Darvak - Tisza - tó - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

Darvak - Madarászós - Halazós - Kisvonatozás - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

Tiszafüred/Hortobágy / Belföld
2022. október 22. - 2022. október 23.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2294

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Az ősz nem csak a szarvasbőgésről, hanem a vonuló madarak indulásáról is szól. Csapatunk egy izgalmas programra csábít mindenkit akit érdekli a madárvilág ezen csodája. Két napra belecsöppenünk a madarak izgalmas vonulásába. Kajakozunk, madarászunk. Mivel az őszi időjárás hozhat már hideg, esős időt, így a program alakulását elsősorban az időjárás fogja meghatározni. Esős idő esetén is megyünk. A programban lesz kajakozás, kisvonatos utazás a Hortobágyi - halastavakhoz, ahol megnézzük az éjszakázni behúzó darutömegeket, és egyéb impozáns vizimadarakat, de ha kedved tartja, akkor megtekintheted a poroszlói, európa hírű akváriumot, ahol megismerkedhetsz hazánk édesvizeinek lakóival. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, kajakozós, kisvonatozós családi kaland

Szállás típusa:

Fűthető, 6 személyes két szintes, fürdőszobás házakban.
Tiszafüred, Családi és horgász kemping

Neked ajánljuk:

Mindenkinek aki szereti az őszt, érdekli egy izgalmas, rendhagyó evezés, madarakkal, darvakkal, kis vonattal. Ajánljuk gyerekeknek, felnőtteknek, mindenkinek.

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Közös, darvazós kaland - kis és nagycsoportban

Program

Kis csapatunk pénteken, az esti órákban elindul Tiszafüred felé. Érkezés 22 óra körül. A szállás elfoglalása után csendes darvazós parti...

A reggeli vízreszállás után csapatunk vízreszáll és egy rövid evezéssel indítjuk tartalmas őszi programunkat. A nap második felében, 13 óra óra körül lejövünk a tóról és egy gyors ebéd után irány a Hortobágy. Autóinkkal átmegyünk a  Hortobágy falujába (Kb 40 perc távolság autókkal). , ahol meghallgatunk egy előadást a darvakról, a darvak vonulásáról. Az előadás után átmegyünk Hortobágy - Halastó kisvasút állomásra. Innen egy kisvonattal-  6 km -bemegyünk a darvak éjszakázó helyei közelébe és meglessük az alkonyati behúzást. Szem és fültanúi leszünk több tíz ezer madár varázslatos érkezésének, énekének a lemenő napban. Hallgatjuk hangos koncertjüket. Távcső kötelező. Alkonyat után visszaszállunk  kis vonatunkra és irány haza. Az est további részében vacsi, tűzrakós, daru táncolós, zenélős este.


Időjárás függvényében, reggeli után vízreszállunk, és irány az öblítő csatornák, nagy vízfelületek világa. A tavon bemerészkedünk a gyülekező lúd csapatok közé. Kajakozunk az őszülő erdőben, hallgatózunk, madarat lesünk. Egész napos lapátolás a Tisza-tó apró, tekervényes világában, madarászással egybekötve. A délutáni órákban hazalapátolunk, majd búcsút veszünk szeretett darvainktól és irány a főváros. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
4 000 Ft/fő/éj

Fűtött, két szintes, fürdőszobás - 6 személyes házban -Tiszafüred - Családi és horgász kemping -


A kisvasút menetjegye - előadás a Nemzeti Park részéről
2.500 Ft

Előadás a darvakról - Menettérti jegy az esti darubehúzás helyszínére - Fakultatív - Hortobágyi Nemzeti Park


Étkezések

A túra önellátó


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
TISZA - TÓ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére