Gyakran ismételt kérdések

 • Kell- e tudnom kajakozni, hogy veletek tartsak?

  Kell- e tudnom kajakozni, hogy veletek tartsak?

  Nem igényel kajakos múltat, sem kajakos tudást a túrán való részvétel. Átlagos fizikai kondícióval rendelkező, túrázós, nem túrázós kalandorokat várunk, akik szeretik a vizet, szeretnek túrázni, vízitúrázni.

 • Nem fogok felborulni a kajakkal? Mennyire stabilak a kajakok? Van-e rajtuk kormánylapát?

  Nem fogok felborulni a kajakkal? Mennyire stabilak a kajakok? Van-e rajtuk kormánylapát?

  Az általunk használt tengeri kajakok nagyon stabilak, biztonsággal használhatóak azok számára is, akik nem ültek még ilyen vízi alkalmatosságban. A kajakokkal gyakorlatilag nem lehet felborulni. Ezek a hajók nem verseny modellek, szélesek, magas oldalfalúak, nagy teherbírásúak, ezért az „erősebb csontozatú” emberek is stabilak maradnak  benne. Minden kajakunk lábbal irányítható kormánylapáttal rendelkezik.

 • Kell- e tudnom úszni, hogy részt vegyek a túrán?

  Kell- e tudnom úszni, hogy részt vegyek a túrán?

  Nem kell, hogy Te legyél a „Májköl Felpsz” de minimális vízbiztonság szükségeltetik. Ez azt jelenti, hogy ha ki-beszállásnál a lábad vizes lesz, akkor ne ess rögtön pánikba. Minden résztvevő az indulás előtt kap biztonsági mellényt, aminek viseléséről a túravezető dönt. Ha nem vagy biztos magadba, akkor tudsz páros kajakban is evezni, olyan résztvevővel aki segít az általad nehéznek gondolt pillanatokban. De ha Te vagy a „Felpsz,” akkor meg nem adnál egy autógrammot, a gyereknek kéne...

 • Milyen fizikai kondícióval kell bírnom, fogom - e bírni a túrát?

  Milyen fizikai kondícióval kell bírnom, fogom - e bírni a túrát?

  A túráink nem edzőtábor jellegűek, nem versenyre készülünk. Szeretünk -szüttyögni- a reggel álmos   napsugarainál, este sokáig bámulni a tüzet, bort kóstolni, énekelni, ami miatt csapatunk nem a korán keléséről híres. Szeretjük látni azt ahol evezünk, szeretünk közben beszélgetni, csorogni, fürdeni, strandolni... Ezek miatt aki a kilométereket gyűjti, szeret versenyezni az idővel az nálunk nem találja meg a számítását. A napi távok bárki számára teljesíthetőek. Természetesen az izomláz, nem ritka látogató a reggeli sátrakban.

 • Lányok is bírják a túrát?

  Lányok is bírják a túrát?

  Tapasztalataink szerint a lányok gyakrabban komolyabb távokat, komolyabb tempókat diktálnak mint a férfiak. No comment.

 • Hány kilométert megyünk?

  Hány kilométert megyünk?

  A napi távolságokat mindig a csapat fizikuma, az időjárás, valamint a víz jellege határozza meg. Természetesen egy folyón, folyásirányban haladva, nagyobb távok teljesíthetők mint egy kifújt 5-ös szembeszélben. A napi 15-20 kilométer teljesíthető, de a túraútvonalak úgy vannak tervezve, hogy ha a csapat kevésbé, vagy jobban bírja, akkor legyenek helyek a kikötésekre.

 • Gyerekek jöhetnek- e a túrákra?

  Gyerekek jöhetnek- e a túrákra?

  14 év alatt szülői beleegyezés, vagy felnőtt kíséret szükséges. Tengeri túráinkon is vettek már részt 10 év alatti gyerekek, páros kajakban a szülőkkel és nagy élményt jelent nekik az evezés. Nagyon szeretjük ha lurkók is velünk tartanak. Szeretettel várjuk a kis és nagy családokat.

 • Soha nem sátraztam még, lehet ebből problémám?

  Soha nem sátraztam még, lehet ebből problémám?

  Ha nem vagy járatos a szabadban éjszakázásban, nem kempingeztél még, de szeretnéd kipróbálni, akkor is velünk tarthatsz, mert a túravezetők, a résztvevők, mindenben segítségedre lesznek, hogy megszeresd a dolgot. Minden komolyabb túra előtt megbeszélést tartunk, ahol elmondjuk a helyszín adottságait, illetve, hogy mit kell magaddal hoznod!

 • Egyedül is lehet jelentkezni, vagy csak zárt csoportok jelentkeznek?

  Egyedül is lehet jelentkezni, vagy csak zárt csoportok jelentkeznek?

  Túráinkon a csapat összetétele szerencsére nagyon változatos. Ha egyedül vagy és a hétvégén senki nem akar veled tartani, akkor is gyere bátran, mert a túrán sok vízimádó lesz rajtad kívül.

 • Rossz időben is kajakozunk?

  Rossz időben is kajakozunk?

  Nincs rossz idő, csak rossz felszerelés.Mi büszkék vagyunk, felszereltségünkre. A legcudarabb időjárási körülményekre is fel vagyunk készülve, evezős kabát, spricó... stb. De ezeken felül van közösségi eső sátrunk, fűthető tipink, és számtalan apró trükk a tarsolyunkban, ami miatt nem ismerjük a rossz idő kifejezést. A szél, és a hullámok, természetesen befolyásolják a túra útvonalát, ennek függvényében hoznak döntést a túravezetők. Hétvégi túrák esetén ha az időjárás nagyon rossz, keress minket telefonon a túra részleteiért.

 • Saját hajóval, felszereléssel is részt vehetek a túrákon?

  Saját hajóval, felszereléssel is részt vehetek a túrákon?

  Természetesen használhatod saját kedvenc kajakodat a túráinkon. A belföldi túrák esetében 20% kedvezmény adunk a részvételi díjból, ha te szállítod a saját kajakodat.

 • Ha nagy a család de mennénk veletek...

  Ha nagy a család de mennénk veletek...

  Két fő fölött, ha családtagok vagytok 7% kedvezményt adunk a részvételi díjból, ha a szülő páros kajakban lapátol a csemetéjével. Ha nagyon nagy a csapat, baráti társaság vagytok, akkor ez külön megbeszélés alapját képezi, amely személyesen, vagy email-ben történik.

 • A túrákon csak kajakoztok, vagy más sportokat is beiktatok a programba?

  A túrákon csak kajakoztok, vagy más sportokat is beiktatok a programba?

  A hazai, de főleg a balatoni túrákon a délutánokon bringázni szoktunk, mert egy napos evezés után jól esik egy esti tekergés az apró falvak, borospincék között. A nagyobb túrákon, pl. Szardínia, Görögország, az esti városi csavargások, vagy nagyobb völgyek felfedezés, hegymászósdi,  mindig becsmpésződnek a napi rutinok közé.
  A túráknál fel vannak tüntetve az egyéb aktivitások.

 • Mit és hol eszünk a túrákon?

  Mit és hol eszünk a túrákon?

  A túrákon az este a gasztronómiai barangolások jegyében zajlik. Mert enni jó, de főzni talán még jobb. Mindenki hirtelen szakáccsá, válik és csodálatos ételköltemények születnek. A szabadban főzünk sütünk. Hazai túrákon többnyire közös esti főzés van, de ezeket a túra előtt kommunikáljuk. Azonban, ha te rá vagy kattanva a jóféle kis robbantósokra, vagy a kedvenced a Medvesajt, akkor nem kell jó szokásaidon változtatnod, és amit hozol azt eszel. A nagy túrák alatt a helyi ételkülönlegességeket is bepróbáljuk, fakultatív étterem látogatások közepette.
  A hosszú túrákon a bevásárlások idejét mindig előre jelezzük.

 • Hogyan jutunk a túra helyszínére? Busz vs. Telekocsi

  Hogyan jutunk a túra helyszínére? Busz vs. Telekocsi

  A hazai túrákon az utazást vagy egyénileg intézi mindenki, vagy igénybe lehet venni csapatunk kis buszát, korlátozott számban. Illetve a telekocsi rendszer nagyon jól működik. A mi vidám kisbuszunkban mindig vannak szabad helyek, ezért ha velünk jönnél azt a jelentkezésnél jelezd. A távolabbi túrákra szintén bevetjük vidám kis járgányunkat és ha az megtelt, a telekocsit erőltetjük.

  A jelentkezésnél tudod jelezni, hogy van e saját autód, illetve vannak e szabad helyek Nálad!

  Kipróbált, olcsó, praktikus - és működik.

 • Ha saját kocsival megyek hogy jutok vissza érte?

  Ha saját kocsival megyek hogy jutok vissza érte?

  Az autók, sofőrök mozgatását, logisztikáját, mi minden esetben megoldjuk, ami azt jelenti, hogy a sofőröket  visszajuttatjuk az autójukhoz, azokban az esetekben ahol a túra indulás pontja különbözik az érkezési helytől.

www.tengerikajak.hu, [email protected], +36 30 820 2156
Utaztató partnerünk -- Traveller.hu Zrt. -- BFKH engedély szám: U-001758
A honlapot a H3 Kft fejleszti és üzemelteti. Minden jog fenntartva!