Berounka - Csoda Csehországban

Sörök, Várak, Kastélyok - Kaland Bohémiában

Európa/Csehország / Európa
2022. július 6. - 2022. július 10.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU228C

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kajakra fel városi zsiványok, falusi csibészek! Egy új kalandra hívunk Benneteket a nyárba, a varázslatos Csehországba, a Berounka folyóra. A folyó helyenként hatalmas sziklák között tekereg, partját kedves kis rétek követik. A Berounka lassan ereszkedik Pilsen városátol, törve át a Cseh - karsztot, néhol fenékküszöbök, és gátak teszik mosolygossá a vizi vándor orcáját. Az utunk során kastélyok, várak néznek le ránk a magasból. Ha már jártál Cseh folyón akkor tudnod kell, hogy itt sem kell nélkülöznöd az utopenecet, sem a hermelint, mert utunk során kis kocsmák térítenek el minket utunkról, ahol a cseh sörök mellett a két "culináris csodával" is találkozhatsz. A négy nap evezés alatt a folyó legszebb szakaszát járjuk be, csorogva, fürödve, fröcskölődve, Ahoj-t kiabálva, gátakon csúszkálva.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A folyóban néhol apró lecsúszók vannak - a nehézségét a pár átemelés jelenti. Bárki számára teljesíthető kajak túra.

Szállás típusa:

Folyóparti kempingek, rétek. Saját sátor, saját felszerelés.

Neked ajánljuk:

Ha szereted a Cseh folyókat, a vidám evezést - itt a helyed.

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Kis csoportos - Nagy kaland

Program

A reggeli órákban autókba pattanunk és irány Csehország. Az út Prágán át vezet a Cseh karszton keresztül. Zenét hallgatunk, helyeskedünk... csak a szokásos. A délutáni órákban megérkezünk a kedves kis kempingünkbe a "Kemping a komphoz" néven futó vízparti rétre. Itt feldobjuk sátrainkat és egy esti ráhangolódós sörözéssel megnyitjuk a túrát.

 A reggeli után felmálházzuk hajóinkat és irány a folyón lefelé. A folyót kedves kis rétek szegélyezik, majd pár kilométeres csorgás után megnézhetjük a Darovsky vízesést. Helyes kis apró vízfolyás, ahová fel kell másznunk, de megéri. Utunk folytatásában néhol leér az erdő a folyóhoz. Innen egy óra evezés után egy kiskocsmát ejtünk útba ahol feltankolunk, bekolbászozunk, hermelinezünk. A következő szálláshelyünket a délutáni órákban érjük el Liblin kis városa mellett. A táborunk egy igazi reggae camp... szó szerint, úgyhogy készüljetek mert este lesz "novumenokráj"és sztiritáp is... a többit tudjátok!Második evezős napunkon ereszkedünk tovább kalandos utunkon. A mai napon a folyó fölé tornyosuló sziklakibúvásoké lesz a főszerep. A Berounka talán legszebb részén evezünk a mai napon. A dél körüli pihenőt megfűszerezzük egy kis kirándulással, és felmászunk Trimanské szikláihoz, ahonnan pazar fotókat készíthetünk a folyóról. A kilátós turánk után csorgunk tovább lefelé, és egy rövid evezés után érkezünk Krasov vára alá. Fényképészkajakosok előre! A késő délutáni órákban érkezünk el Kalinova Ves kis falujába, ahol a kempingünk egy RHCP szám címében rejlik. Találóskérdés! Nagyonnehéz! Akiben van még erő, egy könnyű sétával felmászhat a közelben levő kilátóhoz. Este pedig egy kis bulikát tervezünk, ha már ilyen messzire jutott bátor kis csapatunk!

Harmadik evezős napon a szikláké lesz a főszerep. Utunkat lefelé folytatva először egy gyors átemeléssel kezdjük, majd elérkezünk Tyrov várához, a XIII. századból származó francia stílusú vár romjait alulról fogjuk csodálni. A vár alatt elcsúszva újra egy híres, impozáns sziklaegütteshez érkezünk, a hasonló nevű tyrovi sziklkhoz, ahol számtalan fotót fogunk készíteni. A sziklák után csapatunk pár óra evezéssel becsúszik Branov kedves kempingjébe, ahol csak a szokásos:)

Reggeli után, párr perc evezés és kikötönk és egy 15 perces séta után megérkezünk Krivoklát várához - Krivoklat-kastély  Az egyik legrégebbi és legfontosabb vár a Cseh Köztársaságban Krivoklat-kastély. A XIII. században épült a Premysl-uralkodóknak, a nemesek és gazdag családok számára. Sok cseh király is élt a kastélyban, mely számos nevezetes építészeti jellemzőkkel is rendelkezik. Nem érdemes kihagyni a Királyi termet, vagy a Nagy Toronyt, ahonnan lenyűgöző a kilátás továbbá a könyvtárat, amely több, mint 52.000 különböző könyvnek ad otthont. A vár után irány a folyó. Ellapátolunk Stríbrný erdeje mellett, ahol az erdő belecsúszik a folyóba, majd 4 km kajakozás után megérkezünk Zbecno kis városába, ahol vizi kalandunk véget ér. Búcsút veszünk a folyótól, és irány kis hazánk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.


A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Szállás
250 CZK / fő / éj

kempingekben, saját sátorban - 4 éj


Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Parkolás
120 CZK/ nap

Az indulási ponton tesszük le autóinkat, majd a túra végén taxival megyünk vissza értük.


A túra önellátó

Minden kempingben vannak kis éttermek, ahol lehet reggelizni, vacsorázni


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellett, a kajakozáshoz szükséges Sport Plusz kiegészítő mellett, ajánljuk hogy a "Storno Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók


KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

BEROUNKA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére