Berounka - Csoda Csehországban

Sörök, Várak, Kastélyok - Kaland Bohémiában

Európa/Csehország / Európa
2022. július 6. - 2022. július 10.
Időtartam: 5 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
59 900 Ft
Gyermek ár: 47 900 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU228C

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kajakra fel városi zsiványok, falusi csibészek! Egy új kalandra hívunk Benneteket a nyárba, a varázslatos Csehországba, a Berounka folyóra. A folyó helyenként hatalmas sziklák között tekereg, partját kedves kis rétek követik. A Berounka lassan ereszkedik Pilsen városátol, törve át a Cseh - karsztot, néhol fenékküszöbök, és gátak teszik mosolygossá a vizi vándor orcáját. Az utunk során kastélyok, várak néznek le ránk a magasból. Ha már jártál Cseh folyón akkor tudnod kell, hogy itt sem kell nélkülöznöd az utopenecet, sem a hermelint, mert utunk során kis kocsmák térítenek el minket utunkról, ahol a cseh sörök mellett a két "culináris csodával" is találkozhatsz. A négy nap evezés alatt a folyó legszebb szakaszát járjuk be, csorogva, fürödve, fröcskölődve, Ahoj-t kiabálva, gátakon csúszkálva.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A folyóban néhol apró lecsúszók vannak - a nehézségét a pár átemelés jelenti. Bárki számára teljesíthető kajak túra.

Szállás típusa:

Folyóparti kempingek, rétek. Saját sátor, saját felszerelés.

Neked ajánljuk:

Ha szereted a Cseh folyókat, a vidám evezést - itt a helyed.

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Kis csoportos - Nagy kaland

Program

A reggeli órákban autókba pattanunk és irány Csehország. Az út Prágán át vezet a Cseh karszton keresztül. Zenét hallgatunk, helyeskedünk... csak a szokásos. A délutáni órákban megérkezünk a kedves kis kempingünkbe a "Kemping a komphoz" néven futó vízparti rétre. Itt feldobjuk sátrainkat és egy esti ráhangolódós sörözéssel megnyitjuk a túrát.

 A reggeli után felmálházzuk hajóinkat és irány a folyón lefelé. A folyót kedves kis rétek szegélyezik, majd pár kilométeres csorgás után megnézhetjük a Darovsky vízesést. Helyes kis apró vízfolyás, ahová fel kell másznunk, de megéri. Utunk folytatásában néhol leér az erdő a folyóhoz. Innen egy óra evezés után egy kiskocsmát ejtünk útba ahol feltankolunk, bekolbászozunk, hermelinezünk. A következő szálláshelyünket a délutáni órákban érjük el Liblin kis városa mellett. A táborunk egy igazi reggae camp... szó szerint, úgyhogy készüljetek mert este lesz "novumenokráj"és sztiritáp is... a többit tudjátok!Második evezős napunkon ereszkedünk tovább kalandos utunkon. A mai napon a folyó fölé tornyosuló sziklakibúvásoké lesz a főszerep. A Berounka talán legszebb részén evezünk a mai napon. A dél körüli pihenőt megfűszerezzük egy kis kirándulással, és felmászunk Trimanské szikláihoz, ahonnan pazar fotókat készíthetünk a folyóról. A kilátós turánk után csorgunk tovább lefelé, és egy rövid evezés után érkezünk Krasov vára alá. Fényképészkajakosok előre! A késő délutáni órákban érkezünk el Kalinova Ves kis falujába, ahol a kempingünk egy RHCP szám címében rejlik. Találóskérdés! Nagyonnehéz! Akiben van még erő, egy könnyű sétával felmászhat a közelben levő kilátóhoz. Este pedig egy kis bulikát tervezünk, ha már ilyen messzire jutott bátor kis csapatunk!

Harmadik evezős napon a szikláké lesz a főszerep. Utunkat lefelé folytatva először egy gyors átemeléssel kezdjük, majd elérkezünk Tyrov várához, a XIII. századból származó francia stílusú vár romjait alulról fogjuk csodálni. A vár alatt elcsúszva újra egy híres, impozáns sziklaegütteshez érkezünk, a hasonló nevű tyrovi sziklkhoz, ahol számtalan fotót fogunk készíteni. A sziklák után csapatunk pár óra evezéssel becsúszik Branov kedves kempingjébe, ahol csak a szokásos:)

Reggeli után, párr perc evezés és kikötönk és egy 15 perces séta után megérkezünk Krivoklát várához - Krivoklat-kastély  Az egyik legrégebbi és legfontosabb vár a Cseh Köztársaságban Krivoklat-kastély. A XIII. században épült a Premysl-uralkodóknak, a nemesek és gazdag családok számára. Sok cseh király is élt a kastélyban, mely számos nevezetes építészeti jellemzőkkel is rendelkezik. Nem érdemes kihagyni a Királyi termet, vagy a Nagy Toronyt, ahonnan lenyűgöző a kilátás továbbá a könyvtárat, amely több, mint 52.000 különböző könyvnek ad otthont. A vár után irány a folyó. Ellapátolunk Stríbrný erdeje mellett, ahol az erdő belecsúszik a folyóba, majd 4 km kajakozás után megérkezünk Zbecno kis városába, ahol vizi kalandunk véget ér. Búcsút veszünk a folyótól, és irány kis hazánk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.


A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Szállás
250 CZK / fő / éj
kempingekben, saját sátorban - 4 éj

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Parkolás
120 CZK/ nap
Az indulási ponton tesszük le autóinkat, majd a túra végén taxival megyünk vissza értük.

A túra önellátó
Minden kempingben vannak kis éttermek, ahol lehet reggelizni, vacsorázni

Infók


KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

BEROUNKA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

A legkékebb kék víz, Nemzeti parkok, az Észak- Macedón nyaralás - Kaland a Balkánon

9 nap

121 900 Ft

 

Egy cseppnyi vadon északon - kanyargó ösvény, tavak és a folyók

9 nap

105 900 Ft

Vissza az oldal tetejére