Garam - Duna - kajaktúra a szelíd"vad" folyón

Két nap - két folyó - Egy csepp vadság - a legmenőbb zátonyon éjszakázás

Szlovákia/Magyarország / Belföld
2022. május 7. - 2022. május 8.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2285

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Régóta tervezzük, hogy megmutatjuk Nektek is az egyik kedvencünket. Mi "kanyari" gyerekek vagyunk, ezért gyakran lógunk a Garamon... De most itt az idő, hogy együtt csússzunk le északi kedvencünkön. A csapat egy napot a Garamon, egy napot pedig a Dunán fog túrázni. A folyó löszfalak között kanyarogva, mezők között halad a Duna felé. Néha "nagyfolyós" érzés néha pedig lassan ereszkedve ballag a nagytestvér felé. Kedves, nektek való kaland - garantáljuk! Lesz nevetés, fürdés, tobogánozás, - vizicsúzda, őrület - jókedv, és az éjszakai szállásunkon - sátor full panorámával, kilátással. Egyik kedvenc kajaktúrád lesz - ezt is garantáljuk. A víz néha nagy folyós érzését kelti, néha lassan, mélázva ballag. Utunk során végig kísérnek minket kis kedvenceink a gyurgyalagok, melyek a helyi löszfalak lakói. Vízállástól függően izgalmas zátonyok, surrantók és csodaszép kanyarok...mindenütt.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Kanyarok, néha gyorsabb a folyó, de bárki számára teljesíthető kaland

Szállás típusa:

Talán az egyik legszebb általunk ismert partján alszunk a Dunának - vízállástól függően. Vadon - vadkempingezve

Neked ajánljuk:

Kicsiknek, nagyoknak - mindenkinek

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Kiscsapat - Bandázós zátonyolás

Program

Kis csapatunk a reggeli órákban találkozik Csata településén, ahonnan nekivágunk a kalandnak. Vízreszállás előtt fürdünk, viháncozunk, majd megkezdjük ereszkedésünket Bény faluja felé. A falu határánál lévő sóderzátonyon megpihenünk, majd tovább indulunk kajakjainkkal a Kéménd felé. A kéméndi hídnál hatalmas fürdés, ugrálás - majd Kicsind faluja alatt ellapátolva érkezünk meg a garamkövesdi hídhoz. Innen kényelmes csorgással érjük el a festői Garam torkolatot. A Dunán lefelé haladva elérkezünk esti táborhelyünkhöz - szem nem marad szárazon. Itt tüzet rakunk, és bámuljuk a csillagokat.

Reggeli után csapatunk tábort bont, és irány a Duna. A Burda nyúlványa alatt elkajakozva bekukkantunk az Ipolyba is. Szobon egy rétes és fagyi után irány Zebegény, majd Nagymaros. Maroson ebédelünk, majd megállunk fürdeni a második kedvenc zátonyunkon. Napozós, barnulós, fürdés szemben a visegrádi ormokkal, a várral. A fürdés után tovább csorgunk Kismaros felé, ahol túránk véget ér. Felpakolunk és irány a város.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Étkezések

A túra önellátó, nincs lehetőségünk megállni vásárolni, boltot nem keresztez útvonalunk.


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellett, a kajakozáshoz szükséges Sport Plusz kiegészítő mellett, ajánljuk hogy a "Storno Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL   -    BEVÁLLALOD ?   NEKED VALÓ ?
GARAM _ DUNA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére