Latorca

A zöldülő vízi ösvény -  Kajakozás egy elfeledett folyón

Szlovákia / Európa
2019. május 4. - 2019. május 5.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1923

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Bejárjuk a fél világot, de néha a saját kis hazánkban, hazánk környékén is vannak felfedezni való foltok. Hát most elővesszük egyik régi kis kedvencünket és megmutatjuk Nektek is a zöld, és bájos kis folyót a Latorcát. A folyó evezhetősége vízállástól függ, de május elején még a tavaszi csapadékból fakadóan van benne víz, és egy felejthetetlen evezést ígér. Hazánk kis folyója amely tökéletes evezést kínál a májusi csapadék megérkezésekor. Két napot töltünk a "vadonban", madarak, rétek, erdők között. Folyógyűjtők jöjjetek. Szerelmes kalandorok itt a helyetek!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, két napos, vadkempingezős kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Sátortábor - Kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Könnyű hétvégi kaland

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás

Program

Az egyénileg utazókkal találkozó reggel a szlovákiai Lelesz településén, ahonnan  közösen elmegyünk a beszálló helyre,túra indulási helyére. Bepakolunk kajakjainkba az autókat biztonságba helyezzük, reggeli logisztika és indulhat a csorgás.
A túra vonulós, ami azt jelenti, hogy minden felszerelésünket a kajakokban kel magunkkal hoznunk, beleértve a sátor, hálózsák és egyéb holmijainkat.
Az első napon pipacsos mezők, néhány erdős sáv, és a rétek váltakozó képe kíséri a kajakosokat. A vízállástól függően tudunk majd mozogni, de kis víznél is szép evezős napot ígér a folyó. Az éjszakát valahol elhagyva, egy kis rét közelében töltjük, rögtönzött kis sátor táborunkban, vadkempingezve. Az este a gasztronómiájé a főszerep. Főzünk, kerepelünk és szerepelünk, tüzeskedünk. 

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk Zétény kis faluja felé. Az első szakaszon a maradék kis erdőfoltok néhol leérnek a vízig. Kedves kis ligeteken keresztül vezet az utunk. Dél körül megállunk, hogy elfogyasszuk kis ebédünket, elpusztítjuk maradék szendvicseinket, majd délután elérjük a vadon peremét és megérkezünk Zétény kis faluja magaságába, ahová az autókat levittük. Itt túránk véget ér. Logisztika, kajakpakolás, és irány haza, irány Magyarország. Érkezés Budapestre a késő esti órákban

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék vacsorát - sütögetős, grill vacsi


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó, nincs lehetőségünk megállni vásárolni, boltot nem keresztez útvonalunk.

Infók

Találkozó Leleszen - Érkezés Budapestre


További kajakos csavargásaink