Szkiatosz - Kajakkal az Égei tengeren

100% NYARALÓS - Az igazi Szigetfesztivál  - Barnulós - 100% Görögország - Éljenek a Barátfókák

Szkiatosz/Görögország / Európa
2022. augusztus 19. - 2022. augusztus 27.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU228E

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk  legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mythos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság és nomádság jegyében. Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok - najó, egy kicsit. Lesz gitár, homokban táncolós mukifija - Cosyval, Gerivel, Ádámmal... Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, huncutság, vidámság, homokban csillagnézős esték. NA ez lesz. A görög nyaralós kajakozásunk. Elindulunk a Pelion félszigetről egy hetes barnulásunkra és ha Poszeidon is úgy akarja - márpedig akarja - körbejárjuk Szkiatosz szigetét. Közben alaposan adunk a kulináris élvezeteknek is. Először a sziget déli, védett oldalán indulunk kelet felé, és ha lehet át kalandozunk egy-két szigetecskére, sziklára is. Itt jellemzően csodás homokos strandokon múlatjuk az időt. Aztán Szkiatosz keleti végénél vagy egyszerűen visszafordulunk és  más strandokon megyünk haza, vagy felmegyünk a vadregényes, sziklás és kavicsos északi oldalra, megnézzük Lalariat, Kastrot és a kör bezárása után indulunk vissza a szárazföldre. Esténként pedig a Necsljjózsi zenekar kulturált tánczenével és őrületes gitárzenével szórakoztatja a nagyérdeműt. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Igazi nyaralós, barnulós kaland, - mindenkinek

Szállás típusa:

Tranzit szálló, Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Mindenkinek, aki egy igazi több éjszakás nyári kalandra vágyik

Csapat mérete: 12 - 24 fő

A nyár ahogy szeretjük

Program

A kora reggeli órákban elindulunk Budapestről, Szerbián keresztül utazva, át egy kedves, nagy országon. Az éjszakát a Macedón határ mellett, egy kedves kis tranzit hotelban töltjük. A határátlépésekhez szükséged lesz érvényes útleveledre, vagy érvényes új típusú személyigazolványodra.

Reggeli után tovább állunk. Utazás az ismeretlenbe, számolgatjuk az országhatárokat... Át a mosolygós Szerbián, a napfényes Észak-Macedónián, közben világzenei csemegék. Előre láthatóan második nap késő délután vagy kora este érkezünk a szárazföldi kempingbe.

Indul tengeri kalandunk, először csoportosan ismerkedünk a vízzel és a vízből mentés technikájával, - átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.

- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök /élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés /hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

- A haladás a csapat tempójától függ, de napi 15-20 kilométert szeretnénk megtenni. Természetesen nem edzőtábor a dolog, így a szép öblökben. A társulat a napi megtett kilométerek függvényében fogja az éjszakákat eltölteni apró eldugott öblökben, strandokon, ahol esetleg zuhannyal találkozva sótalaníthatjuk megfáradt testünket. A túra során naponta fogunk apró falvak, üdülővároskák mellett ellapátolni, ahol friss víz, élelmiszer, meleg sör, és Metaxa készleteinket fel lehet majd tölteni. A nap második részében irány észak (fütyölnek a tengerészak) Megpihenünk egy apró halász falunál, aztán a legkeskenyebb ponton átugrunk Skiathos szigetére, ahol egyből tábort is verünk.


Búvárkodás, strandolás, barnulás és a sziget védett oldalán evezve Tsougria szigetét célozzuk meg, ami pont szemközt van Skiathos városával. Itt egy még sokkal nagyobbat pancsolunk és megismételjük a tavalyi bulit. 

Átevezünk eddigi legkisebb szigetre ami csak a miénk lesz egy varázslatos éjszakára

Mivel már mindenki profi kajakos lesz, nekivágunk a kicsit izgalmasabb északi partnak. Ezen az oldalon megismerkedhetünk a nagyobb hullámokkal, lehet csúszkálni a kisebb-nagyobb hullámokon, lehet tanulni biztonságos körülmények között. A vidék lakatlan, vadregényes és gyönyörű! Érintjük a híres Lalaria-partot (aki tudja, az tudja!) De ki tudja hol, talán ezúttal az Aselinos kempingben szállunk meg, Meglátjuk mit tanácsol Poszeidón.


Lebarnulva, megerősödve, a szárazföld felé vesszük az irányt, természetesen a kötelező tintahalakat nem hagyjuk ki. A strandolások, fürdőződések most is a kajakozás kellékei lesznek.
A napi táv könnyen teljesíthető, már mindenki rutinos a hullámokon

Az utolsó búcsúevezések, és könnyek pillanatai. Még az utolsó képkockákat elcsattintjuk a memó kártyáinkról, búcsú mithos, záróparti a kemping homokos partján. Bepakolás a buszba. Az éjszakát a kempingben töltjük.

A kora reggeli órákban hazafelé vesszük az irányt. A haza úton nem állunk meg éjszakázni. Egész nap utazunk. várható érkezés vasárnap a kora reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
20 €/fő/éj

Kempingben - saját sátorral - 2 éjszaka, tranzit szálloda / Veles - egy éjszaka - 2 éjszaka kemping, 1 éjszaka tranzit szálló


Parkolás
4 €/autó/nap

A kemping területén


Étkezések

A túra önellátó - Lásd Hasznos infók


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
SZKIATOSZ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére