Kajakból Velence, Burano, Murano - A tenger és a város szerelme

Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

Velence/Olaszország / Európa
2024. május 8. - 2024. május 12.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU24C3

Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Szeretnénk igazán más szemszögből Európa egyik leglátogatottabb, kultúrában, épületekben páratlan városát felfedezni. Irány Velence kajakkal. Ez az utunk kis csoportos csavargás - maximum 14 fővel szervezzük. Az élő várost szeretnénk rajtakapni, a gondolákkal, a hétköznapok forgatagával, a lagúnákkal, Buránóval, Muránóval, Torchellóval. Kajakokkal evezünk az élő történelemben.
Apró csatornák, lagúnák, és megannyi izgalmas tér, bizsergető vagány evezés a nyüzsgésben. Kalandorok, kultúrtörténészek szevasztok'. Velencébe évente mintegy 15 millió turista látogat el. Vogalonga idején, amikor mindenfajta motoros járművet kitiltanak a város csatornáiról és csak kézzel hajtott vízi eszközökkel lehet közlekedni, több ezer evezős keresi fel a várost. Mi nem a Vogalonga idején érkezünk!  Azért, mert szeretnénk elegánsan kitérni mind a gyalogos, mind az evezős turisták útvonalából, hogy kajakjainkkal a város nyüzsgő hétköznapjaiba kóstoljunk bele.


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, izgalmas, különleges városnézés - kajakból

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata : - Jól felszerelt kempingben, igény esetén mobil házban a kemping területén.

Neked ajánljuk:

Városfüggőknek, kultúristáknak, történész kajakosoknak,

Csapat mérete: 8 - 15 fő

Kis csoportos kaland - max.- 15 fő

Program

Május 8.

A reggeli órákban elindulunk Budapestről, utazás napközben, érkezés a kora esti órákban a kempingbe. Sátor állítás, pizza, pihi, beszélgetés, rákészülünk a másnapi kalandra.

Május 9.

A reggeli után kajakos alapkiképzés és irány a tenger. Ellátogatunk a közeli hangulatos Murano szigetére, amely üvegfúvásáról, üvegből készült ékszereiről, tárgyairól vált híressé. Próbálunk beilleszkedni a város nyüzsgésébe, megszokjuk a hajóforgalmat. A szigeten kikötünk és pár óra szabad program, séta, étterem, aperol... A szigetről a délutáni órákban tovább állunk a magányos Temető sziget felé, majd az alkonyat fényeivel mi is hazakajakozunk, a kempingben vacsi és az elmaradhatatlan esti közös lógás, gitár, függőágyazás. 

Május 10.

Irány a színes Burano szigete, a csendes lagúnák, a homokos kis szigetek. Az utunk a kis szigetig a lagúnák rengetegében vezet majd. Apró csatornák, felfedezésre váró homokzátonyok, madarak, távolban pedig Velence sziluettje. Az evezés során számtalan vizimadárral találkozunk. Izgalmas madarászás vár ránk a két várost összekötő lagunák között. A tekervényes "kis folyók" után, pár órás evezés után megérkezünk a színesen varázslatos Burano-ba.  A kisváros méltán híres csipkeveréséről és a legendás színes házairól. A város meghódítása és az ebéd után, ha erőnk és időnk engedi -elkajakozunk Torcello magányos harangtornya felé. A haza úton a lagúnák kusza vizein evezünk vissza. Este pihegős, Lidózós, vacsizós séta.

Május 11.

A mai napon eszközt váltunk, bringát bérelünk és két keréken lábunk alá vesszük a Lidót és átnézünk a nagy partra. Bringáinkkal eltekerünk a sziget legizgalmasabb "hippistrandjára, ahol barnulás, "bícselés", pihenés, hideg sörök...  A bringázás során ellátogatunk imádott bolha piacunkra, ahol szombaton kincseket találhatsz. Játékok, ékszerek, régiség... Az egész napos csavargás amolyan könnyed városnézés és gasztrócsavargás félének tervezzük. Nincsenek muszájok . Feldobjuk a napszemcsit, egy kis hátizsák - majd betekerjük a sziget  zegét-zugát. Természetesen, ha nincs kedved tekeregni a szigeten, vaporettóval, szárazföldön is megközelítheted a várost
Este rákészülünk a másnapi korai kelésre. 

Május 12.

Belecsapunk a lecsóba.  A kora hajnali órákban ébresztő, majd hajnali öt órakor- a reggel derengő fényeivel útnak indulunk és megnézzük az ébredő Velencét. Friss péksütemény illata, ébredező város, az álmos gondolák... Eltévedünk Velence legszebb részeiben, égbetörő homlokzatok tövében haladva eljutunk a Zsidó negyedig is, majd kikötünk, és a városnézés folytatódhat szárazon is. A szárazföldi kalandok után újra visszamegyünk és folytatjuk a csavargást a csatornák között. A túránk dél körül véget ér, addigra telítődsz, és a város emlékeivel visszaevezünk a Lidóra.
Gyors pakolászás, majd búcsú a várostól, és autóba szállunk, majd irány Magyarország. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza


 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Komp
20 €/fő

Szállás
20 € - tól/fő / éj

Jól felszerelt kempingben, saját felszereléssel - 4 éjszaka. A kempingben van lehetőség mobilházban is lakni, ha nem a sátrazást választod.
A mobil házak mindennel felszerelt, luxusbungalók.


Parkolás
6 € /autó/ éj

A kemping területén, őrzött parkoló


Kerékpár bérlés
10 €

Városi tekergők/ retró bringák


Étkezések

A túra önellátó. A kempingben kis főzősátor van, ami alatt el tudod készíteni a szendvicsedet. A Lidón nagyon sok étterem van 10- 20 perces sétára.
A kempingben van nagy közös hűtőszekrény is, amit mindenki használhat, valamint a reggeli kávéd miatt sem kell aggódnod, mert egy nagyon jó kis kávézó üzemel a kempingben!


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt! További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A túra csillagtúra- Az út során nem kell a felszereléseidet magaddal vinned. Minden nap a kiindulási pont és az érkezési pont megegyezik.

Fontos -Velence 2021 szeptemberében, újra szabályozta a városban való kajakozás szabályait. Ez azt jelenti, hogy a zsúfoltabb csomópontokat elzárhatnak a kajakosok előtt. Sajnos a szabályozások érinthetik útvonalunkból több helyet. A szabályozás minden évben változik. Csapatunk folyamatosan kapcsolatban van a helyi kajakos szervezőkkel, így naprakész információink vannak a kajakkal is látogatható helyszínekről.
A jelen szabályozás szerint tudjuk, hogyan látogathatóak a legszebb és legismertebb részek - de sajnos bármikor hozhatnak olyan szabályozást, amely érintheti az általunk is látogatott területeket. Természetesen ezekről minden résztvevőt tájékoztatunk!

A városban való kajakozás csodálatos dolog. Mivel nem szeretnénk nagy tömegekkel mozogni, az élmény miatt, csak kis csoportot indítunk ezen a túránkon! A maximális résztvevő létszám 14 fő. Kattints, jelentkezz gyorsan nehogy lemaradj!

Egyénileg utazóknak: 2024. május 8. 18:00 óra körül -Lido szigete. A telekocsis szervezésben utazókat külön értesítjük, az indulásról.

Az utazás egyénileg történik. Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülniegymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! Vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.
A telekocsival utazóknak, oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A tervezett menetidő 8 óra megállókkal, kávé szünetekkel. Érkezés Magyarországra, hétfőn a kora hajnali órákban.

Az időjárás meleg tavaszi időt hozhat. A tavasz a mediterráneumban már nyár eleji hőmérsékletekkel kecsegtet. De természetesen egy-egy front rendszer befolyásolhatja az időjárást. Készülni kell a változékony idővel, valamint eső is előfordulhat. A napi evezéseket meghatározza a szél, ezért az irányokat reggel fogjuk meghatározni. Olyan időjárási helyzetben, (erős, viharos szél,) amely balesetveszélyes lehet, a napi evezés elmaradhat, ennek eldöntése minden esetben a túravezető feladata.Csapatunk profi meteorológusként figyeli folyamatosan az időjárás

A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy középhegységi, tavaszi, nyár eleji kirándulásra készülnél. Legyen nálad meleg ruha, aláöltözet (alsó, felső), polár pulcsi, esőkabát, vagy technikai héj kabát, esőnadrág-ha van. Érdemes bedobni egy lycrát, vagy valami hosszú pólót a nap ellen, aminek szintetikus az anyaga. Hozz egy rövidnadrágot(board short), valamint fürdőrucit. A lábbeli egy crocs, vagy bármilyen vizes cipőlegyen. A nap ellen egy sapkát vagy kalapot hozz magaddal. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez.
Napszemüveg, pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :) Minden evezésre hoznod kell magaddal egy váltás száraz, meleg ruhát, ezzel készülj. A felszereléseid közé csomagolj egy-két erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz.

A túra önellátó. Mindenki maga gondoskodik az étkezéseiről. A kemping közelében kb 20 perces sétával bolt is elérhető. Reggelivel, napközben szendvicsnek valókkal készülj, ha igényed van rá, de természetesen megállunk csavargásaink közben és kipróbáljuk a helyi éttermeket is. A kempingben van közösségi hűtőszekrény ahová az élelmiszereidet beteheted. Van kulturált étkező sátor ahol kényelmesen tudsz főzni. Természetesen ha főzni szeretnél magadra, mindenféle eszközt (főző, edény...stb) magadnak kell hoznod. Kedvenc szilva pálinkádat otthon hagyni nem kell félnetek jó lesz...

A tengerikajak.hu ajánlata: Jól felszerelt kemping, kulturált, szép sátrazó helyekkel.A kempingről az alábbi linkben tájékozódhatsz.
Kemping és egyéb felszerelésekről (sátor, hálózsák, kisszék.. tisztálkodó szerek, mindenki maga gondoskodik...)


A világ egyik leggyakrabban látogatott és legdrágább városa Velence. Évente több millió turista fordul meg a városban. Ennek tükrében kell gondolkodnunk az árakról. Az árak nagyon magasak, főleg bent a városban, de a boltok is drágábbak az átlagos Olasz áraknál. Egy sör a Rialtónál 10 euró környékén mozog...


A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. Hozhatsz bőröndöt, utazó táskát, bármit. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Szlovénián keresztül Olaszországba

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Az utazások, kalandok előtt,- kalandod visszaigazolása után - minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak esetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  VELENCE  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

  9 nap

  205 000 Ft

   

  Ráadás! Kötelező őszi kalandunk mégeccer közkívánatra- Delfinlesés az Adrián

  5 nap

  95 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére