Budapest - Baja - Nagypályás hazai ízek

Zátonyok, homokpadok, kiskocsmák, #nyaraljitthon

Magyarország / Belföld
2020. augusztus 17. - 2020. augusztus 22.
Időtartam: 6 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2053

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kis hazánk csudajó hely, tele izgalmas vizekkel, tájakkal, emberekkel. Ezért most már irgumburgum, irány a Duna... Mert régóta tervezzük, és most hívunk minden kalandos lelkű csorogni vágyót, lassuljunk le, és ereszkedjünk közösen lefelé a folyón, pecázva, homokvárat építve, iszapot hajigálva, kiskocsmát látogatva, folyóparton ébredve, zátonyon tüzet rakva. Tartsatok velünk egy 5 napos hazai kajaktúrára, ahol a főszereplők Ti lesztek és az öreg folyó kedves zátonyai, homokpadjai.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, zátonyolós, vadkempingezős nyári csuda kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Kemping - Kalandkomfort - zátonyolás

Neked ajánljuk:

Könnyű 6 napos csorgás, frücskölős barnulós lapátolás

Csapat mérete: 12 - 24 fő

nyár eleji kiscsoportos csavargás

Program

A csapat találkozik a reggeli órákban a Dunaparton - A Rómain - innen vág neki kalandor lelkű társaságunk. A bepakolás után vízreszállunk és kezdődik a városnézés - kajakból.
Alattunk a folyó, mellettünk  a város, a Parlament, a Vár, a Halász - Bástya - és megannyi izgalmas látnivaló, teljesen más szemszögből.
A várost elhagyva erők, rétek és egy titkos kiskocsma fogad minket éjszakára - zuhannyal, és finom egytál ételekkel. Az estét a kis kocsma partján tültjük sátrainkban

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk lefelé. Napozgatunk, fröccsözünk, és élvezzük az augusztusi meleget. Elmaradnak a nagyvárosok, és kedves kis partok kísérik az utunkat. Utunkat frankón hívogató sóderzátonyok kísérik, melyek hívogatják a vízreszállót. Zátonyolós, sütkérezés után tovább ereszkedünk a rácalmási szigetek mellett, és a délutáni órákban megérkezünk Dunaújvárosba, ahol az éjszakát egy kemping varázsos kertjében töltjük. Este vacsi egy helyi vendéglőben.

Reggeli után nekivágunk, és folytatjuk a csorgást Paks irányába. A folyó vízállásától függően célpontunk a Paks feletti homokzátony - a magyar "bícsek" egyik legszebbike!
Napozós punnyadós fürdőzés, fröcskölóődés és homokvár építés. Estebéd egy halászcsárdában, majd az esti... csak a szokásos, tűzrakós, csillagnézős.

Reggeli után Paksot elhagyva ereszkedünk tovább a Gemenci erdő felé. A partok számtalan zátonnyal ajándékoznak meg bennünket, csábítanak fürdésre Mi természetesen nem tudunk és nem is akarunk ellenállni a kísértésnek - irány a víz. Az estét a már jól bejáratott homokpadunkon töltjük és csapunk egy csudajó, tűzrakós mulatságot!

Reggeli után vízreszállunk, majd a vízállástól függően felkajakozunk a Grébeci ágba. Itt vízimadarak, kagylókat turkáló malacokat leshetünk, és ha az ősz kellően karakteres, akkor a bikák már napközben harsogásukkal töltik meg az árteret. A Grébecből, vízállás függvényében továbbkajakozunk a Rezéti ágban, ahol felkeressük, majd megszállunk Molnár Zoltán halászmester halásztanyáján, és az éjszakát itt töltjük. Érkezés a tanyára 16 óra magasságában.  Este közösen halászlét fogunk készíteni úgy, ahogyan még nem láthattuk, kóstolhattuk. Az esti csendes főzőcske, kulturált italfogyasztás után a szarvasbőgésé a főszerep. "Csendben" ülünk a tűz körül és hallgatjuk a szarvasok nászát.

Reggeli után az ősi halászmesterségeké a főszerep. Házigazdánk nagy mesélő- beszél nekünk a halászatról, végignézzük a múlt századi  halászati módszereket a varsáktól a dobóhálókig! Testközelből az ősi halászatról. Délelőtti rövid evezés után halat sütünk, agyagban, füstölve -  A délelőtt a sütés főzésé a főszerep. Főzőtanfolyam másképpen. A kora délutáni órákban kajakjainkkal Baja felé vesszük az irányt. Baján szétpakolászunk - a csapatot kivisszük az állomásra - és irány haza vonattal - Mert vonatozni jó, nagyon jó!

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - ajánljuk a visszaútra Baja - Bp vasútvonalat - amin közösen hazabandázunk

Étkezések
A túra önellátó - lásd étkezések

Szállások


További kajakos csavargásaink

 

Két nap - két folyó - Egy csepp vadság - a legmenőbb zátonyon éjszakázás

2 nap

25 900 Ft

 

Három nap kajakban - bakancsban - halloween- i borospince buli

3 nap

36 900 Ft