Kajakból Velence, Burano, Murano - A tenger és a város szerelme

Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

Velence/Olaszország / Európa
2022. május 25. - 2022. május 29.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2288

Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Szeretnénk igazán más szemszögből Európa egyik leglátogatottabb, kultúrában, épületekben páratlan városát felfedezni. Irány Velence kajakkal. Ez az utunk kis csoportos csavargás - maximum 14 fővel szervezzük. Az élő várost szeretnénk rajtakapni, a gondolákkal, a hétköznapok forgatagával, a lagúnákkal, Buránóval, Muránóval, Torchellóval. Kajakokkal evezünk az élő történelemben.
Apró csatornák, lagúnák, és megannyi izgalmas tér, bizsergető vagány evezés a nyüzsgésben. Kalandorok, kultúrtörténészek szevasztok'. Velencébe évente mintegy 15 millió turista látogat el. Vogalonga idején, amikor mindenfajta motoros járművet kitiltanak a város csatornáiról és csak kézzel hajtott vízi eszközökkel lehet közlekedni, több ezer evezős keresi fel a várost. Mi nem a Vogalonga idején érkezünk!  Azért, mert szeretnénk elegánsan kitérni mind a gyalogos, mind az evezős turisták útvonalából, hogy kajakjainkkal a város nyüzsgő hétköznapjaiba kóstoljunk bele.


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, izgalmas, különleges városnézés - kajakból

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata : - Jól felszerelt kempingben, igény esetén mobil házban a kemping területén.

Neked ajánljuk:

Városfüggőknek, kultúristáknak, történész kajakosoknak,

Csapat mérete: 8 - 15 fő

Kis csoportos kaland - max.- 15 fő

Program

A reggeli órákban elindulunk Budapestről, utazás napközben, érkezés a kora esti órákban a kempingbe. Sátor állítás, pizza, pihi, beszélgetés, rákészülünk a másnapi kalandra.

A reggeli után kajakos alapkiképzés és irány a tenger. Ellátogatunk a közeli hangulatos Murano szigetére, amely üvegfúvásáról, üvegből készült ékszereiről, tárgyairól vált híressé. Próbálunk beilleszkedni a város nyüzsgésébe, megszokjuk a hajóforgalmat. A szigetről a délutáni órákban tovább állunk a magányos Temető sziget felé, majd az alkonyat fényeivel mi is hazakajakozunk, a kempingben vacsi és az elmaradhatatlan esti közös lógás, gitár, függőágyazás. 

Irány a színes Burano szigete, a csendes lagúnák, a homokos kis szigetek. Az utunk a kis szigetig a lagúnák rengetegében vezet majd. Apró csatornák, felfedezésre váró homokzátonyok, madarak, távolban pedig Velence sziluettje. Az evezés során számtalan vizimadárral találkozunk. Izgalmas madarászás vár ránk a két várost összekötő lagunák között. A tekervényes "kis folyók" után, pár órás evezés után megérkezünk a színesen varázslatos Burano-ba.  A kisváros méltán híres csipkeveréséről és a legendás színes házairól. A város meghódítása és az ebéd után, ha erőnk és időnk engedi -elkajakozunk Torcello magányos harangtornya felé. A haza úton a lagúnák kusza vizein evezünk vissza. Este pihegős, Lidózós, vacsizós séta.

A mai napon eszközt váltunk, bringát bérelünk és két keréken lábunk alá vesszük a Lidót és átnézünk a nagy partra. Bringáinkkal eltekerünk a sziget legizgalmasabb "hippistrandjára, ahol barnulás, bícselés, pihenés, hideg sörök...  Az egész napos csavargás amolyan könnyed városnézés és gasztrócsavrgás félének tervezzük. Nincsenek muszájok . Feldobjuk a napszemcsit, egy kis hátizsák - majd betekerjük a sziget  zegét-zugát. Természetesen, ha nincs kedved tekeregni a szigeten, vaporettóval, szárazföldön is megközelítheted a várost
Este rákészülünk a másnapi korai kelésre. 

Belecsapunk a lecsóba. Kora reggel ébresztő, majd a napfelkeltével útnak indulunk és megnézzük az ébredő Velencét. Friss péksütemény illata, ébredező város, az álmos gondolák... Eltévedünk Velence legszebb részeiben, égbetörő homlokzatok tövében haladva eljutunk a Zsidó negyedig is, majd kikötünk, és a városnézés folytatódhat szárazon is. A szárazföldi kalandok után újra visszamegyünk és folytatjuk a csavargást a csatornák között. A kora délutáni órákban hazakajakozunk.
Gyors pakolászás, majd búcsú a várostól, és autóba szállunk, majd irány Magyarország. Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Komp Lido szigetre
8€/fő +autódíj

Szállás
20 € - tól/fő / éj

Jól felszerelt kempingben, saját felszereléssel - 4 éjszaka. A kempingben van lehetőség mobilházban is lakni.


Parkolás
6 € /autó/ éj

A kemping területén, örzött parkoló


Kerékpár bérlés
10 €

városi tekergők/ retró bringák


Étkezések

A túra önellátó


Utas és baleset biztosítást

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
VELENCE  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére