május 26 - május 28

Ipoly - Rétek, Felhők, Gyerekek - Kölyökkajak

Jelentkezem

Ipoly - három nap, két folyó - KÖLYÖKKAJAK

Helyszín: Ipoly folyó
Időpont: 2017. május 26 - 27 - 28.
Találkozó: május 26. 10:00 Szob, Kompkikötő

Szállás: Sátor, kemping
Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.

A programról:
Leányok, legények. Három nap és két folyó. Kajakozunk a kölykökkel, bringázunk, sütögetünk, labdát rugdosunk, csorgunk, fürdünk, rétek, mezők peremén legkedvencebb északi folyónkon, az Ipolyon.
Ezen a három napon a lurkóké és a szüleiké lesz a főszerep. Szeretettel várunk kicsiket, nagyokat.

Első nap:
Érkezés a szobi kempingbe, sátraink felállítása, majd kerékpárra pattanunk. Ha nincs kerékpárod vagy nem akarod elhozni akkor tudsz a helyszínen bérelni. Bringára pattanva elkerekezünk a Ipolydamásd irányában a letkési hídhoz, ahol gigászi fürdést fogunk elkövetni. Fél napos bringás csavargás hogy a legkisebbek is bírják. Este játék, vacsi, tüzeskedés.

Második nap:
Irány Letkés ahol csapatunk vízreszáll, és indulhat az egész napos csendes csorgás. Kényelmesen, lustán csorgunk dél felé. Galériaerdők, madarak és a zöldülő erdő. A folyó vize tiszta. Az utunkat néha kis surrantók teszik változatossá. A mederben gyakran utunkba kerülő zátonyok, kis szigetek, remek lehetőséget adnak egy kis pihenésre. Vízállástól függően kikötünk, követ hajigálunk, sárkányt eregetünk, vizeskedünk, majszolunk. A délutáni órákban megérkezünk a kempingbe, ahol közös sütögetés, tüzeskedés, foci - kicsik a nagyok ellen - vidámság. Este zenés táncos mulatság, a felnőtteknek...

Harmadik nap:
Reggel táborbontás után vízreszállunk és elcsusszanunk kajakjainkban a Dunakanyar legszebb részein. Pár óra evezés után megérkezünk Nagymarosra, hekkezés, bambi, majd a kismarosi holtágban lapátolás. Érkezés Kismarosra a délutáni órákban.

Az autók, csomagok és egyebek logisztikáját természetesen megoldjuk. Senki nem marad az autója, csomagjai nélkül.

Kinek ajánljuk: kicsiknek, apróknak, nagyoknak, családoknak.

Nehézség: a túra mindenki számára teljesíthető, a napi táv az első nap 15 km, a második nap kicsit több, 15-18 km, de a sodrás is segítségünkre lesz.

Részvételi díj:  felnőtteknek 29.900 Ft/fő, gyermekeknek 15.000 Ft/fő  amely tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • két sütögetős vacsorát

A részvétei díj nem tartalmazza:   

  • a vacsin kívüli egyéb étkezéseket
  • az utazást (vidám kisbuszban korlátozott számban 3.500 Ft)
  • kerékpár bérlést - 2000 Ft/fő
  • a szállás díjat kempingben

Mielőtt kajakba szállnál, mielőtt velünk tartanál izgalmas kalandjainkra, mielőtt jelentkeznél - kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi linken található gondolatainkat a kajakozásról, az outdoor-ról, a tengeri kajakos stílusunkról. Bevállalod?

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

A folyóról:
Az Ipoly völgy természeti értékeit a védett növényfajok, és a magas denzitású állatfajok adják.
A terület, mintegy menedék a bennszülött magyar tavaszi - fésűs bagolylepkének (Dioszeghyana schmidtii), a szintén fokozottan védett lápi pócnak (Umbra krameri), a védett selymes durbincsnak (Gymnocephalus schraetzer).
Számos fokozottan védett madárfaj is előfordul itt, úgy, mint a kis lilik (Anser erythropus). A terület természetvédelmi értékét növeli a vidra (Lutra lutra), a kis patkósdenevér (Rhinolophus hipposideros) és a közönséges denevér (Myotis myotis) bizonyított előfordulása. A védett kétéltűek és hüllők közül a sárgahasú unka (Bombina bombina), a levelibéka (Hyla arborea), és a mocsári teknős (Emys orbicularis) egyaránt előfordul. Vándorlási időszakban az Ipoly folyóra akár 30 000 vízimadár is érkezik, táplálkozni, éjszakázni. Egy része tavaszig marad a térségben, majd tavasszal fészkelő helyet is keresnek itt. Régebben a folyó halfajokban gazdag volt, ez azonban a környező gazdasági területeken használt vegyszerek miatt erősen lecsökkent. Biogeográfiai szempontok alapján fontos társulások - égerlápok (Dryopteridi- Alnetum), fűzláp (Calamagrostio - Salicetum cinereae), vízililiom társulás (Nymphaeetum albo-luteae), adnak élőhelyet az itt fellelhető növény - és állatvilágnak. Védettség: a Duna - Ipoly Nemzeti Park része.

A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.

Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

{'markers':[{ 'address': 'Letkés'}],'zoom': 10 }

Jelentkezem

Szólj hozzá!www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!