augusztus 18 - augusztus 27

Lefkada - százszázalék tengeri kajak - Görögország

Jelentkezem

Lefkada - Meganisi -  100% tengerikajak

Helyszín: Lefkada szigete / Görögország
Időpont: 2017. augusztus 18 - 27.

Találkozó: A vidám kisbusz utasainak augusztus 18. az esti órákban a Római parton, az egyénileg utazóknak augusztus 19- én Desimi kis falvában a délutáni, kora esti órákban.
Szállás:
kempingek, "Hotel Beach", ahol ránk esteledik - egy homokos öböl minden komfortjával, vadkemping.
Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.  

A programról:
Ezt a túrát azoknak a kedves Barátainknak találtuk ki, akiknek már van némi tapasztalata tengeren, akik már kajakoztak, akik tudják milyen hosszabbat evezni, akik már túl vannak az első hullámokon, akik szeretnének fejlődni a kaland során. A díszletek tökéletesek lesznek, körülöttünk hatalmas hegyek, égbetörő ormok, alattunk a tenger, apró kis öblökkel, rejtett titkos kis zugokkal. Kevesebb falut, települést érint majd társaságunk. Ha benne a kezedben a bugi, ha mennél, akkor tarts velünk Jón -tengeri kalandunkra.

A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet, élelmiszert, vizet el tudod helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

1.nap
Indulás Budapestről, a délutáni órákban. Az éjszakát utazással töltjük.
Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik.

2. nap
A második napon megérkezünk Desimi kis falvába, ahol kis családi kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait. Mythos és tintahal. Este kis megbeszélés, az út részleteinek átbeszélése.
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

3. nap
Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/ 
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

Délután bemelegítő evezéssel folytatjuk. Kievezünk Desimi öbléből és megkerüljük az aprócska Thília szigetét. A lakatlan kis sziget déli csücskén található kis beachen csobbanunk, sznorkelezünk, majd visszalapátolunk a már ismert kempingünkbe. 
Táv: 6 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

4. nap
Reggel bepakolunk a kajakunkba, és elhagyjuk szeretett kempingünket. A napunkat Lefkada barlangjainak felfedezésével töltjük. Célunk a szomszédos Poros öböl, de a bátrabbakkal beevezünk a délebbi Sivota öbölbe is. Szállásunk Poros kempingjében lesz.
Táv: 10-16 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

5. nap
Reggeli után gyors bepakolás, majd kievezünk Poros öbléből. Egy hosszabb átkelés következik Megainsi szigetére. Első állomásunk a Papanikolis tengeri barlang, aminek belsejében egy csobbanásra kiszállunk. Aztán a partvonalat követve egy kis beachre evezünk, ahol az éjszakát vadkempingezve töltjük.
Táv: 14 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

6. nap
A mai napon megkerüljük a sziget tagolt északi oldalát, és egészen Limnonari öbléig evezünk, ahol szintén vadkempingezni fogunk.
Táv: 12 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

7. nap
Ezen a napon felfedezzük a sziget fjordszerű öbleit és rejtett strandjait. Beevezünk Vathi kikötőjébe, feltölteni a készleteinket. Este egy kis taverna mellet sátorozunk Spiglia öblében.
Táv: 16 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

8. nap
Indulás után északi irányba indulunk, felfedezve a Jón tenger apró ékszereit, a magán kézben lévő szigeteket. A délután folyamán elindulunk vissza Desimi Kempingje felé.
Táv: 15 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

9. nap - Budapest
A kora reggeli után kisbuszra szállunk és utazunk egész nap. Várható hazaérkezés vasárnap a kora hajnali órákban.

Kinek ajánljuk: nyárszerelmeseknek, tengerfüggőknek, romantikus sörfogyasztóknak, tintahalimádóknak, későn kelőknek
Nehézség: Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk az utat akik már ültek kajakban és nem okoz nekik problémát a napi 15 - 20 km megtétele - hullámos vízen sem.

A túra 8 fő részvételével indul


Részvételi díj: 79.900 Ft/fő, amely tartalmazza:

  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:   

  • étkezéseket
  • az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 29.900 Ft)
  • a kempingek díját - 35 euró - /4 éj kempingben 
  • A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni -

Pénz, árak:
Az árak európaiak. Egy átlagos vacsora 15 - 20 Euró  Ebben az árban már az italfogyasztás is benne van. Ajánlott költőpénz: 40.000-50.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A fizetőeszköz euró. Utunk során nem lesz lehetőséged ATM automatával randizni, ezért ezt érdemes itthon elintézni. Készpénz legyen nálad, mert a kis tavernákban, boltokban nem mindig tudod használni kis plasztik kártyádat.

Kiutazási forma:
Kisbusz vagy egyénileg
Felszerelésajánló
:
Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő, a parton árnyékoló sátor. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges.
Az éjszakákat kempingben, partokon töltjük. Az ehhez szükséges felszerelésről mindenki maga gondoskodik. Segítség a pakoláshoz, a felszerelés összeállításához.

Egyéb részletek:
Kiutazás:
Kisbusszal utazunk, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
Szállás:
Kempingben töltjük az első és az utolsó éjszakákat. A többi napon az estéket eldugott öblökben, strandokon töltjük. Ezt egy helyi irodán keresztül bonyolítjuk. Ők a helyi partnereink. A strandokon általában találkozunk édesvízzel, ahol le tudunk mosakodni. Viszünk magunkkal sátrat, de általában egy polifoam és egy nyári hálózsák elegendő. Hasznos lehet egy két-három ezer forintos árnyékoló sátor, aminek csak egy oldala van, hiszen a nap egy jelentős részét a parton töltjük.
Étkezés:
Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket.
Az út során két olyan éjszakánk lesz ahol nem tudsz tavernában vacsizni, tehát két vacsival készülj.
Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni. Az árak európaiak, a hazaival megegyeznek. A boltok kínálata elég jó, mindenféle élelmiszert be tudsz szerezni. Ha főznél magadra, a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal!
Időjárás:
AZ IDEÁLIS! Csupa nagybetűvel. Meleg lesz, enyhe széllel. De a vízen nem érzed majd a kánikulát. Napkrém, napszemüveg, fürdőruci a kötelező viselet.
Csomagolás:
A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)
Vízum:
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába, Macedóniába. Görögországba érve visszatérünk az Eu-ba.
Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. 

Egészségügyi tudnivalók:
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Mielőtt kajakba szállnál, mielőtt velünk tartanál izgalmas kalandjainkra, mielőtt jelentkeznél - kérjük olvasd el figyelmesen az alábbi linken található gondolatainkat a kajakozásról, az outdoor-ról, a tengeri kajakos stílusunkról. Bevállalod?

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

A szigetről:
Lefkada Görögország középső részén, annak is a nyugati partvidékén terül el a maga 303 négyzetkilométeres területével.
Legmagasabb pontja a Stavrota (1182 méter), de a sziget méreteihez képest meglepően sok hegycsúcs is meghaladja az 1000 méter feletti magasságot. A szigeten mindössze 25 ezer állandó lakos él, persze a turizmusnak köszönhetően ez a szám nem sokat jelent, ha azt tekintjük, hogy rendszerint hányan tartózkodnak egyszerre a szigeten. Lefkada alapvetően 7 körzetre oszlik, melyek közül 2 egy-egy külön sziget Lefkadától néhány száz méterre (mindkettő lakott és látogatható).
A sziget fővárosa Lefkadaváros, mely minden tekintetben, legyen szó pénzügyekről, gazdaságról, kultúráról, vagy épp kereskedelemről, Lefkada valódi és teljes értékű központja. A sziget nem igazán szorul importra, bár a turisztika lévén rengeteg árucikket szállítanak a területre, hogy az ott nyaralóknak semmiben sem kelljen hiányt szenvedniük.
A tenger egész évben szép világoskék, a hullámok pedig bizonyos szakaszokon hatalmasak, csodás látványt nyújtanak. A további híres strandok közül is kiemelkedő szépségű az Aghiofili, az Agios Ioannis, az Amousa, az Egremni, vagy a Megali Petra, mely utóbbi sokak szerint a legromantikusabb lefkadai tengerparti rész, külön a szerelmesek figyelmébe ajánlva.
Agia Mavra vára már akkor a látogatóba érkezők szeme elé tárul, amikor megérkeznek a hídon keresztül.
A világítótorony lenyűgöző látványt nyújt, míg a szépséges Dimosari vízesés azok számára lehet lélegzetelállító, akik elsősorban a természeti képződményekért rajonganak. A vízesés Nidritől nem messze található.
A Faneromeni kolostor a középkor iránt érdeklődőket érinti majd meg elsősorban, de mindazok számára izgalmas lehet, akiket érdekel a mediterrán éghajlat azon különlegessége, melynek konzerváló és állagmegóvó hatása révévén az épületek több száz év múltán is csupán néhány évtizedesnek látszanak.
A települések jellegének tekintetében szintén mindenki számára kecsegtető lehet a sziget, hiszen a hagyományos falvaktól a nyüzsgő, sosem alvó üdülőparadicsomokig minden a turisták rendelkezésére áll.
Nikiana és Agios Nikitas ellenben bővelkedik a csendesebb szakaszokban is, ám azok számára, akik a letűnt korok emlékeit keresik, ajánlatosabb lehet ellátogatni a sziget másik felére, ahol még ma is lenyűgöző, autentikus valójában mutatkozik meg a görög vidék.

A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.
* A szabad helyek száma tájékoztató jellegű információ. A helyek számáról, pontos információkért keress minket írásban vagy telefonon.

Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

JU0LfPUbcfI

{'markers':[{ 'address': 'Meganisi'}],'zoom': 10 }

Jelentkezem

Szólj hozzá!www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!