Szporádok - Kajakkal az Égei tengeren

100% NYARALÓS - kalandozós  - Barnulós - 100% Görögország

Szkopelosz/Görögország / Európa
2018. augusztus 3. - 2018. augusztus 11.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1810

Garantált indulás
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk  legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mithos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság jegyében. Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok. Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, huncutság, vidámság, zenélős, homokban csillagnézős esték. NA ez lesz. A görög nyaralós, kajakozásunk. Életed kedvenc fesztiválja. Elindulunk a Pelion félszigetről egy hetes barnulásunkra. Két szigetet is szeretnénk kajakkal körbejárni, Szkopeloszt és Szkiathoszt.  Szkopelosz a Minósziak fontos előretolt bástyája volt, uralkodója Szaphülosz, nem más mint Ariadné és Dionöszosz fia. Nem véletlen tehát, hogy a sziget tele van szőlőültetvényekkel. Érdemes először Szkopelosz elragadó városába betérni. Egy félkör alakú öböl köré épült és több sorban helyezkednek el a fehér, fényes zsalugáteres, virágokkal díszített házak a domboldalban, melynek tetején - mint egy korona - egy romos erőd látható. Egynapos gyalogtúrával számos kolostort látogathatunk meg (autó, motorkerékpár kölcsönözhető). A strandok többnyire kavicsosak és inkább a védett nyugati oldalon helyezkednek el. Glossza, a sziget másik nagyobb települése. Egy sokkal csendesebb, a régi görög falvak hangulatát örző csoda. Strandok: A Kiurto fokot megkerülve jutunk el az első strandra, Velanio (remek szabadtüdős merülőhely), Sztafilosz (Sztaphülosz sírhelye), Agnontasz, Limnonari (homokos, szikláktól védett öböl), Panormosz,Andrinesz (homokos), Milia, Kasztani. Minden nap más kis öböl fogja esti szállásunkat adni. Naponta érintünk boltokat, és az útvonalat úgy tervezzük, hogy esténként ne maradjunk Taverna nélkül, hogy a mindennapi betevő tintahalunk, cacikink meglegyen. A strandokon, zuhanyt és édes vizet mindenhol találunk. A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet el tudod helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Igazi nyaralós, barnulós kaland, könnyű kaland

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Mindenkinek, aki egy komoly nyári kalandra vágyik

Csapat mérete: 8 - 21 fő

A nyár ahogy szeretjük

Program

Este gyülekező a Rómain, aztán 18-20 óra hangulatos utazás a Vidám Kisbuszban. Egész éjjel utazunk. Közben elhagyjuk az EU-t és vissza is térünk, amitől lehet kicsit több az út. De öröm hír, hogy az útleveled otthon hagyhatod, kártya személyivel is végig lehet utazni. 

Utazás az ismeretlenbe... Át a mosolygós Szerbián, a napfényes Makedónián, közben világzenei csemegék. Előre láthatóan második nap késő délután vagy kora este érkezünk a szárazföldi kempingbe.

ndul tengeri kalandunk, először csoportosan ismerkedünk a vízzel és a vízből mentés technikájával, - átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.

- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

- A haladás a csapat tempójától függ, de napi 15-20 kilométert szeretnénk megtenni. Természetesen nem edzőtábor a dolog, így a szép öblökben. A társulat a napi megtett kilométerek függvényében fogja az éjszakákat eltölteni apró eldugott öblökben, strandokon, ahol esetleg zuhannyal találkozva sótalaníthatjuk megfáradt testünket. A túra során naponta fogunk apró falvak, üdülővároskák mellett ellapátolni, ahol friss víz, élelmiszer, meleg sör, és Metaxa készleteinket fel lehet majd tölteni. A nap második részében irány észak (fütyölnek a tengerészak) Megpihenünk egy apró halász falunál, aztán a legkeskenyebb ponton átugrunk Skiathos szigetére, ahol egyből tábort is verünk.


Búvárkodás, strandolás, barnulás és a sziget védett oldalán evezve Tsougria szigetét célozzuk meg, ami pont szemközt van Skiathos városával. Itt egy még sokkal nagyobbat pancsolunk és ha sikerül megismételni tavalyi tettünket, kb. 1m-re a lágy hullámoktól, mécsesek fényénél hullócsillagokat bámulva költjük el nem is annyira szerény vacsoránkat, amit a helyi üvegtigris személyzete lehetőségeiket messze túlszárnyalva produkál.

Átevezünk a sziget nyugati sarkán található Xanemos kempingbe( időjárás függvényében). Amíg a repülők a többi lakót ilyesztgetik le- és felszállás közben, mi a kb. 2km-re levő Skiathos városában csavargunk. Aztán visszatérünk és ha az eddigi tapasztalataink beválnak, órákkal az utolsó gép leszállása után mi is nyugovóra térünk, az éjszakai fürdőzés után.

Mivel már mindenki profi kajakos lesz, nekivágunk a kicsit izgalmasabb északi partnak. Ezen az oldalon megismerkedhetünk a nagyobb hullámokkal, lehet csúszkálni a kisebb-nagyobb hullámokon, lehet tanulni biztonságos körülmények között. A vidék lakatlan, vadregényes és gyönyörű! Ezúttal az Aselinos kempingben szállunk meg, egyszerű, de biztonságos szállás a szélnek kitettebb rész közepe táján.


Lebarnulva, megerősödve, a szárazföld felé vesszük az irányt, természetesen a kötelező tintahalakat nem hagyjuk ki. A strandolások, fürdőződések most is a kajakozás kellékei lesznek.
A napi táv könnyen teljesíthető, már mindenkinek alapból megy a kajakozás. Tengeri kajakossá váltok.

Az utolsó búcsúevezések, és könnyek pillanatai. Még az utolsó képkockákat elcsattintjuk a memó kártyáinkról, búcsú mithos, záróparti a kemping homokos partján. Bepakolás a buszba. Az éjszakát a kempingben töltjük.

 Hajnalban hazafelé vesszük az irányt. Egész nap utazunk. várható érkezés vasárnap a kora reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni

Utazás
32.900 Ft
Vidám kisbuszban - opcionális

Szállás
15 €/fő/éj
Kempingben - saját sátorral


Infók

További kajakos csavargásaink

 

Szilveszter Thaiföldön. Kajakkal a gibbonok és vízesések között. Kajakos csavargás Thaiföld ismeretlen vizein

15 nap

€ 1 230