Kajakkal a Csallóközben - Lapátolós wellness

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

Szlovákia/ Pozsonyeperjes / Európa
2022. május 21. - 2022. május 22.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2287

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy kis folyó, - a csallóközi Duna, Kis -Duna - amely itt folyik az orrunk előtt, és mégis oly keveset tudunk róla. Apró kis kanyarjaival, tükröződő fényeivel, hamar a "kis kedvencek közé" fog csúszni. Egy hétvégi csavargásra hívunk, minden kedves Folyógyüjtőt, aki keresgélne, evezgetne, csúszna ezen a kis barátságos vízen. Kalandozásunkkal, a történelmi Magyarország vizein sorozatunk legújabb állomásához érkezünk. A két nap alatt leeveznénk Pozsonyeperjestől egészen Gútáig, miközben elkapjuk a május eleji meleg napsugarakat, heverészünk a zöldben, a kék ég alatt. Megnézünk majd cölöpösmalmot, hajnalban a korán kelők hód lesre mennek, de az este egy termálfürdős meleg vízben ücsörgést is tervezünk. Ne habozzatok Pajtások, fedezzük fel együtt a Csallóközt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Túravezető:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, nyári lapátolás, esti wellness

Szállás típusa:

Nyárasd - Thermál kemping - Saját kemping felszereléssel

Neked ajánljuk:

Kicsiknek - nagyoknak, mindenkinek

Csapat mérete: 8 - 10 fő

Tavaszvégi kis csoportos wellness kaland

Program

A bátrak, már pénteken leutaznak a Nyárasd kis falujába, hogy egy esti termálozással  indítsák a túrát. A tervezett indulás Budapestről 17 órakor lenne.

A reggeli találka Pozsonyeperjes településén lesz. Itt vízre tesszük kajakjainkat és nekivágunk az egész napos csorgásnak. Csapatunk kajakozik a nyárban lefelé, Nádszeg irányába.
A folyó kedvesen kanyarog alattunk, a partot pedig erdők szegélyezik. Napközben megállunk kisebb - nagyobb pihenőkre, ahol nem marad el a fűben heverészés. pipacs bambulás, ég bámulós felhőszámlálás sem. A délutáni órákban érkezünk meg Nyárasd településére, ahol az éjszakát kempingben töltjük. A kemping területén termál medencéket találunk, ami kitűnő alapja egy esti medencés, csendes eszmecserére, "brűggölésre". Vacsi után melegvízes punnyadás, mulatozás.

Reggeli után tovább indulunk, és kisebb nagyobb kanyargás után elérjük a vág torkolatát, Gúta határában. Itt terveink szerint megnézünk egy úszó malmot. A Gútai Vízimalom eredetileg két párhuzamosan úszó lehorgonyzott hajón állt. A napjainkban látható vízimalom az eredeti malom rekonstrukciója, mely Dunaradványon működött, Komárom közelében.

Az eredeti malom 1920-ban épült, tulajdonosa Szivanyó Béla volt. A malom egészen 1945-ig működött, amikor rejtélyes körülmények között leégett. Eltűnése az utolsó Dunán található vízimalom megsemmisülését jelentette, főként ezért építették a napjainkban látható malmot. Az építkezés a 20. század 70-es éveiben vette kezdetét. A megépítésben a korabeli fotók is nagy segítséget adtak, de az egykori alkalmazott, Swain Lajos által alkotott modell nagyban elősegítette a projekt megvalósítását. Az elképzelés a 70 -es, nyolcvanas évek között került megvalósításra, ezt követően építése 1982-ben fejeződött be. A malom 1995, május 25-én kötött ki mai helyén, amikor a gútai természetvédők tulajdonába került, ekkortól már nemzeti kulturális örökségnek számít.

A vizimalmozás után befejezzük csallóközi csavargásunkat. Irány a nagyváros. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
12 euró/fő/éj

A tengerikajak.hu ajánlja : Nyárasdi kemping és thermál - saját sátorban - saját felszereléssel


Thermál belépő
8 euró/ nap

Nyárasdi kemping és thermál - Topolniky


Étkezések

A túra önellátó, a kempingben étterem működik - Frissensültek, kolbász, üvegtigris menű, csapolt sörökkel!


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellett, a kajakozáshoz szükséges Sport Plusz kiegészítő mellett, ajánljuk hogy a "Storno Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
CSALLÓKÖZ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére