Kaprije - Horvátország - Delfinles az Adrián tengeri kajakkal

Kedves Őszi kalandunk - A második első - Újabb időpont

Horvátország/Kaprije / Európa
2018. szeptember 19. - 2018. szeptember 23.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1817

Útleírás Hasznos infók

Térkép

A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések...  delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben. A víz 23 fokos, és simán fürdesz még benne, de egy kis színt is felránthatsz magadra, a közelgő esős október, otthoni ősz előtt. Túránk nem titkolt szándéka, hogy kis csapatunk találkozzon delfinekkel, de azért azt tartsd szem előtt, hogy ez nem egy állatkert, nem biztos, hogy találkozunk kedvenc tengeri emlősünkkel, de ilyenkor, ősszel nagyobb az esély összefutni velük.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Bárki számára teljesíthető kaland

Szállás típusa:

A szállás egyszerű, de tiszta, 2- 3 ágyas apartmanokban lesz. A szállások a 80-as évek bútorait idézik, de csak aludni fogunk, a nap nagy részét a tengeren töltjük!

Neked ajánljuk:

Mindenkinek aki odavan a tengerért, aki szereti az őszi tengert, aki ellógna még pár napot az indián nyárba

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis - nagy csapatos kaland

Program

Szerda éjszaka elindulunk Magyarországról és vidám kis járgányunkkal, leutazunk Sibenikbe. Éjszaka utazunk, várakozunk, izgulunk, zenét hallgatunk...

Reggel behajózunk Kaprije szigetére. A hajó közel egy óra alatt ér be a varázslatos kis szigetre. A hajóút alatt kipihenjük a leutazás fáradalmait, és kötelességeinknek eleget téve, néhány üveget légtelenítünk, izgalmunkat palástolva.  Lepakolás a kompról, majd az apartmanok elfoglalása után rövid eligazítás és irány a tenger. Az első evezésünk célpontja Kakan sziget legnagyobb öblébe vezet. A délutáni evezés után pihenős, naplemente nézés, majd tengerparti vacsora.A reggeli szendvicsgyártás után vízre szállunk és egy napos kis expedíció keretei között megkerüljük Kakan szigetét. A part változatos, öblökkel tarkított.  A csapat az őszi fürdőzést is kipróbálhatja, mert a víz hőmérséklete 20 celsius fok felett van. A napsütésben és a melegben csodaszép evezést csapunk. A sziget tuloldalán olivás öblök mellett csalinkázunk, és kis szerencsével találkozhatunk nagy kedvenceinkkel, a delfinekkel is. Mivel a hajóforgalom már gyérebb mint a nyári zsúfolt hónapokban, ezért a tengeri emlősök is közelebb merészkednek a partokhoz. Az esti érkezés után Gasztrocsapás jeligére Zlaten vacsoráját fogjuk elfogyasztani, hogy utána egy életre elmenjen a főzéstől a kedvünk! Este moló partyt szervezünk, gitár, egyebek.

Korai indulással, Kaprije szigetének megkerülése. Ha szerencsénk lesz, és a szél is kegyes hozzánk, akkor belekóstolhatunk a hullámokba is. A sziget délkeleti csücskében kocsmázunk egyett, és ugrálunk, fürdünk, napfürdőzünk.  Este sütés-főzés, zenebona. A korcsma után a csapat tovább áll és meglessük az észak keleti oldalát a szigetnek. Utunk során újra érintjük kis falunkat, csak a másik oldalról. A sziget északnyugati pontján pihenő, szendvicsek, majd a délutáni órákban, feladatunkat teljesítve visszacsúszunk Kaprije falujába. Este megint meglátogatjuk Neptun éttermét.

Délelőtt kedvenc szikláinkat keressük fel, fókapadok, pihizés, naplopás, majd  délutáni komppal irány kis hazánk, irány a valóság. Várható hazaérkezés hétfőn a kora hajnali órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


Infók

További kajakos csavargásaink

 

Moldva, Český Krumlov - Sörök, vidámság - nevetős városlátogatós KULTÚRHEPAJ

4 nap

51 900 Ft

 

A kajakos NYARALÁS - csupa nagybetűvel

9 nap

92 900 Ft

 

Maddalena és Cala Luna  - Szigetek, kajakok, sziklák, barlangok - Csoda nyár végén

9 nap

149 900 Ft