Kaland Albániában

Kajakozás, hegyi túrázás, aktív nyár az Albán-Alpok peremén.

Koman/Albánia / Európa
2019. július 5. - 2019. július 13.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU192C

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Albánia, juj, borzongatóan egy jó hely. De tényleg. Mindannyian tudjuk, hogy a vadság, a távolság, rejthet meglepetéseket a világnak ezen a kedves, ismeretlen, látszólag "félelmetes" pontján. Az idei nyáron is ellátogatunk Albániába, ahol csapatunk csúcsok között csavarog, kajakozik, hegyet mászik, felfedez és végtelenül kedves hegyi emberekkel ismerkedik. Albánia világa még mindig rejt titkokat az utazó számára. Van mit keresnünk ezen a csuda helyen. Kajakozz, túrázz velünk az Albán-Alpok peremén. Ez az a szelíden nagyon vad utunk, amely számtalan csodát rejt mindenkinek aki nyitott a természet adta kalandok iránt. Ajánljuk hát ezt a túrát neked Kedves Olvasó, de mindenkinek, Winnetounak, hegyszerelmeseknek, időutazóknak, valamint villanyszerelőknek, útépítőknek és boldog sajtkészítőknek tanulmányút gyanánt.A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Kajakos, bakancsos kaland - 100% outdoor - meleggel, szintekkel, távolságokkal

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

A vadon szerelmeseinek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoport és nagyobb társaságokat is várunk

Program

A kora délutáni órákban elindulunk Budapestről, Szerbián, Montenegrón keresztül utazva érjük el Albániát. Az éjszakát utazással töltjük, de szerb hegyekben az éjszaka közepén, ha a csapat is szükségét érzi, megállunk egy órás pihenőre ahol egy réten kidobjuk a polifoamokat és picit feltöltődünk. A határátlépésekhez szükséged lesz érvényes útleveledre, vagy érvényes új típusú személyigazolványodra. Az út hosszú lesz, de sok, jó zene, vidámság és fantasztikus tájak kísérnek minket végig.


Hosszú utazásunk során izgis és szép tájakon vezet az utunk. Mintenegróban átmegyünk  a Tara felett, valamint Albániába belépve a Skodra pelikánjaival is találkozhatunk. A 22 órás út végén érkezés Koman falujába a késődélutáni-esti órákban. Itt  a kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait ami sajátos étteremként is működik és ráhangolódunk a másnapi induló kalandra, valamint meglepődünk, hogy mi minden rejtőzhet egy híd alatt. A vacsora mennyei, kiadós. Pisztráng és birka - minden mennyiségben.

A reggeli után nekivágunk a tópartnak, kipakolás után az autókat visszavisszük az őrzött kempingbe, majd vízreszállunk. A tó az Albán - Alpok legszebb vize. Az első 2 napban a tó déli részét fogjuk végig lapátolni. Természetesen az összes kis ágba be fog kajakozni csapat, melyek végén apró kristálytiszta folyású, hegyi patakokat, vízeséseket találunk. Az éjszakát az egyik ilyen torkolatnál   fogjuk elkövetni. Utunk során fürdőzünk, szikláról ugrálunk, fényképezünk és ámulunk az égbe törő hatalmas hegyek között. Ehhez sátorhelyhez természetesen Winnetou-komfort tartozik, ezen a kicsit nagyobb kavicsos sátorhelyen  egy-két perc kavicsrakosgatás is szükséges az ideális sátorhelyhez, ha érzékenyebb derekú vagy akkor dupla polifoamot hozz. Este tüzet rakunk és bort szürcsölünk. 

Reggeli táborbontás után, egy nagyon apró falu felé vesszük az irányt, ahol egy kis tóparti réten fogunk aludni. Útközben megvitatjuk, hogy van-e alapja annak, hogy a fecskék esetleg az albánoktól lesték el a lakóhelyválasztás alapjait. Ezen a helyen juthatunk tanyasi táplálékokhoz, Ami azt jelenti, hogy tervezünk egy vacsit helyi vendéglátóinknál, ahol sajt, kenyér, szalámik és egyéb finomságok közül lehet választani. Az estét a tanya alatti réten töltjük. 

Reggeli után következik a Tó talán legszebb része. Először a Drim mentén haladunk, majd beevezünk a ma már  békésen vad Jurassic Parkba ahol két éjszakát is töltünk, mert ez az a hely ahol nagyon jó lenni. Az utunk 50 - 100 méteres sziklafalak között vezet, alattunk pedig egyre kékebb és egyre hidegebb lesz a folyó. Mai napunk első állomásaként megállunk a az Albán óriás családi bizniszét megtekinteni, ahol egy kiadós ebédet is ejthetünk, belekóstolva az Albán konyhába. A kicsit szűrreális bícs után tovább állunk  a Shala folyó alsó része felé, ahol az éjszakát töltjük. Ez az a hely amitől a falnak mész...GARANTÁLJUK.


Sátorozó helyünkről indul az egész napos alpesi jellegű bakancsos túra. Kúszás-mászás lesz egy varázslatos  ősi pásztorösvényen egy földön túli tanyához, hatalmas függőleges sziklák között,  garantáltan nagy szintkülönbséggel, magas pulzussal és pazar panorámával. Az ösvény kiindulópontját csak kajakkal lehet megközelíteni. Mivel itt a kajak nem egy hétköznapi módja a közlekedésnek, utunk varázslatos lesz, turista hordáktól mentes, esetenként a helyiek csodálkozását kiváltva. A túra csúcsán ellátunk egészen az Albán alpok távoli csúcsai felé. Este visszaevezünk egy tanyához, ahol helyi italok kíséretében egy igazi albán birkasültes vacsorával várnak vendéglátóink amit (akit) a szemünk előtt sütnek meg nekünk. A vacsora után asztalon tánc, zenebona, pálesz és tánc hajnalig. De KOMOLYAN. 

A hegymászós, partyzás után, csinálunk egy olyan semmittevős, muszájok nélküli kedves kis napot. Természetesen nem maradtok program nélkül, mert egy meglepetés kanyoningra vinnénk magunkkal, minden kedves vállalkozó szellemű fiatalt és kevésbé fiatalt. A folyó egyik oldal ágába mennénk fel, fürdőruciban, és ámulunk a tájon. Két órás kis könnyű túra, szikláról ugrálással, fürdéssel egybekötve. Este pihi, és nyugizás, mert másnap nagy menet előtt vár kalandozó csapatunkra.

Reggeli után nekivág csapatunk és a legrövidebb úton ,mindenféle csalinkázás nélkül csapatjuk a kiinduló pontunkig. Ez kb 4 - 4,5 óra evezést jelent, természetesen a szél függvényében.
Érkezés a délutáni órákban a kikötőbe, ahonnan visszamegyünk a kempingünkbe. Utolsó közös kis vacsink után, pihi, felkészülünk, a másnapi hazaindulásra.

A kora reggeli órákban nekivágunk a hazaútnak. A várható érkezés Budapestre vasárnap a hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

szállás/transzportok/vacsora
70 €
a szállásokat a kempingekben, falvakban, falvak mellett kis magán réteken, csomag - étel szállítást, Albán estet, vacsorával - Helyi iroda - Mario Molla Tours

Parkolás
3 €/éj
Örzött helyen - 6 éjszaka - Koman camping

Étkezések
A túra önellátó

Infók

Indulás Budapestről, érkezés Koman településére


További kajakos csavargásaink

 

Kötelező őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

5 nap

64 900 Ft