Kajakból Velence, Burano, Murano - A tenger és a város szerelme

Kajakkal Velencében - A lagúnák és csodák városában

Velence/Olaszország / Európa
2018. május 9. - 2018. május 13.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1808

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Szeretnénk igazán más szemszögből Európa egyik leglátogatottabb, kultúrában, épületekben páratlan városát felfedezni. Irány Velence kajakkal. Ez az utunk kis csoportos csavargás - maximum 14 fővel szervezzük. Az élő várost szeretnénk rajtakapni, a gondolákkal, a hétköznapok forgatagával, a lagúnákkal, Buránóval, Muránóval, Torchellóval. Kajakokkal evezünk az élő történelemben. Apró csatornák, lagúnák, és megannyi izgalmas tér, bizsergető vagány evezés a nyüzsgésben. Kalandorok, kultúrtörténészek szevasztok'. Velencébe évente mintegy 15 millió turista látogat el. Vogalonga idején, amikor mindenfajta motoros járművet kitiltanak a város csatornáiról és csak kézzel hajtott vízi eszközökkel lehet közlekedni, több ezer evezős keresi fel a várost. Mi nem ilyenkor érkezünk!  Azért, mert szeretnénk elegánsan kitérni mind a gyalogos, mind az evezős turisták útvonalából, hogy kajakjainkkal a város nyüzsgő hétköznapjaiba kóstoljunk bele. 


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, izgalmas városnézés - kajakból

Szállás típusa:

Jól felszerelt kempingben, igény esetén mobil házban

Neked ajánljuk:

Városfüggőknek, kultúristáknak

Csapat mérete: 8 - 15 fő

Kis csoportos kaland - max.- 15 fő

Program

Késő esti találka a velünk utazóknak, bepakolás a vidám kisbuszunkba, majd zene, száguldás, utazás, éjszaka a buszon. 

Érkezés a Lidóra a reggeli órákban,  találka az egyénileg utazókkal, pakolás, sátrat állítunk, elfoglaljuk a szállásunkat, majd rövid szieszta, és a kajakos alapkiképzés után irány a tenger. Ellátogatunk a közeli hangulatos Murano szigetére, amely üvegfúvásáról, üvegből készült ékszereiről, tárgyairól vált híressé. Próbálunk beilleszkedni a város nyüzsgésébe, megszokjuk a hajóforgalmat. A szigetről a délutáni órákban tovább állunk a magányos Temető szigetre, ahol ha ki tudunk kötni, egy rövid szárazföldi látogatást teszünk, majd az alkonyat fényeivel mi is hazakajakozunk, a kempingben vacsi és az elmaradhatatlan esti közös lógás, gitár, pihi.

Irány a színes Burano szigete, a csendes lagúnák, a homokos kis szigetek. Az utunk a kis szigetig a lagúnák rengetegében vezet majd. Apró csatornák, felfedezésre váró homokzátonyok, madarak, távolban pedig Velence sziluettje. Az evezés során számtalan vizimadárral találkozunk. Izgalmas madarászás vár ránk a két várost összekötő lagunák között. A tekervényes "kis folyók" után, pár órás evezés után megérkezünk a színesen varázslatos Buranoba.  A kisváros méltán híres csipkeveréséről és a legendás színes házairól. A város meghódítása és az ebéd után, után elkajakozunk Torcello magányos harangtornya felé. A haza úton a lagúnák kusza vizein evezünk vissza. Este pihegős, Lidózós, vacsizós séta.

A mai napon eszközt váltunk, bringát bérelünk és két keréken lábunk alá vesszük a Lidót és átnézünk a nagy partra. Bringáinkkal eltekerünk a sziget legizgalmasabb "hippistrandjára, ahol barnulás, bícselés, pihenés, hideg sörök...  Az egész napos csavargás amolyan könnyed városnézés és gasztrócsavrgás félének tervezzük. Nincsenek muszájok. Feldobjuk a napszemcsit, egy kis hátizsák és betekerjük a sziget  zegét-zugát. Este rákészülünk a másnapi korai kelésre. 

Belecsapunk a lecsóba. Kora reggel ébresztő, majd a napfelkeltével útnak indulunk és megnézzük az ébredő Velencét. Friss péksütemény illata, ébredező város, az álmos gondolák... Eltévedünk Velence legszebb részeiben, a Sóhajok hídja alatt kajakozunk el, a beláthatatlan, eldugott csatornákon, égbetörő homlokzatok tövében haladva eljutunk a Zsidó negyedig is, majd a Rialto-hídnál kikötünk, és a városnézés folytatódhat szárazon is. A szárazföldi kalandok után újra visszamegyünk és folytatjuk a csavargást a csatornák között. A késő délutáni órákban hazakajakozunk.
Gyors pakolászás, majd búcsú a várostól, és autóba szállunk, majd irány Magyarország. 

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

szállás
18 € /fő / éj
Jól felszerelt kempingben, saját felszerelésselc - 3 éjszaka

Utazás - opcionális
22.900 Ft
Vidám kisbuszban, korlátozott számban

Parkolás
5 € / éj
Saját autóval érkezőknek

Kerékpár bérlés
10 €
városi tekergők

utas és baleset biztosítást

Étkezések

Infók

Indulás Budapestről - Találkozó a Lidón


További kajakos csavargásaink

 

Kedves Őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

5 nap

57 900 Ft

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között

15 nap

€ 1 690