Tisza - retró csavargás - #nyaraljitthon

Felső - Tisza - klasszikusok nyáridőben - kajaktúra lazulósan

Magyarország / Belföld
2020. augusztus 1. - 2020. augusztus 7.
Időtartam: 7 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2056

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kiszámíthatatlan lett a világ - de egy biztos - itthon is nagyon jó - nem kell napokat utazni, nem kell sorban állni a határokon - egyszerű és csudás  - Nincs piros, sárga, zöld övezet...

Hazai ízek - de komolyan - Irány a Tisza! Mert nekünk a Tisza egy romantikus emlék - egyetemista éveink visszalopott emlékei - tűzrakós esték,homokpadon alvás, bulika, gitár - mert közösen főzőcskézünk - lecsót csinálunk - füstszagú reggelek - csíkszemű ébredések - igazi retró kiskocsmák - összekapaszkodós kajakok - nincs rohanás - nincs kapkodás - nyaraljunk itthon - lazán, semmittevősen- és csináljunk egy felejthetetlen bulit a Tiszán!!!! Jó lesz Veletek itthon is! Sátrazunk a homokpadokon, ébredünk a nyugodt vízparti reggeleken - igazán muszájok nélkül,  indulunk amikor kedvünk tart, érkezünk mikor a folyó odaér... Ott a helyünk Veletek a vízen, a homokpadon, a kockás terítő mellett.  #nyaraljitthon

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, zátonyolós, nyári csuda kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Kemping - Kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Könnyű csorgás, frücskölős barnulós lapátolás - bárki számára teljesíthető

Csapat mérete: 12 - 24 fő

nyár kiscsoportos csavargás

Program

A kora délutáni órákban elindulunk Budapestről és irány Kelet Magyarország - irány Tiszabecs. A felszerelés szétpakolása után az autók transzportját fogjuk megoldani, hogy túl legyünk rajta...  Aztán este itt tábort verünk, a parton alszunk az augusztusi meleg nyári éjszakában.

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk lefelé. Napozgatunk, fröccsözünk, és élvezzük az augusztusi meleget. Reménykedünk az augusztusi melegben és a kis vízállásban, ami miatt tele lesz csuda zátonyokkal és homokpadokkal a folyó. Zátonyon fürdés, barnulás, fröcskölődve... Napközben megállhatunk Tiszakóród kis falujába - kiskocsma... ilyesmi.  A délutáni órákban elérjük a Túr bukót - ahol a Túr elvezetett vize - belefolyik a Tiszába. Innen már csak pár kilométer az esti táborhelyünk - Szatmárcseke. Itt sátrazunk és pajtizunk. A tervezett napi táv 25 km lesz

Reggeli után nekivágunk, és folytatjuk a csorgást Jánd irányába. A folyó vízállásától függően célpontunk a jándi feletti homokzátony - a tiszai "bícsek" egyik legszebbike! A folyó kis vízállás mellett egy halom kis zátonnyal ajándékozza meg a túrázót. Napozós punnyadós fürdőzés, fröccskölődés és homokvár építés. Estebéd a parton majd az esti... csak a szokásos, tűzrakós, csillagnézős. A tervezett napi táv egy kicsit hosszabb lesz - 32 km

A reggeli után felkerekedik kis csapatunk és indul a napi csorgás Tiszaadony felé. Erdők, rétek, napsütés. Kajakjainkban csúszunk a meleg délelőttön, fürdés, és a szokásos - bubisvíz, rose kombó:).  A folyó kisebb, nagyobb kanyarokkal és galériaerdőkkel fűzve csorog a kajakosokkal lefelé. Az estét Tiszaadony közelében töltjük. Közösen főzünk, sütögetünk. A tervezett napi táv 20 km lesz.

Az ötödik napon Tiszaadonyból ereszkedünk lefelé, Tiszamogyorós irányába. A tervezett napi táv 25 km lesz. Természetesen nem marad el a szokásos fürdés, zátonyolás, napozós összekapaszkodód ereszkedés. Este zenebona és barátai. Hatalmas tüzet rakunk és rugjuk a homokot a lábunk alatt.

Az utolsó előtti evezős napon Tiszamogyorósról ereszkedünk Tuzsérra. A folyó lassan kanyarogva ereszkedik kajakjainkkal... Ő is tudja, hogy nem sietünk sehová.

Az utolsó evezős napon Tuzsérról ereszkedünk Dombrádra ahol túránk vége lesz. Összepakolunk és irány Bp. A tervezett napi táv 30 km lesz.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó - lásd étkezések

Szállások
2000 Ft/ fő/ éj
Kemping, vadkemping - saját kemping felszerelés szükséges - Sátor, hálózsák


További kajakos csavargásaink

Vissza az oldal tetejére