Bodrogzug - Zemplén - Kajakozós bakancsolós Húsvét

Kajakozós, bakancsolós locsolkodás - borkóstolás - 3 napos csavargás

Bodrog - ártér/ Zemplén / Belföld
2022. április 15. - 2022. április 17.
Időtartam: 3 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2282

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

A 2022-es esztendőben kicsit szeretnénk megőrjíteni bodrogzugi csavargásunkat - és a húsvétra való tekintettel két kajakozós és egy túrázós nappal lepnénk meg benneteket a zsendülő természetben, a tavaszban. A Bodrog ártéren elkövetett két nap kajakozás után, nekivágnánk a tavaszi Zemplén csodás vidékének és bakancsban, egy napra bevetnénk magunkat a rengetegbe. Természetesen, hogy a kaland és a vidámság teljes legyen, akkor már ha Tokaj - akkor egy egész estés borkóstolásba is belecsúsznánk...
Tokaji-hegység előterében található Bodrogzug egyedi jellemzője, hogy a több ezer hektárt felölelő ártéri síksága vízszabályozások előtti korba repíti a látogatót. A hatalmas víztömeg következtében túránk során réteken, mezőkön kajakozhatunk keresztül, vízállástól függően- valódi közelségbe kerülve a természettel. Kivételes madárvilág, zegzugos átjárók, érintetlen környezet. Tavasz a Bodrogzugban, csavargás, jövés menés a Zsarón! Nagy vízállásnál, magas víznél lapátolás az elöntött réteken, magányos fűzfák között. Ezt a túrát talán be sem kell mutatnunk! Kedvencük, szeretjük, egy igazi hazai csemege! Vizeskedvűeknek kötelező olvasmány...

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, bárki számára teljesíthető kajakos, és túrázós, bakancsos kaland

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata: Tokaj - Unio kemping - Fűthető matracláger - Egyszerű turistaszállás. Ha jobb minőségű szállásra vágysz. a közelben számtalan vendégház között válogathatsz.

Neked ajánljuk:

Tavaszi barka gyűjtőknek, kalandoroknak, tüzeskedvűeknek, borkóstolóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis - és nagy csoportos kaland

Program

Tipp: Hogy, ne kelljen korán kelned van lehetőség, korábban - a program kezdete előtti este leutazni,  Ha már az előző nap leutaznál esti órákban, kérjük jelezd nekünk a jelentkezéskor.
Este észosztás, tűzrakás, borozás.

9 órakor találkozunk Tokaj kisvárosában, az únió kempingben. A szállás elfoglalását követően, 10 órakor útra kelünk a Bodrogzug felé.  Az első kilométer megtétele után lekanyarodunk a nagyvízről és irány az igazi ártér. A vízállástól függően körbekajakozzuk a környéket Zalkod irányában. Mesés átjárók, rétek, mezők, ligetek - és kalandos evezés jellemzi utunkat. Zalkodon, ha a vízállás engedi, a helyi boltnál tett látogatás gyógyírt jelent majd megfáradt izmainknak.  Majd vízállástól függően hazalapátolunk. Este pihegés, tüzeskedés, garázsrock, énekelés, holdbámulás, és az elmaradhatatlan kulturált italfogyasztás!

Este bográcsvacsora, ahol újra a nagy Levin remekel, gasztrokaland a fakanalas, bográcsozós világmindenségben! Gitárzene az elmaradhatatlan Börtönnel és az ablakával...

Ébredést követően újra vízre szállunk. Végig kajakozunk a Zsarón, ki az öreg folyóra. A második nap programját meghatározhatja az éppen költő, védett madarak miatti korlátozás. Vízállástól függően csavargunk arra, amerre a legszebb. Az elöntött területek hatalmas felületet biztosítanak a kalandra vágyó kajakosnak: fűzfák, bokrok között lapátolva járjuk be az egész tengeré vált Bodrogzugot. A kora délutáni órákban érkezés vissza a kempingbe, és készülődés az esti borkóstolóra.
Az estét a Bacchus pajtásunk jegyében töltjük. Pincelátogatós dinom-dánom... Borkóstoló vagy amit akartok. Meglátogatjuk a Majoros pincészetet, és igen finom borokat kóstolunk, mulatunk hajnalig.

A reggeli után autókba pattanunk és nekivágunk a Zemplénnek. Negyven perces kocsikázással elérjük bakancsos túránk kiinduló pontját. Terveink szerint elfoglaljuk Regéc várát, eltévedünk, megkerülünk, és egy nagy közös egész napos csavargással fedezzük fel a csudaszép Zemplént Az egész napos kirándulás után csapatunk közösen beül egyet vacsizni, majd a finom estebéd után a város felé vesszük az irányt, hogy a hétfői napon kiheverjük e három izgalmas outdoor kalandunkat és a locsolkodásra is hazaérjetek.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék bográcsos vacsorát
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
1700 ft -tól
A tengerikajak.hu ajánlata: - tokajvizitelep.hu - Egyszerű kemping, túrista szállás, matracláger, kis faház, sátor

Nemzeti Park Regisztráció
1250 Ft / fő/ nap
14 éves kor felett fizetendő - Aggteleki Nemzeti Park - bodrogzug.hu

Borkóstoló - Találkozz a Furminátorral
6000 Ft
Majoros pincászet - 6 tétel / paraszttál vacsival.

Étkezések
Ajándék vacsora - közös főzés - Az összes többi étkezés tekintetében túra önellátó

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

BODROGZUG  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére