Kajakkal a Csallóközben - Az ismeretlen ismerős

Nyár eleji hódles és szentjános bogarászás a szomszédban

Nagybodak / Európa
2018. május 26. - 2018. május 27.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU180A

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy kis folyó, - a csallóközi Duna, Kis -Duna - amely itt folyik az orrunk előtt, és mégis oly keveset tudunk róla. Apró kis kanyaraival, tükröződő fényeivel, hamar a "kis kedvencek közé" fog csúszni. Egy hétvégi csavargásra hívunk, minden kedves Folyógyüjtőt, aki keresgélne, evezgetne, csúszna ezen a kis barátságos vízen. Kalandozás a történelmi Magyarország vizein sorozatunk legújabb állomásához érkezünk. A két nap alatt leeveznénk Pozsonyeperjestől egészen Gútáig, miközben elkapjuk a május végi meleg napsugarakat, heverészünk a zöldben, a kék ég alatt. Megnézünk majd cölöpösmalmot, hajnalban a koránkelők hód lesre mennek, de lesz termálfürdős meleg vízben punnyadás is. Ne habozzatok Pajtások, fedezzük fel együtt a Csallóközt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, késö tavaszi lapátolás

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Kicsiknek - nagyoknak, mindenkinek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Tavaszvégi kaland

Program

A reggeli találka Pozsonyeperjes településén lesz. Itt vízre tesszük kajakjainkat és nekivágunk az egész napos csorgásnak. Csapatunk kajakozik a tavaszban lefelé, Nádszeg irányába.
A folyó kedvesen kanyarog alattunk, a partot pedig erdők szegélyezik. Napközben megállunk kisebb - nagyobb pihenőkre, ahol nem marad el a fűben heverészés. pipacs bambulás, ég bámulós felhöszámlálás sem. A délutáni órákban érkezünk meg Nyárasd településére, ahol az éjszakát kempingben töltjük. A kemping területén termál medencéket találunk, ami kitűnő alapja egy esti medencés, csendes eszmecserére, "brűggölésre". Vacsi után melegvízes punnyadás, mulatozás.

Reggeli után tovább indulunk, és kisebb nagyobb kanyargás után elérjük a vág torkolatát, Gúta határában. Itt terveink szerint megnézünk egy úszó malmot. A Gútai Vízimalom eredetileg két párhuzamosan úszó lehorgonyzott hajón állt. A napjainkban látható vízimalom az eredeti malom rekonstrukciója, mely Dunaradványon működött, Komárom közelében.

Az eredeti malom 1920-ban épült, tulajdonosa Szivanyó Béla volt. A malom egészen 1945-ig működött, amikor rejtélyes körülmények között leégett. Eltűnése az utolsó Dunán található vízimalom megsemmisülését jelentette, főként ezért építették a napjainkban látható malmot. Az építkezés a 20. század 70-es éveiben vette kezdetét. A megépítésben a korabeli fotók is nagy segítséget adtak, de az egykori alkalmazott, Swain Lajos által alkotott modell nagyban elősegítette a projekt megvalósítását. Az elképzelés a 70 -es, nyolcvanas évek között került megvalósításra, ezt követően építése 1982-ben fejeződött be. A malom 1995, május 25-én kötött ki mai helyén, amikor a gútai természetvédők tulajdonába került, ekkortól már nemzeti kulturális örökségnek számít.

A vizimalmozás után befejezzük csallóközi csavargásunkat. Irány a nagyváros. Érkezés Budapestre az esti órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Étkezések

Utazás
4000 Ft
Vidám kisbuszban, korlátozott számban - Opcionális

Szállás
2500 ft

Infók

További kajakos csavargásaink