Bodrogzug - Zemplén - Kajakozós bakancsolás

Kajakozós, bakancsolós őszköszöntés - borkóstolás - 3 napos csavargás

Bodrog - ártér/ Zemplén / Belföld
2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 27.
Időtartam: 3 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2059

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Nagy tavaszi kedvencünket kicsit megbolondítottuk és most ősszel a szüretre való tekintettel két kajakozós és egy túrázós nappal lepnénk meg Benneteket az őszi folyón. A Bodrog ártéren elkövetett két nap kajakozás mellett, nekivágnánk a Zemplén csodás vidékének és bakancsban, egy napra bevetnénk magunkat a rengetegbe. Természetesen, hogy a kaland és a vidámság teljes legyen, és ha már Tokaj - akkor egy egész estés borkóstolásba is belecsúsznánk...
Tokaji-hegység előterében található Bodrogzug egyedi jellemzője, hogy a több ezer hektárt felölelő ártéri síksága vízszabályozások előtti korba repíti a látogatót. Ősz a Bodrogzugban, csavargás, jövés menés a Zsarón! Ezt a túrát talán be sem kell mutatnunk! Tavaszi kedvencünk őszi köntösben! 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, bárki számára teljesíthető vizes, bakancsos kaland

Szállás típusa:

Egyszerű, fűtött, "matrac" szállás, fedett tűzrakóval, vizesblokkal. Tokaj - Únió kemping

Neked ajánljuk:

Őszi itthon nyaralóknak, #maradjitthonosoknak, kalandoroknak, tüzeskedvűeknek, borkóstolóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis - és nagy csoportos kaland

Program

Korai kelés, és indulás  Budapestről, majd - 9 órakor találkozunk a Bodrogkeresztúri úton található Unió kempingben. A szállás elfoglalását követően, 10 órakor útra kelünk a Bodrogzug felé.  Az első kilométer megtétele után lekanyarodunk a nagyvízről és irány az igazi ártér. A vízállástól függően körbekajakozzuk a környéket Zalkod irányában. Mesés átjárók, rétek, mezők, ligetek - és kalandos evezés jellemzi utunkat. Zalkodon, ha a vízállás engedi, a helyi boltnál tett látogatás gyógyírt jelent majd megfáradt izmainknak.  Majd vízállástól függően hazalapátolunk. Este pihegés, tüzeskedés, garázsrock, énekelés, holdbámulás, és az elmaradhatatlan kulturált italfogyasztás!

Este bográcsvacsora, ahol újra a nagy Levin remekel, gasztrokaland a fakanalas, bográcsozós világmindenségben! Gitárzene az elmaradhatatlan Börtönnel és az ablakával...

A reggeli után autókba pattanunk és nekivágunk a Zemplénnek. Negyven perces kocsikázással elérjük bakancsos túránk kiinduló pontját. Terveink szerint elfoglaljuk Regéc várát, eltévedünk, megkerülünk, és egy nagy közös egész napos csavargással fedezzük fel a csudaszép Zemplént Az egész napos kirándulás után az estét a Bacchus pajtásunk jegyében töltjük. Pincelátogatós dinom-dánom... Borkóstoló vagy amit akartok.

Ébredést követően újra vízre szállunk. Végig kajakozunk a Zsarón, ki az öreg folyóra. A második nap programját meghatározhatja a, védett madarak miatti korlátozás. Vízállástól függően csavargunk arra, amerre a legszebb. Az elöntött területek hatalmas felületet biztosítanak a kalandra vágyó kajakosnak: fűzfák, bokrok között lapátolva járjuk be az egész tengeré vált Bodrogzugot.

A kora délutáni órákban érkezés vissza a kempingbe, majd sátorbontás után a város felé vesszük az irányt, hogy a hétfői napon kiheverjük e három napos izgalmas outdoor kalandunkat.


A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék bográcsos vacsorát
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
2600 Ft
Egyszerű túrista szállás, 12 személyes házak - egyterű, saját hálózsák szükséges - Tokaj Únió kemping

Nemzeti Park Regisztráció
750 Ft / fő/ nap
14 éves kor felett fizetendő - Aggteleki Nemzeti Park

Borkóstoló -

Étkezések
Ajándék vacsora - közös főzés - Az összes többi étkezés tekintetében túra önellátó

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

BODROGZUG  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink