - fűtéssel horkolós, csendeskedős, romantikázós élmény. A szobák 11 fősek.  Sátrazásra is van lehetőséged. Külön wc/zuhanyzó
Utazás: Egyénileg, vagy a nagyon vidám kisbuszban.

Kinek ajánljuk: Családoknak, baráti társaságoknak, profiknak és amatőröknek egyaránt ajánljuk utunkat.

A Tokaji-hegység előterében található Bodrogzug egyedi jellemzője, hogy a több ezer hektárt felölelő ártéri síksága vízszabályozások előtti korba repíti a látogatót. A hatalmas víztömeg következtében túránk során réteken, mezőkön kajakozhatunk keresztül, vízállástól függően- valódi közelségbe kerülve a természettel. Kivételes madárvilág, zegzugos átjárók, érintetlen környezet. Tavasz a Bodrogzugban, csavargás, jövés menés a Zsarón! Nagy vízállásnál, magas víznél lapátolás az elöntött réteken, magányos fűzfák között. Ezt a túrát talán be sem kell mutatnunk! Kedvencük, szeretjük, egy igazi hazai csemege! Vizeskedvűeknek kötelező olvasmány...

Program:
1. nap – Unió kemping, Bodrogzug
9 órakor találkozunk a Bodrogkeresztúri úton található Unió kempingben. A szállás elfoglalását követően, 10 órakor útra kelünk a Bodrogzug felé. A vízállástól függően körbekajakozzuk a környéket Zalkod irányában. Mesés átjárók, páratlan élővilág és kalandos evezés jellemzi utunkat. A helyi vendéglátó ipari egységnél tett látogatás gyógyírt jelent majd megfáradt izmainknak. Este pihegés, tüzeskedés, garázsrock, énekelés, holdbámulás, és az elmaradhatatlan kulturált italfogyasztás!
Este bográcsvacsora, ahol újra a nagy Levin remekel, gasztrokaland a fakanalas, bográcsozós világmindenségben!

2. nap - Zsaró-ér, Öreg folyó.
Ébredést követően újra vízre szállunk. Végig kajakozunk a Zsarón, ki az öreg folyóra. Vízállástól függően csavargunk arra, amerre a legszebb. Az elöntött területek hatalmas felületet biztosítanak a kalandra vágyó kajakosnak: fűzfák, bokrok között lapátolva járjuk be az egész tengeré vált Bodrogzugot. A délutáni órákban érkezés vissza a kempingbe, pakolás majd indulunk haza. Várható érkezés az esti órákban.

A túra 10 fő részvételével indul.

Részvételi díj: 19.900 Ft/fő, amely tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék bográcsos vacsorát

A részvétei díj nem tartalmazza:   

  • az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 4.500 Ft/fő)
  • Nemzeti Park regisztráció:  750 Ft/fő/nap, 14 éves kortól fizetendő.
  • Szállás: 2.600 Ft/fő/éj - a turista szálló
  • A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni !

Mielőtt kajakba szállnál, mielőtt velünk tartanál izgalmas kalandjainkra, mielőtt jelentkeznél - kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi linken található gondolatainkat a kajakozásról, az outdoor-ról, a tengeri kajakos stílusunkról. Bevállalod?

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

 

A Bodrogzugról:
A területen ősi állapotok uralkodnak, a mintegy 3781 hektár területen nedves rétek, mocsarak, puhafás ligeterdők, nyíltvizes és vízinövénnyel benőtt területek váltják egymást. Madárvilága igen fontos, hiszen a haris (Crex crex) hazai állományának jelentős része itt fészkel. Jelentős gémtelepeiről, vízimadarairól is, vándorlási időszakban mintegy 20 000 madár fordul meg itt.
Megtalálhatjuk a fekete gólya (Ciconia nigra) állományának 1 % - át a területen.
Jelentős a vizes élőhelyhez kötött, védett növények jelenléte is, mint a kornistárnics (Gentiana pneumonanthe), a szibériai nőszirom (Iris sibirica), vagy a tündérfátyol (Nymphoides peltata). Vízimadarak esetében figyelemre méltó a nyári lúd (Anser anser), a kis vöcsök (Tachybaptus ruficollis) és egyéb vöcsökfajok, a nagy kócsag (Egretta alba) jelenléte. Számos, fokozottan védett ragadozómadár táplálkozó helye a Bodrogzug vizes térsége, úgy mint a réti fülesbagolyé (Asio flammeus), a hamvas rétihéjáé (Circus pygargus), a barna kányáé (Milvus migrans), vagy a védett kabasólyomé (Falco subbuteo).
Vándorlási időszakban előforduló védett és fokozottan védett madarak a pajzsoscankó (Philomachus pugnax), a daru (Grus grus), a fehér és a feketególya (Ciconia ciconia, Ciconia nigra). Nevezetes fokozottan védett, fészkelő ragadozó madarairól is, mint például a kék vércse (Falco vespertinus) vagy az uhu (Bubo bubo).

A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.

* A szabad helyek száma tájékoztató jellegű információ. A helyek számáról, pontos információkért keress minket írásban vagy telefonon.
 

Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

km1LsydvN9M

{'markers':[{ 'address': 'Zalkod'}],'zoom': 10 }

Jelentkezem

Szólj hozzá!www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!