Darvak - Tisza - tó - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

Darvak - Madarászós - Halazós - Kisvonatozás - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

Tiszafüred/Hortobágy / Belföld
2019. október 19. - 2019. október 20.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1931

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Az ősz nem csak a szarvasbőgésről, hanem a vonuló madarak indulásáról is szól. Csapatunk egy izgalmas programra csábít mindenkit akit érdekli a madárvilág ezen csodája. Két napra belecsöppenünk a madarak izgalmas vonulásába. Kajakozunk, madarászunk. Mivel az őszi időjárás hozhat már hideg, esős időt, így a program alakulását elsősorban az időjárás fogja meghatározni. Esős idő esetén is megyünk. A programban lesz kajakozás, kisvonatos utazás a Hortobágyi - halastavakhoz, ahol megnézzük az éjszakázni behúzó darutömegeket, és egyéb impozáns vizimadarakat, de ha kedved tartja, akkor megtekintheted a poroszlói, európa hírű akváriumot, ahol megismerkedhetsz hazánk édesvizeinek lakóival. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, kajakozós, kisvonatozós

Szállás típusa:

Fűthető, 6 személyes két szintes, fürdőszobás házakban - a vízparton.

Neked ajánljuk:

Mindenkinek aki szereti az őszt, érdekli egy izgalmas, rendhagyó evezés, madarakkal, darvakkal, kis vonattal. Ajánljuk gyerekeknek, felnőtteknek, mindenkinek.

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Közös, darvazós kaland

Program

Szombaton reggel, a találka után csapatunk két lehetőség között választhat - evezés vagy Poroszló - Akvárium. A vízreszállók túravezetőinkkel kajakoznak az őszi Tisza- tavon, a msik fele csapatunknak közösen átmegy Poroszlóra és megnézi Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumát. Gigászi tok halak, vizák, csukák, harcsák és a hazánkban előforduló összes halfajt megnézhetjük - testközelből. Hatalmas akváriumok, igényesen berendezett élőhelyek között tanulmányozhatjuk hazai vizeink élővilágát. Egész délelőtt itt kalandozunk.  Délután visszamegyünk ebédelni kiinduló pontunkhoz, egyesül a két csapat majd irány a Hortobágy. Autóinkkal átmegyünk a  Hortobágy - Halastó kisvasút állomásra (Kb 40 perc távolság autókkal). Innen egy kisvonattal-  6 km -bemegyünk a darvak éjszakázó helyei közelébe és meglessük az alkonyati behúzást. Szem és fültanúi leszünk több ezer madár varázslatos érkezésének, énekének a lemenő napban. Hallgatjuk hangos koncertjüket. Távcső kötelező. Alkonyat után visszaszállunk  kis vonatunkra és irány haza. Az est további részében vacsi, tűzrakós, daru táncolós, zenélős este.


Időjárás függvényében, reggeli után vízreszállunk, és irány az öblítő csatornák, nagy vízfelületek világa. A tavon bemerészkedünk a gyülekező lúd csapatok közé. Kajakozunk az őszülő erdőben, hallgatózunk, madarat lesünk. Egész napos lapátolás a Tisza-tó apró, tekervényes világában, madarászással egybekötve. A délutáni órákban hazalapátolunk, majd búcsút veszünk szeretett darvainktól és irány a főváros. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
2500 Ft
Fűtött, két szintes, fürdőszobás - 6 személyes házban - Családi és horgász kemping - Az ár éjszaka/fő

Belépő - Poroszló Ökocentrum
1890 Ft
Fakultatív

A kisvasút menetjegye - előadás a Nemzeti Park részéről
2.500 Ft
Előadás a darvakról - Menettérti jegy az esti darubehúzás helyszínére - Fakultatív

Étkezések
A túra önellátó

Infók

Indulás: Budapestről - Találkozó: Tiszafüred/Családi kemping


További kajakos csavargásaink

 

Három nap kajakban - bakancsban - Somló hegyi bortúra, borkóstoló, őszi mulatság

3 nap

36 900 Ft

 

RÁADÁS IDŐPONT KÖZKÍVÁNATRA - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

2 nap

25 900 Ft