Hernád - Várak, Kajakok, Veletek

Három napos csavargás bakancsban, kajakban - várak, vizek, kalandok

Magyarország / Belföld
2022. május 13. - 2022. május 15.
Időtartam: 3 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2286

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Újra itthon csavargunk, és egy izgalmas programra csábítunk minden kedves Barátunkat, a festői Hernád - völgyébe. Régóta terveztük, hogy ellátogatunk a Hernádra, kajakozunk és túrázunk Veletek várak és rétek között. A nyár tombolni fog, a kisgólyák már túl vannak az első próbálkozásokon, mi pedig ezzerrel megyünk bele Veletek a tücsökciripelős, nyári meleg éjszakába, parton alvós napközben kajakozós, várba felmászós kalandunkkal. Megmásszuk Boldogkő várát, megnézzük a Vizsolyi biblia szülőfaluját, méhészmúzeumba megyünk, Regécen bevesszük a várat, és a kiskocsmát - és két napot csorgunk a nyári Hernádon - fürdőzve, fröccsözve - fröccskölödve... Szerinted?
Kilométrgyüjtő bajuszhuszárok ne jöjjetek - szerelmes lelkű, csorgós kalandorok jöjjetek - 
Pajtások, ez nem teljesítmény túra lesz!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, három napos, kajakozós, túrázós kaland

Szállás típusa:

Folyóparti kemping - Második éjszaka vadkemping

Neked ajánljuk:

Könnyű hosszú hétvégés kaland - kicsiknek - nagyoknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás vizen és szárazföldön

Program

A távolság és az esti kedves helyeskedés miatt ajánljuk, hogy érdemes már csütörtökön este leutazni, hogy másnap kipihenve induljon a kaland. A nulladik nap opcionális. Tökéletes éjszakázó hely van Pere kis falujában, ahol egy vízparti kis kempingben verünk tábort két éjszakára.

Csapatunk bakancsot húz lábára és egy kirándulósan kedves gyalogtúrás nappal kezdi a kalandot. Autóinkkal elgurulunk Vizsoly falujába, ahol megnézzük a múzeumot. A Vizsolyi Biblia a 16 sz-i magyar nyomdászat csúcsteljesítménye is, mint könyvészeti műalkotás, a kor reneszánsz kézműves nyomdakultúrájának egyik legbecsesebb műkincse. A tárlatvezetés után átzümmögünk az országban egyedülálló méhész múzeumba - a rövid elméleti méhészkedésünk után elcsvarodik kis csapatunk Boldogkő várához - ahol megértjük, hogy a vonat nem vár...bocs de ezt le kellett írnom - és kíváncsi vagyok hányan olvassák ezt a sz...r poént... és kérlek ha elovastad és észrevetted ezt az igen szellemes mondatot - akkor jelezd és vendégünk vagy egy sportszeletre a túrán...vagy egy sörre... Na folytatom - tehát:
A várlátogatás után autóba pattanunk és irány Regéc és környéke. Egy kis kirándulással egybekötött múzeumozás következik a tartalmas nap második felében. Természetesen megnézzük Regéc várát.
Az esti órákban megérkezünk kis táborhelyünkre a Hernád partjára, ahol az estét töltjük, vidáman... Közösen elmennénk egy közeli étterembe - öt perc séta - majd vacsi után csak a szokásos... egy kis nikászepérimenó, meg a hörcsögös dal...


Reggel felmálházzuk a "jószágokat" és nekivágunk a folyónak - kis kanyarok, tücsökcirepelős rétek, és egy halom díszlet amire vágyunk, amit szeretünk. Csorgunk a meleg nyárba, beszélgetve, barnulva, fröccsöt kortyintva. Felsődobsza kis falujánál átemelünk, majd ereszkedünk tovább a Hernád völgyébe apró falvak alatt. A délutáni órákban megérkezünk Szentistvánbaksa kis falujába, ahol a polgármester nagyon jó fej, kedvesek az emberek - és az éjszakázós rét csillagos ötös. Egy hely amihez nem tudsz hozzá tenni! Garantáljuk!!!!!

Túránk harmadik napján ereszkedünk tovább a völgyben. A folyó változatos kis kanyarokkal ajándékozza meg az utazót. Kikötünk, pihegünk a gáton és élvezzük a varázslatos nyarat. Útba ejtjük a Megyaszói Tátorjános Természetvédelmi területet is.   A kora délutáni órákban érkezünk Ócsalnálos kis falujába, ahol baráti kis expedíciónk véget ér. Csapatunk az autók logisztikája után hazafelé veszi az irányt. Érkezés az esti órákban Budapestre. 

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó - Étterem, kis bolt van a közelben

Szállás
2000Ft/fő/éj
Kempingben - egy éjszaka

Belépők - Fakultatív
3000 Ft
Regéci vár, Vizsolyi múzeum, Méhész múzeum

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL   -    BEVÁLLALOD ?   NEKED VALÓ ?

Hernád  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL: 
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére