Új-Guinea - Raja Ampat - Kajakkal Pápuaföldön

Tengeri kajakkal a Pápuák között

Indonézia / Óceánia
2023. február 6. - 2023. február 20.
Időtartam: 15 nap
Szabad helyek száma: nincs több hely
Ár:
€ 2 200
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: OC2399

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Pajtások az idei nagy utazás életünk talán legizgalmasabb kalandja lesz. Belecsapunk a lecsóba, húzunk egy lapot 19-re és elhúzunk a világ nagyon másik oldalára. Pápua. Ha csak kimondjuk, már akkor is beleborzong a bőrünk. És bizony kaland lesz a javából, mert olyan helyekre viszünk benneteket, olyan élmények várnak ránk, amelyeket szívesen mesélünk majd a térdünkön ücsörgő unokáinknak. Mert nem rossz dolog a világ talán legszebb korallzátonyai között búvárkodni, rájákkal úszni, hajnalban paradicsommadarakat lesni, dzsungelben csavarogni, kuszkuszokat fotózni, vagy punnyadni egy kókuszligetben az egyenlítő másik oldalán.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Az út "nehézsége" a klíma, valamint az utazásból fakadó fáradtság

Szállás típusa:

Tradicionális pálmakunyhó valamint szálloda

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, delfin rajongóknak, tengerbiológusoknak, paradicsom madarászoknak.

Csapat mérete: 6 - 12 fő

Kis csoportos út - 100% kaland

Program

Találkozás a repülőtéren 13:00 kor,  Mindenki megkapja kis kajakját, amibe még lehet pakolni. Mérlegelünk, pakolászunk, becsekkolunk és nekilódulunk a világ másik oldalának. Repülés Dohán keresztül Jakartába. Hosszú lesz az út, de hamar elmegy, izgalommal gondolunk és várakozunk a kalandra.
A reptéren bepakoljuk a felszereléseket a kajakokba. ELLENŐRIZZÜK a felszerelést, befóliázzuk a kajakokat, és utolsó technnikai megbeszélés után kezdetét veszi életünk kalandja. 

Sok-sok mozizás után másnap délután érünk Jakartába ahonnan még aznap este a Garuda Air-rel folytatjuk az utat: Makassaron keresztül Sorong felé kirepülünk Ázsiából. A két repülés között repteret válltunk és a nemzetköziről átmegyünk a belföldi reptérre. A várakozás alatt megtekintjük a jakartai reptér látványos "magyar" kürtös kalács sütőjét. Pénzt váltunk, SIM kártyát vásárolunk. Az éj leple alatt elhagyjuk Ázsiát és berepülünk a varázslatos Óceánia légterébe. A hajnal fényei és ámulatba ejtő felhő formái már Nyugat-Pápua felet érnek minket.

Több mint 13 ezer kilométeres utazás után kora reggel megérkezünk Sorong "hihetetlenül izgalmas" városába. Kis taxizás (szakadt mikrobusz nagyon indonéz módra) és városnézés, kultúrsokk-kiheverés és egy csomó pápua kézfogás és közös fotó után indul a hajónk a szigetek felé. Kétórás hajóút közben, bambulás, repülőhalak és kicsit kileshetünk a végtelen Csendes-óceánra is. A nagy hajóról átszállunk egy kis motorcsónakba, innen már pápua barátainkkal folytatjuk az utat, irány a szállás, ahol beköltözünk a pálmakunyhóinkba és vár a pápua vacsora. Csavargás a melegben, akklimatizálódunk, első felejthetetlen pillantás a korallokra és garantáltan nem eszünk embert…

Ezen a napon hajószerelés, észheztérés, fürdés, ámulás-bámulás, sznorkelezés lesz. Kis csapatunk összerakja a kajakokat, szerelünk, nevetünk. Ha időnk engedi egy naplementés szerelmes evezéssel nyitjuk meg túránkat. Elkajakozunk kedvenc kis falunk zátonyához, hogy lencsevégre kapjuk a legszebb naplementét. Este ismerkedési est… megismerkedünk a szigeten élő éjszakai állatkákkal, denevérekkel, sétálócápákkal, kuszkuszokkal és a helyi sörökkel.

A mai nap a zátonyolás és könnyű dzsungeltúra jegyében zajlik. Apálykor egy közeli homokzátony körüli evezés, sznorkelezés, este dzsungeltúra: felmászunk a sziget tetejére, ahonnan több távoli szigetre látunk rá. A nap során napozunk, homokos zátonyokon punnyadunk , bogarászunk a vízben, halakkal pacsizunk. Az út során jó eséllyel összefuthatunk kuszkusszal, paradicsom-jégmadárral, és lenyűgöző ízeltlábúakkal…

Reggeli sznorkelezés után dagálykor körbeevezzük a szigetünket a táv 10 km, közben is többször sznorkelezünk, hiszen szinte végig korallok között haladunk. A szomszéd sziget mellett is elhaladunk, itt egy pici falu is van, így kicsit bepillanthatunk a helyiek életbe. Csuda kis falu, ámulat a helyiek élete, kakaduk, papagályok, aprónépek. Felsétálunk és megtekintjük a falu legszebb templomát - színtévesztők hátrányban. A víz csodás és számtalan ismeretlen lényt rejt - felfedezésük ránk vár.

Egész napos kirándulás motorcsónakkal az ördögájákhoz (tavaly ráják helyett bálnákat láttunk :)) és egy kb 80 kilométerre lévő mesebeli szigetre, ott kis sznorkelezés után felmászunk a hegyre és gyönyörködünk a türkizkék lagúnában. Itt közösen eldöntjük, hogy soha nem térünk haza…

A reggeli nap fényeivel nekivágunk a messzeségnek, hogy meglessük a hatalmas mantákat. Az út izgalmas zátonyok felett vezet. Közben összefuthatunk delfinekkel illetve hatalmas kedvenceinkkel a trópusi bálnákkal. A szigeten felmászunk a hires kilátópontra ahonnan rögtön külditek majd a fotókat az otthoniaknak...garantáltan.

A nap lemenő fényeivel érünk vissza kedvenc kis szigetünkre.

7-8 kilométer áll előttünk, átevezünk újabb paradicsomi homestay-ünkbe, és útközben sznorkelezünk, és hallgatjuk a dzsungel fura hangjait a part közelében. Elérünk egy nagyobb szigetet, ami jóval nagyobb, mint az eddigiek, ezért az erdők is láthatóan, hallhatóan gazdagabbak élővilág tekintetében. A szállásunk csudaszép öbölben, strandolós homokos beach -ek, tényleg paradicsomi helyek. 

Egy nagyobb, kivételesen tiszta vizű mangrove-mocsáron keresztül körbeevezzük a homestay szigetét (10 km), és benézünk pár kisebb mészkősziklás öbölbe is a délelőtt folyamán  Ezek a a helyek kesze-kusza kis öblök, ahol minden kis bejárat titkot tartogat. A tenger számtalan színes bigyót, izét rejt… természetesen lesz nálunk határozó, ami elég jó játék felfedezni, felfedezni és felfedezni. Nehéz ezekről írni, mert maga a hely csoda..

Nagyon korai kelés után, még sötétben elindulunk a dzsungelbe, ahol garantált, hogy kakadukat, papagájokat, szarvcsőrű madarakat látunk, furcsa hangokat hallunk, és ha szerencsések vagyunk, a vörös paradicsommadár násztáncát is megfigyeljük. Ezután kajakokkal nagyobb szigetek felé vesszük az irányt, a szigeteken apró falvak, helyi halászok okoznak kulturális élményt. Ismét sznorkelezünk, hintázunk egy eszméletlen méretű fáról, punnyadunk a világ egyik legszebb zátonyán, majd vacsorával várnak minket az utolsó szállásunkon, ahol életünk legfinomabb halételeit szolgálják fel.  A táv 9-10 kilométer lesz

kora reggel beevezünk egy titkos, folyószerű lagúnába, hosszan a dzsungel közepébe, ámulunk a víz kékjén, csodálkozunk a hangokon. Ez pont az a hely ahol Wallace először látott paradicsommadarat.  Sziklás partokat, érintetlen homokos öblöket érintünk, legutóbb ezen a környéken láttuk a legtöbb delfint, naponta többször. 

Utolsó hosszú evezés a föld alá, megunhatatlan kékségélmények után, beevezünk egy kicsi denevérbarlangba, gombaszigetekkel fotózkodunk

Délelőtt sznorkelezés, majd rövid sírás után elbúcsúzunk a paradicsomtól. Szétszedjük a kajakjainkat, majd összepakolunk és motorcsónakkal a nagy hajóhoz, komppal Sorongba megyünk, végül rövid, de felejthetetlen taxizás után a Hotel Meridienben kötünk ki, egy esti városi élménygyüjtés után itt töltjük az éjszakát. Bételt(bétel dió) rágunk, alkudozunk, jó kis nasi gorenget eszünk, kitűnünk a nyüzsgő esti város lakosai közül. Közös fényképek, könnyes búcsú, megint...

Utolsó Pápua reggeli a reptéren, majd a reggeli órákban indul a gép Jakarta felé. A két gép közötti indulás között pénz visszaváltás, ajándék beszerzés, vásárlás, majd becsekkolás. Jakartából indulunk tovább Dohába, majd átszállás után  száll le a gép Budapesten,12:20 perckor.

A részvételi díj tartalmazza

A professzionális tengeri kajakkölcsönzést, felszerelést, túravezetést €  1. 050 

(Jelenkezéskor fizetendő)


Lumba Lumba Papua ltd. €  1.150 

(A túra ezen részeinek költségeit a helyszínen fizetjük)


Az összes programot helyi partnerrel bonyolítjuk le. Fontos a biztonságunk érdekében- a helyismeret. Évek óta együtt dolgozunk helyi vezetőinkkel, helyi irodával.

Az összeg tartalmazza a- vízen töltött napokon az összes étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) - az összes szállás díját Indonéziában (2-3 fős kunyhókban, autentikus pálma Guesthouse-okban, utolsó nap szállodában) - az összes helyközi utazás (beleértve a taxit is) díját Új-Guineában - az összes transzfer díját - az idegenforgalmi adót (ez nem egyezik meg a parki belépővel) - magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen - tolmácsolást az összes szükséges esetben és egy egész napos hajókirándulást.
                   

A részvételi díj a programleírásokban szereplő szolgáltatásokat tartalmazza, és személyenként értendő. Az euró árfolyam jelentős változása esetén  a részvételi díj arányos változtatásának jogát fenntartjuk

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegy
421 600HUF (2022.08.25 adat)


A repjegyek közül a csak visszafelé Sorongból Jakartáig tartó szakaszt (Batik air) egyénileg vesszük, a többit partnerünkkel

oda :

QR200   ECONOMY   06FEB BUDAPEST-BUD         DOHA-DOH                 16:20 23:15 

QR956   ECONOMY   07FEB DOHA-DOH                JAKARTA-CGK              02:10 14:40       

GA682   ECONOMY   08FEB JAKARTA-CGK            SORONG-SOQ             00:10 06:15

vissza

Batik Air ECONOMY   19FEB SORONG-SOQ           JAKARTA-CGK              10:45 12:40   (egyéni repjegyvétel)    

QR955   ECONOMY   20FEB JAKARTA-CGK            DOHA-DOH                  00:25 05:15 

QR199   ECONOMY   20FEB DOHA-DOH                BUDAPEST-BUD          08:40 12:20  


Fóliázás
6000 Ft

A reptéren a csomagok fóliázását - oda-vissza - A kajakok és a felszerelésed védelme érdekében


Túlsúly díj
28.000 Ft

A belföldi repüléseknél, Jakarta - Sorong viszonylatban. Ajánljuk repjegyes partnerünket a jegyek megvásárlásához - utazom.com


Tartózkodási engedély a Nemzeti Park területén - Nemzeti parki belépő
24.000 Ft

Kötelező megváltani - Az engedély egy évre szól


Két étkezést Sorongban
5000 Ft

A városban - a Hotel Meridienben - A la carte


Baleset és utas biztosítást

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is.

Kösd meg biztosításodat itt!

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

indulás: 2022 február 6.

érkezés: 2022 február 20.


További kajakos csavargásaink

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés 

16 nap

€ 2 250

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére