április 27 - május 01

Murter - Tavasz, tenger, delfinek - Túra és tanfolyam

Jelentkezem

Murter - Tavaszi Tengeri kajak tanfolyam és túra  - Első tengeri csavargás és tintahalkarikák

Horvátország - Murter szigete/Vrgada szigete
Időpont:
2017. április 27 -május 1.
Találkozó: A vidám kisbusz utasainak április 27. a késő esti órákban a Római parton. Az egyénileg érkezőknek 28 -án, Murter városában 9 órakor.

Szállás: 2 - 3 ágyas tengerre néző- nagy teraszos apartmanokban
Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.

A program:

Ajándék a tavaszi tenger, az illataival, haragosan kedves hirtelen színeivel. A melegedő nappalok, a virágzó tengerpart még zöld mindenütt. Az esték hűvösek lehetnek - de a lelkünkben már erősen nyílik a nyár. Mennénk a vízre, a sós tenger illata...a tavasz, hormonok, induljunk.

Nem kell a világ végére elutazz, hogy 4 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén. A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a tavaszi szelek izgalmas, tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett.
Képek a kalandról, Murter szigetéről.

4 nap tengeri kajakozás a tavaszi tengeren. Nektek, nekünk,mindenkinek. A tenger ugyan még hűvös is lehet de az időjárás csodálatos evezést ígér - jó és rossz idő esetén is. Nincsenek turisták, nincs tömeg, üresek a tavernák. A tenger lehet tükörsima, kellemes evezéseket ígérve, de lehet hullámzó, kemény feladatot állítva a haladó kajakosok elé. A helyszín, a sziget szabdaltsága miatt minden nap evezhető, mert találunk szélvédett helyeket, de ha kedvünk tartja akkor ki lehet menni a nagyobb hullámok közé.

Leruccanunk a szomszédos horvátországi szigetre, ahol terveink szerint körbeevezzük ezt a meseszép kis szigetet, csavargunk a közeli szigetek között, miközben végigvesszük a tengeri kajakozás rejtelmeit az alapoktól. A hely varázsa a rengeteg apró öböl, amely apró kavicsos, homokos kis kikötőhelyekkel van meghintve. Esténként tintahal és blitva.

Ott a helyünk.

A leírt programot két tapasztalt túravezető vezeti, lehetőség van tanulni, gyakorolni nagy hullámok között, de ha csak a finom, kedves, "lapos vizet" kedveled akkor is itt a helyed. Nincsenek kötelező programok. A leírt program lehetőség azoknak akik szeretnének fejlődni. Ha csak élveznéd a tavaszi napsütést, a sós tengert a bőrödön, de eszed ágában sincs borulgatni, akkor is szökj el velünk.

Nulladik nap:
Az esti órákban találkozó a kisbusz utasainak, majd utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. Az éjszakát utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Első nap:
A túra útvonalát és a program menetét az időjárás és a tenger fogja meghatározni.

Érkezés a reggeli órákban Murter szigetére, ahol elfoglaljuk kis szállásunkat, majd vízreszállunk. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. Az oktatás tematikus lesz -  természetesen az időjárás függvényében - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Kajakozás, majd este vacsora egy közeli tavernában.

Második nap:
Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Jó idő esetén ellapátolunk Vrgada szigetére.
Vacsi egy közeli tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés a meteorológiáról, helyi szelekről.

Harmadik nap:
Folytatjuk  tanfolyamos kalandunkat. Kajakozás a part mentén, a parthoz közeli kis szigetek felfedezése. Folytatjuk tavaszi "vörksoppunkat"  és a vontatásokat vesszük végig. Belekóstolunk az eszkimó fordulóba. Este szintén teraszozós, pihegős. Lebarnulva folytatjuk esti szakmai beszélgetésünket a világról.

Negyedik nap:
Rövid, fél napos evezés, napfürdőzés, tengeri kajakozás. A mai napon folytatjuk eszkimózós tanulmányainkat, valamint különböző egyensúlyi helyzeteket nézünk végig. A biztonságé lesz a főszerep. A kora délutáni órákban összepakolunk, majd Magyarország felé vesszük az irányt.
Várható érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Nézzétek meg képeinket Murter szigetéről.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki egy komoly tavaszi, napozós, barnulós kalandra vágyik és szeretne komolyabban foglalkozni a tengeri kajakozással.
Nehézség: mindenki számára könnyen teljesíthető túra, de ha a szél függvényében a haladó kajakosoknak is komoly kihívást jelent.

 

A túra 8 fő részvételével indul

Részvételi díj: 49.900 Ft/fő, amely tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést

A részvétei díj nem tartalmazza:   

  • étkezéseket
  • az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 22.900 Ft)
  • a szállás költséget mely 20 €/fő/éj
  • A részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni.

Pénz, árak:
Az árak Európaiak. Egy átlagos vacsora 12-15 Euró.  Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A helyi pénz a Horvát Kuna (HRK). Egy euró - 7,5 HRK-nak felel meg. (2017.ápr.)
Érdemes itthon váltani, de a szigeten található ATM automatákból is könnyen pénzhez juthattok.

Kiutazási forma:
Kisbusz vagy egyénileg

Felszerelésajánló:
Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A víz még hideg a tavaszi tengeren. Ha szeretnél eszkimót gyakorolni akkor felszerelésedet úgy rakd össze -ha van neoprén ruhád akkor hozd magaddal. Természetesen a levegő hőmérséklete mát nappal nyár eleji mosolyt csal az arcunkra!
Az esték is hozhatnak hűvös időt, meleg ruha legyen nálad, sapka kötelező:).

Egyéb részletek:
Kiutazás:
A Kisbusszal utazóknak, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Szállás:
Tengerre néző, nagy teraszos, 2-3 ágyas apartmanok, Csodálatos kilátással.

Étkezés:
Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket.
Esténként ha van kedvetek, ellátogatunk felfedezni a helyi tavernákat, és közösen vacsorázunk.
Általában naponta van lehetőség bevásárolni, a magyarországi árakkal közel megegyező árakon. Az apartmanokban jól felszerelt konyhák vannak. A túra során több helyen meg fogunk állni tavernáknál, vendéglőknél.

Időjárás:
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, a tavaszi hónapokban a instabil az Adria időjárása. lehet csodálatos meleg, de előfordulhatnak erős szelek is. A tenger 14-16 fokos. Napközben is kellemes időjárással számolhatunk. Eső azonban bármikor előfordulhat.

Csomagolás:
A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Vízum:
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.

Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Biztosításodat megkötheted partner irodánkban is, online, pár perc alatt.
írj a hello(kukac)traveller.hu-ra vagy keresd kollégánkat az alábbi telefonon: 06 70 426 2092

Egészségügyi tudnivalók:
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.


Mielőtt kajakba szállnál, mielőtt velünk tartanál izgalmas kalandjainkra, mielőtt jelentkeznél - kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi linken található gondolatainkat a kajakozásról, az outdoor-ról, a tengeri kajakos stílusunkról. Bevállalod?

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

Murter
Közép - Dalmáciában található kis sziget, itt található azonos nevű "fővárosa" is. A sziget északnyugati részén helyezkedik el Betina, az északnyugatin pedig Jezera és Tisno...
5000 lakosából kétezren élnek Murter-ben. Tisnonál a szárazföld felől egy 12 méteres hídon közelíthető meg. Legmagasabb pontja 125 m-el található a tengerszint felett. Jellemzően sziklás és aprókavicsos strandok találhatók a szigeten.
Vodicétől 22 km-re fekvő festői szépségű sziget, a szigetek sorában jelentős a 18 km2-es Murter sziget. A hálászok, olajtermesztők és hajóépítők ezen települése a sibeniki terület legnagyobb lakott, egyben a parthoz lebközelebb fekvő szigete. Murter a Hramine tengerparti településével, amely egy tágas és erdős öböl körül alakul ki, a Slanica  fenyőerdős, homokos öblöcskéjével,  ahol magánapartmanok és kemping található, a sziget legnagyobb idegenforgalmi települése.
TISNO : a kis várost 1474-ben alapították. Egy 30 méter széles tengerszoros választja szét és egy felnyitható vashíd, köti össze. Csodálatos környezet, kristálytiszta víz, fenséges panoráma várja az idelátogató turistákat. A páratlan természeti adottságok a kisvárost övező térség  történelmi és természeti kincsei egyedülálló lehetőségéket kínálnak.
JEZERA : a Sibeniki szigetvilághoz tartozó Murter sziget északkeleti részén található, mely Tisno településnél közúti híddal csatlakozik a szárazföldhöz. Az azonos nevű öbölben fekszik, melynek védett kikötőjében jól felszerelt, 220 férőhelyes marina is található, s amely praktikus kiindulópontja lehet a Kornati Nemzeti Parkba igyekvő hajósoknak Jezera lakói hagyományosan halászattal, olajbogyó termesztéssel és szőlőműveléssel foglalkoztak, az utóbbi időben pedig egyre inkább az idegenforgalomból élnek.


* A szabad helyek száma tájékoztató jellegű információ. A helyek számáról, pontos információkért keress minket írásban vagy telefonon.


Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

{'markers':[{ 'address': 'Murter'}],'zoom': 12}

Jelentkezem

Szólj hozzá!www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!