Ithaka - Egy komoly tengeri túra -Odüsszeusz, szevasz

Haladó kaland - 100% tengeri kajakozás

Görögország / Európa
2023. augusztus 19. - 2023. augusztus 28.
Időtartam: 10 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU23A9

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy igazi aktív kalandra csábítunk minden kedves Barátunkat. A díszletek gyönyörűek, a tenger türkiz, a bőröd barna lesz. Csoda egy héten át, tánc a homokban, buli, csillaghullós, éjszakai fürdőzős hangulatok. Ott a helyed. Mózsik Atti és Szalamandró csapata adott egy fülest mi pedig utána járunk Odüsszeusznak, a sziréneknek, csodás partoknak, a színeknek - Atti és csapatának respect, köszönjük!

Bátrak, kitartóak jöjjetek. A díszletek tökéletesek lesznek, körülöttünk hegyek,sziklák, alattunk a tenger, apró kis öblökkel, rejtett titkos kis zugokkal. Kevesebb falut, települést érint majd társaságunk. Ha benne a kezedben a bugi, ha mennél, akkor tarts velünk Jón-tengeri kalandunkra. A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban. Csudi jó kaland nyaralás Neked, aki imádja a tengert,  a napot. Ha szeretsz a parton aludni, csillagokat bámulni, a gondolataiddal magadra maradva evezni  kéken, akkor köztünk a helyed.

A kalandot azon barátainknak ajánljuk, akik képbe vannak a saját fizikumukkal, és nem jelent nekik probléma napi 25 - km megtétele. Ez egy igazi  kaland lesz - kis csoportos túra, ahol alkalmazkodva egymáshoz, sok-sok gyönyörű öböl lesz a bátrak ajándéka. Természetesen NEM CSAK A CSÁKNORISZ TUDJA TELJESÍTENI a kalandot, de nem baj ha nem most ülsz elösszőr tengeri kajakban...

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A napi evezések 18 - 20 km távokkal, korai ébresztők - Haladó túra

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

nyárszerelmeseknek, kilométer idomároknak, tintahalimádóknak, korán kelőknek HALADÓ TÚRA

Csapat mérete: 8 - 14 fő

Kis csoportos, haladó túra

Program

Indulás Budapestrő a kora reggeli órákban. A szombati napot utazással töltjük. Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik. A nagy távolság miatt a leutazáskor az éjszakát Észak-Macedóniában töltjük egy tranzitszállodában. 

A második napon reggeli után tovább állunk. Napközben még mindig csak a kilométereket faljuk. Délután egy pihentető, sirály kergetős kompozás után megérkezünk  kis falunk családi kempingjébe, ahol kipihenjük az utazás fáradalmait. Mythos és tintahal. Este megbeszéljük a hát programját, kitaláljuk, áttervezzük, beszélgetünk -, az út részleteinek átbeszélése. Vacsi és pihentető alvás.

Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

Majd nekivágunk egy hetes kalandunknak. Karamovilos partját elhagyva evezünk észak kelet felé, majd a szigetet elhagyva Ithaka felé vesszük az irányt - Egy 4 kilométeres átkelés után érkezünk titok öblünkbe - Antri. Tetszeni fog!!! Apró kis öböl, körülöttünk hegyek. Az éjszakát az öbölben töltjük. Itt nem lesz módunk tavernázni. Az éjszaka csillagok, és fények.
Táv: 12 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggel bepakolunk a kajakunkba, és elhagyjuk szeretett öblünket. A második evezős napon a part sziklás, tagolt, kis öblökkel. Fürdés kajakból, úszás, csodás panoráma. Napközben megállunk ebédelni - hozott anyagból - majd a kora délutáni órákban megérkezünk Talaros öblébe. Az éjszakát a festői öbölben töltjük.
Táv: 13 km

Reggeli után csapatunk tovább lapátol észak felé, bal kézre hatalmas hegyek esnek majd, mi pedig megkeressük egy vihar nyomán a partra sodródott hajó roncsait... Körbekajakozzuk a roncsot, snorkerezni is lehet, majd rövid pihenő után nyugatnak fordulva megérkezünk Filiatori öblébe. Itt lesz kis parti étterem, amit természetesen meglátogatunk. Sör, tzatziki... mosolygás. Az éjszakát az öbölben töltjük.

A csapat korán kel, hogy legyen idő a csodás öblök mellett, tavernázni is a kalandoroknak. A táv kemény menetet ígér, ami időjárás függvényében próbára teheti a csapatot... de hát ezért megyünk oda. Elkajakozunk a három malom alatt, mely impozánsan emelkedik majd felettünk. Kisebb pihenőkkel, a délutáni órákban elérjük napi utunk végpontját a wild beach-et. A part csoda szép, hatalma olajfák, igazán festői díszletek az esti pihenéshez, fürdéshez, láblógatáshoz.

A reggeli után csapatunk rövid evezés után délnyugatnak veszi az irányt, búcsút véve Odüsszeusz szigetétől, hogy a szomszédos Kefalonia felé vegyük az irányt. Lesz egy rövid átkelés, majd öblök és tavernák teszik mosolygóssá utunkat. A z estét Dafnoudi öblében töltjük, pazar kilátással, tengerparti ezer csillagos szállodánkban, pajtásainkkal a kabócákkal. Este éttermezünk, sörözünk, danolászunk...

A reggeli után, korán kelve nekivágunk és délnek vesszük az irányt. Az öblökkel tagolt keleti parton egy nagyot evezve elhagyjuk Fiskardo világító tornyát, majd csúszunk tovább délnek. Xylokaravo örület öblében megállunk pihenni és fürdeni egyet. Daskalo szigete mellett ellapátolva a délutáni órákban érjük el Chorgota Beach-et. Az éjszakát csapatunk itt tölti el, felkészülve utolsó napi evezésre.

Utolsó napunkon, délnek ereszkedve egy kellemes levezető 17 kilcsit dobunk be a szervezetbe... A díszletek a szokásosak... napsütés, sirályok, tenger, és milliónyi kék szín. Nem kell más.
A délutáni órákban visszaérünk kempingükbe, ahol rendbe rakjuk barna testünket, vacsi, pihi, őrület - felkészülve a másnapi hazaútra.

Reggel az első komppal kihajózunk a szigetről, és hazafelé vesszük az irányt. Határokon lehet számítani nagyobb sorokra. de terveink szerint kedden a reggeli órákban hazaérkezünk Budapestre..

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
60€

Kemping díj - saját felszereléssel 2 éjszaka
1 éjszaka tranzit szállóban
7 éjszaka vadkemping


Étkezések

A túra önellátó - lásd Hasznos Információk


Parkolás
6 € / éj

A kempingben, őrzött helyen


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt! További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A kalandot azon barátainknak ajánljuk, akikképbe vannak a saját fizikumukkal, és nem jelent nekik probléma napi 25 -30 km megtétele. Ez egy igazi kihívós kaland lesz - kis csoportos túra, ahol alkalmazkodva egymáshoz, sok-sok gyönyörű öböl lesz a bátrak ajándéka. HALADÓ TÚRA

Édes vizű fürdésre a kempinget és néhány strandot leszámítva csak a tengerből lehetséges, ivóvizet hoznod kell magaddal de naponta lesz lehetőség töltésre.
A tengerig az út több mint 1300 km, és végig megy a Balkánon. Nem lehet túl gyorsan haladni. Több határon is lehetnek sorok, ezért a menetidő hosszabb lehet. Az út fárasztó lehet.
A napi távok 20 km körüliek, valamint lesz két nap amikor korai kelléssel tudjuk a távot megtenni.
A túránkat kizárólag azon csavargóknak ajánljuk akiket vonz az ismeretlen, és többször utaztak már hátizsákkal, sátraztak már, eláztak...stb tehát ismerik, sejtik a saját outdoor komfortzónájukat és el tudják viselni a kényelmetlenségeket, hogy wc nincs (bokor),hogy csak a tengerben lehet mosakodni...stb!
Kérünk téged figyelmesen olvasd el aBevállalod? Mielőtt jelentkeznél - című fejezetet

Az utazás egyénileg történik- Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülniegymás autóiba.Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.
Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Az út Szerbián és Macedónián vezet keresztül. 20 - 22 óra menetidővel számolj a határ átlépéseket is figyelembe véve. A szigetre komppal megyünk be amely Astakosból indul. Az általunk javasolt indulás aug. 17-én csütörtökön Budapestről a hajnali órákban. A tervezett hazaérkezés aug. 26-án hajnalban.

Az árak európaiak... Egy átlagos vacsora 15 -20 Euró Ebben az árban már az italfogyasztás is benne van. Ajánlott költőpénzv50-70000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A fizetőeszköz euró. Utunk során nem lesz lehetőséged ATM automatával randizni, ezért ezt érdemes itthon elintézni. Készpénz legyen nálad, mert a kis tavernákban, boltokban nem biztos, hogy tudod használni kis plasztik kártyádat.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. Szerezz be egy fehér hosszú ujjas lycrát, vagy vékony pólót, a nap ellen. Érdemes magaddal hozni, vagy a helyszínen vásárolnod majd egy összecsukható napernyőt:). Az éjszakákat kempingben is töltjük. Az ehhez szükséges felszerelésről mindenki maga gondoskodik.

Az utazás alatt, az odaúton megállunk egy tranzit szállodában Skopje környékén, 2 - 3 ágyas szobákban lesz itt a szállásunk, amely reggelit is tartalmaz.
A túra során terveink szerint két éjszakát kempingben töltünk. A többi napon az estéket eldugott öblökben, strandokon töltjük. A strandokon általában találkozunk édesvízzel, ahol le tudunk mosakodni. Viszünk magunkkal sátrat, de általában egy polifoam és egy nyári hálózsák elegendő. Hasznos lehet egy két-három ezer forintos árnyékoló sátor, aminek csak egy oldala van.

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni. Az árak európaiak, a hazaival megegyeznek. Minden nap lesz lehetőség tavernában ebédelni, vacsorázni. Nekünk ez bejött. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal!

AZ IDEÁLIS! Csupa nagybetűvel. Meleg lesz, szél bármikor előfordulhat. De a vízen nem érzed majd a kánikulát. Napkrém, napszemüveg, lycra, sapi, fürdőruci a kötelező viselet.

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. Pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába, Makedóniában. Görögországba érve visszatérünk az Eu-ba.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!


Egészségügyi tudnivalók

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt autóban?
 • Tudsz e aludni autóban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  A túra fizikailag megterhelő lehet - Napi 20 km távok
  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  ITHAKA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL  További kajakos csavargásaink

   

  Ráadás! Kötelező őszi kalandunk mégeccer közkívánatra- Delfinlesés az Adrián

  5 nap

  94 000 Ft

   

  Kötelező őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián - Nagykedvenc

  5 nap

  94 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére