Drávazug - kajaktúra a szomszédban

Zátonyok, homokpadok, holtágak, Karasica - patak

Horvátország / Európa
2019. május 11. - 2019. május 12.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1924

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Csavargásaink sok helyszínre vittek már el minket, Most újra előveszünk egy nagy kedvencet, újra ellapátolunk a Drávazugba. Kalandunk a Dráva horvátországi szakaszát veszi célba.
A folyó tekervényes, apró holtágakkal körbeszőtt izgalmas részei nagy, illetve kis vízállásnál is számtalan szépséget rejtenek. Nagy víznél be tudunk lesni a régi lefűződött holtágak közé, meg tudjuk nézni, vizslatni azokat a részeket ahol valaha a folyó csavargott. Kis vízálls esetén pedig megmutatják magukat szerelmetes zátonyaink, melyeken a napsütéses májusban a legtutibb punnyadni, uzsizni, bambulni, lenni... ne habozz lapátolj, májusolj velünk.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, két napos, vadkempingezős kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Sátortábor - Kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Könnyű hétvégi kaland

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás

Program

Az egyénileg utazókkal találkozó reggel a horvátországi Bockinci apró falvában lesz ahol kalandunk kezdetét veszi. Az autók logisztikája, és a bepakolás után elindulunk a varázslatos Karasica patakon, amely mint keskeny kis szőnyeg kanyarog, és pár óra lapátolás után belefolyik a Drávába. Az ebédünket a parton Gat kis falujában a réten fogyasztjuk el. Innen csúszunk el éjszakázó helyünkre, amelyet vízállástól függően választunk. Az este a folyó partján tüzeskedünk, alattunk a ballagó folyóval.

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk Nard kis faluja felé. Az első szakaszon apró, lefűződött medrek, holtágakon vezet keresztül az utunk. Dél körül megállunk, hogy elfogyasszuk kis ebédünket, elpusztítjuk maradék szendvicseinket, majd délután elérjük a vadon peremét és letekeredünk a nagy folyóról és újabb kis folyón keresztül elérkezünk Petrijevci falujába. Itt túránk véget ér. Logisztika, kajakpakolás, és irány haza, irány Magyarország.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó - készülj fel két napra való élelemmel, folyadékkal.

Infók

Találkozó Bockinciben - Érkezés Budapestre


További kajakos csavargásaink

 

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

2 nap

28 900 Ft

 

A varázslatos Karélia - Folyók - tavak, fehér éjszakák, a finn vadon - Kaland Északon

13 nap

395 000 Ft