Kajakkal a Csallóközben - Lapátolós wellness

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

Szlovákia/ Pozsonyeperjes / Európa
2022. május 21. - 2022. május 22.
Időtartam: 2 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
30 900 Ft
Gyermek ár: 24 700 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU2287

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy kis folyó, - a csallóközi Duna, Kis -Duna - amely itt folyik az orrunk előtt, és mégis oly keveset tudunk róla. Apró kis kanyarjaival, tükröződő fényeivel, hamar a "kis kedvencek közé" fog csúszni. Egy hétvégi csavargásra hívunk, minden kedves Folyógyüjtőt, aki keresgélne, evezgetne, csúszna ezen a kis barátságos vízen. Kalandozásunkkal, a történelmi Magyarország vizein sorozatunk legújabb állomásához érkezünk. A két nap alatt leeveznénk Pozsonyeperjestől egészen Gútáig, miközben elkapjuk a május eleji meleg napsugarakat, heverészünk a zöldben, a kék ég alatt. Megnézünk majd cölöpösmalmot, hajnalban a korán kelők hód lesre mennek, de az este egy termálfürdős meleg vízben ücsörgést is tervezünk. Ne habozzatok Pajtások, fedezzük fel együtt a Csallóközt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, nyári lapátolás, esti wellness

Szállás típusa:

Nyárasd - Thermál kemping - Saját kemping felszereléssel

Neked ajánljuk:

Kicsiknek - nagyoknak, mindenkinek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Tavaszvégi kis csoportos wellness kaland

Program

A bátrak, már pénteken leutaznak a Nyárasd kis falujába, hogy egy esti termálozással  indítsák a túrát. A tervezett indulás Budapestről 17 órakor lenne.

A reggeli találka Pozsonyeperjes településén lesz. Itt vízre tesszük kajakjainkat és nekivágunk az egész napos csorgásnak. Csapatunk kajakozik a nyárban lefelé, Nádszeg irányába.
A folyó kedvesen kanyarog alattunk, a partot pedig erdők szegélyezik. Napközben megállunk kisebb - nagyobb pihenőkre, ahol nem marad el a fűben heverészés. pipacs bambulás, ég bámulós felhőszámlálás sem. A délutáni órákban érkezünk meg Nyárasd településére, ahol az éjszakát kempingben töltjük. A kemping területén termál medencéket találunk, ami kitűnő alapja egy esti medencés, csendes eszmecserére, "brűggölésre". Vacsi után melegvízes punnyadás, mulatozás.

Reggeli után tovább indulunk, és kisebb nagyobb kanyargás után elérjük a vág torkolatát, Gúta határában. Itt terveink szerint megnézünk egy úszó malmot. A Gútai Vízimalom eredetileg két párhuzamosan úszó lehorgonyzott hajón állt. A napjainkban látható vízimalom az eredeti malom rekonstrukciója, mely Dunaradványon működött, Komárom közelében.

Az eredeti malom 1920-ban épült, tulajdonosa Szivanyó Béla volt. A malom egészen 1945-ig működött, amikor rejtélyes körülmények között leégett. Eltűnése az utolsó Dunán található vízimalom megsemmisülését jelentette, főként ezért építették a napjainkban látható malmot. Az építkezés a 20. század 70-es éveiben vette kezdetét. A megépítésben a korabeli fotók is nagy segítséget adtak, de az egykori alkalmazott, Swain Lajos által alkotott modell nagyban elősegítette a projekt megvalósítását. Az elképzelés a 70 -es, nyolcvanas évek között került megvalósításra, ezt követően építése 1982-ben fejeződött be. A malom 1995, május 25-én kötött ki mai helyén, amikor a gútai természetvédők tulajdonába került, ekkortól már nemzeti kulturális örökségnek számít.

A vizimalmozás után befejezzük csallóközi csavargásunkat. Irány a nagyváros. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
12 euró/fő/éj
A tengerikajak.hu ajánlja : Nyárasdi kemping és thermál - saját sátorban - saját felszereléssel

Thermál belépő
8 euró/ nap
Nyárasdi kemping és thermál - Topolniky

Étkezések
A túra önellátó, a kempingben étterem működik - Frissensültek, kolbász, üvegtigris menű, csapolt sörökkel!

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
CSALLÓKÖZ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

A legkékebb kék víz, Nemzeti parkok, az Észak- Macedón nyaralás - Kaland a Balkánon

9 nap

121 900 Ft

 

Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

5 nap

86 900 Ft

Vissza az oldal tetejére