augusztus 04 - augusztus 13

Thassos - A legkomolyabb fesztiválod. Garantáljuk

Jelentkezem

 Thassos  - du jú lájk tintahal?

Helyszín: Thasoss szigete / Görögország
Időpont: 2017. augusztus 4 - augusztus 13.

Találkozó: A vidám kisbusz utasainak augusztus 4. az esti órákban a Római parton, az egyénileg utazóknak augusztus 5. Keramoti / Komp, vagy Thassos szigete a délutáni, kora esti órákban.
Szállás:
kemping az érkezés és a hazainduláskor, "Hotel Beach", ahol ránk esteledik - egy homokos öböl minden komfortjával, vadkemping.
Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.

A programról:
Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk  legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mithos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság jegyében. Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok. Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, huncutság, vidámság, zenélős, homokban csillagnézős esték. NA ez lesz. A görög nyaralós, kajakozásunk. Életed kedvenc fesztiválja.

A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet el tudod helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

1.nap
Indulás Budapestről, a délutáni órákban. Az éjszakát utazással töltjük.
Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik.

2. nap - Keramoti, Prinos
Keramontiba a délutáni órákban kompra szállunk (az egyénileg utazókkal is itt találkozunk). Szűk egy óra alatt elérjük a sziget gyönyörű partját. Innen fél órás autóúttal érkezünk a kiindulási pontra, Prinos városkájába, ahol az első éjszakánkat a helyi kempingben töltjük. A tenger sós illatát árasztó, igazi megnyugvást nyújtó környezetben kipihenjük az utazás fáradalmait és felkészülünk a másnapi izgalmas evezésre. Juhtúróval töltött tintahallal, finomságok, vacsora és pihi.
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

3. napPrinos, Skala Marion
Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek
A csapat nekivág a túrának és indulás a sziget déli csücske felé. A haladás a csapat tempójától függ, de napi 15 kilométert szeretnénk megtenni. Utunk során szép öblök, homokos sziklapartok mellett evezünk el, így lesz bőven alkalmunk megállni fürdeni, snorkelezni és napozni. A déli valamint a keleti rész változatos partjaival, öbleivel izgalmas kajakos napokat tart számunkra. Mindenki hamar belejön az evezésbe, profi kajakossá válik az estére. A vacsoránkat Skala Marion-ban a Crazy Shrimpf -hez címzett tavernában töltjük el, Tintahal, mithos... A kis faluban bolt is található. Vacsora után egy fél órás evezés az estében, a távolban apró halászhajók fényei, mi pedig kisiklunk éjszakázós öblünkbe.
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

4. nap - Skala Marion, Photos
Reggel Photos városkája felé vesszük az irányt: szirtek, apró barlangok között haladunk előre, mellettünk hűséges társunk, az örök szépségű görög tengerpart. A part változatos sziklaképződményekkel tarkított, de nem maradnak el az apró homokos fövenyek. A kora esti órákban elérjük Photos városát. Az éjszakát a település szélén töltjük, egy kellemes éjszakai bár előtt, ahol többek között medence, valamint koktélbár gondoskodik a hangulatunkról. Tervezünk egy nagy éjszakai medencés party-t , amiről beszélni fog a város... A város az egyik legnagyobb éjszakai élettel bíró hely a szigeten, ahol alkalmunk lesz feltölteni víz és élelmiszer készleteinket is.
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

5. nap - Potos, Archangelos
Reggel folytatjuk utunkat Archangelos vad sziklái felé. A mai nap a kényelmes evezésé, átadjuk magunkat az azúrkék tengervíz hullámainak és a szikrázó napsütésnek. Az út során felkeressük a sziget egyik leghíresebb geológiai képződményét, a Szirének Medencéjét. Itt a hullámzástól függően kikötünk, ugrálás a medencébe, fürdőzés, fotók. Az éjszakát Archangelos öblében töltjük. Az öböl fölötti szirteken találjuk a sziget legnagyobb kolostorát. Az öbölben édesvizes zuhany, kiskocsma található. Az égboltot borító ezer csillag fényében fürödve, töltjük az éjszakát.
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

6. nap - Archangelos, Aliki - Iannos Ioannis
Rövid, pihenős nap a gasztronómia jegyében.
Archangelos öblét elhagyva Aliki felé lapátolunk. A gondtalan vakáció keretében ebédünket akár egy autentikus görög tavernában, a legfinomabb friss halfélék között válogatva is elfogyaszthatjuk, ugyanakkor lehetőség nyílik az élelmiszerkészlet feltöltésére a helyi boltban. Kora délután újra lapátot ragadunk, hogy bekajakozzunk az évezredes márványbánya fölé. Hajdanán a legnagyobb bánya volt ez Észak- Görögországban. Sátrainkat Aliki mögött, távol mindentől, egy titkos kis öbölben állítjuk fel.
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

7. nap - Ianos Ioannis - Paradiso Beach
Ma eddigi utunk talán legszebb homokos partjához érünk, s a tenger égszínkék vizében nagy eséllyel játékos delfinek kísérik majd utunkat. A part homokos, a víz lassan mélyül, a hátunk mögött pedig hatalmas ormok. A Paradiso Beach-en fogunk kikötni a napnyugta elképesztő fényeinél, ahol egy jól megérdemelt zuhanyzást követően ellátogathatunk valamelyik hangulatos étterembe, hogy újra kiélvezhessük a görög konyha fantasztikus ízvilágát.
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

8. nap
- Paradiso Beach - Potamia
A finom reggeli után Potamia kisvárosa felé kelünk útra egy kényelmes levezető kajakozás keretében. Természetesen a tavernák sem maradnak ki a programból. A vidám kisbusz várni fog minket a város szélén. Bepakolunk, majd visszatérünk a már ismert prinosi kempingbe. Vidám búcsúvacsorával készülünk a másnapi szomorú hazaindulásra.
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

9. nap -Keramoti - Budapest
A kora reggeli első komppal kihajózunk, majd kisbuszra szállunk és utazunk egész nap. Várható hazaérkezés vasárnap a kora hajnali órákban.

Kinek ajánljuk: nyárszerelmeseknek, tengerfüggőknek, romantikus sörfogyasztóknak, tintahalimádóknak, későn kelőknek
Nehézség: mindenki számára könnyen teljesíthető a túra, nyaralós, pihenős, strandolós. Napi 5-10-12 kilométert evezünk, de hogy mennyinek érezzük az az időjárástól és széltől is függ.

A túra 8 fő részvételével indul


Részvételi díj: 79.900 Ft/fő, amely tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:   

  • étkezéseket
  • az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 29.900 Ft), kompátkelést (kb 12 €/fő)
  • a kempingek és a szárazföldi támogatás díjat - 40 €/ fő - a helyi irodának fizetendő
  • A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni -

Pénz, árak:
Az árak európaiak.. Egy átlagos vacsora 15 - 20 Euró  Ebben az árban már az italfogyasztás is benne van. Ajánlott költőpénz: 40.000-50.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A fizetőeszköz euró. Utunk során nem lesz lehetőséged ATM automatával randizni, ezért ezt érdemes itthon elintézni. Készpénz legyen nálad, mert a kis tavernákban, boltokban nem mindig tudod használni kis plasztik kártyádat.

Kiutazási forma:
Kisbusz vagy egyénileg
Felszerelésajánló
:
Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő, a parton árnyékoló sátor. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges.
Az éjszakákat kempingben, partokon töltjük. Az ehhez szükséges felszerelésről mindenki maga gondoskodik. Segítség a pakoláshoz, a felszerelés összeállításához.

Egyéb részletek:
Kiutazás:
Kisbusszal utazunk, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
Szállás:
Kempingben töltjük az első és az utolsó éjszakákat. A többi napon az estéket eldugott öblökben, strandokon töltjük. Ezt egy helyi irodán keresztül bonyolítjuk. Ők a helyi partnereink. A strandokon általában találkozunk édesvízzel, ahol le tudunk mosakodni. Viszünk magunkkal sátrat, de általában egy polifoam és egy nyári hálózsák elegendő. Hasznos lehet egy két-három ezer forintos árnyékoló sátor, aminek csak egy oldala van, hiszen a nap egy jelentős részét a parton töltjük.
Étkezés:
Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni. Az árak európaiak, a hazaival megegyeznek. Minden nap lesz lehetőség tavernában ebédelni, vacsorázni. Nekünk ez bejött. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal!
Időjárás:
AZ IDEÁLIS! Csupa nagybetűvel. Meleg lesz, enyhe széllel. De a vízen nem érzed majd a kánikulát. Napkrém, napszemüveg, fürdőruci a kötelező viselet.
Csomagolás:
A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)
Vízum:
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába, Macedóniába. Görögországba érve visszatérünk az Eu-ba.
Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. 

Egészségügyi tudnivalók:
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Mielőtt kajakba szállnál, mielőtt velünk tartanál izgalmas kalandjainkra, mielőtt jelentkeznél - kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi linken található gondolatainkat a kajakozásról, az outdoor-ról, a tengeri kajakos stílusunkról. Bevállalod?

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

A szigetről:
Kr.e. 1500-1600 körül az Égei-tenger északi részén hajózott egy föníciai hajó flotta, fedélzetükön  harcosokkal és egy föníciai hadvezérrel, akit Thassosnak hívtak. Végig hajózva az Égei-tengert és annak szigetvilágát már sok felé járt és sokféle szigetet látott. Amikor már lassan a szárazföld közelébe értek, rátaláltak - a tenger felől érkezve szinte egybeolvadva a szárazfölddel, de attól mégis biztonságos távolságban lévő - különleges kis szigetre, ami hihetetlenül zöld volt. Hatalmas pinea fenyőkből álló erdő borította és sok kikötésre alkalmas öböl volt a partjai mentén. Úgy döntött, hogy itt szállnak partra. És ezzel a tettével visszavonhatatlanul beírta nevét és a szigetet a történelembe . ….. Thassos lett az Égei-tenger északi részének  központja és nagyon gazdag stratégiai és kereskedelmi hatalommá vált. Saját kereskedelmi és hadihajó flottával rendelkezett, saját aranypénze volt és a vele szemben lévő macedón és thrák területeket is gyarmatosították. Fontosságát „viharos” történelme folyamán mindvégig megőrizte, mind a görögök virágkorában, mind a rómaiak korában és azt követően a 400 éves török uralom alatt is.

A sziget Budapesttől 1250 km fekszik. Mivel mindenféle „komolyabb” üdülőhelytől távol esik kajaktúránk célpontja, ezért nincsen széthasználva, leharcolva, ami fontos szempont a vadkempingező kalandoroknak… Thassos az Égei-tenger legészakibb szigete.Legközelebbi pontja 7-8 km-re van a kelet-makedón partoktól.
Területe 393 km2, Kavala megyéhez tartozik.
Thassos felszíne hegyes, sziklás és sűrű erdőkkel borított. A sziget peremén a tengerpartok nagyon változatosak, homokos, kavicsos, sziklás kis és mély vizű öbleiben mindenki talál magának megfelelőt.
A sziget belseje 800 m feletti régiókban a Kárpátokat idézi, Kis tóval, patakokkal és rengeteg nagyon finom vizű forrással.
Legmagasabb hegycsúcsa az Ipsario 1208 m.
Innen a sziget teljesen körbelátható, tiszta időben kb. 80-100 km-es távolságra is el lehet látni.
A sziget alakja majdnem kör, északról délre 25 km, nyugatról keletre 22 km.
Thassos éghajlata kivételes, ugyanis a tengeri és a szárazföldi hatások itt együttesen érvényesülnek, így különleges mikroklímával rendelkezik.

Útvonal:

Bp.-Szeged-Novi Sad-Belgrád-Nis-Skopje-Veles-Evzoni -Thessaloniki-Kavala-Keramoti

A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.
* A szabad helyek száma tájékoztató jellegű információ. A helyek számáról, pontos információkért keress minket írásban vagy telefonon.

Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

JU0LfPUbcfI

{'markers':[{ 'address': 'Thassos'}],'zoom': 10 }

Jelentkezem

Szólj hozzá!www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!