Kaland Albániában - Kajakkal a Komani - tavon

Kajakozás, hegyi túrázás, aktív nyár az Albán-Alpok peremén

Koman/Albánia / Európa
2024. július 26. - 2024. augusztus 3.
Időtartam: 9 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
189 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU24C6

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Albánia, juj, borzongatóan egy jó hely. De tényleg. Mindannyian tudjuk, hogy a vadság, a távolság, rejthet meglepetéseket a világnak ezen a kedves, ismeretlen, látszólag "félelmetes" pontján. Az idei nyáron is ellátogatunk Albániába, ahol csapatunk csúcsok között csavarog, kajakozik, hegyet mászik, felfedez és végtelenül kedves hegyi emberekkel ismerkedik. Albánia világa még mindig rejt titkokat az utazó számára. Van mit keresnünk ezen a csuda helyen. Kajakozz, túrázz velünk az Albán-Alpok peremén. Ez az a szelíden nagyon vad utunk, amely számtalan csodát rejt mindenkinek aki nyitott a természet adta kalandok iránt. Ajánljuk hát ezt a túrát neked Kedves Olvasó, de mindenkinek, Winnetounak, hegyszerelmeseknek, időutazóknak, valamint villanyszerelőknek, útépítőknek és boldog sajtkészítőknek tanulmányút gyanánt.A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Kajakos, bakancsos kaland - 100% outdoor - meleggel, szintekkel, távolságokkal

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

A vadon szerelmeseinek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoport és nagyobb társaságokat is várunk

Program

Július 26.

A kora reggeli órákban elindulunk Budapestről, Szerbián, Montenegrón keresztül utazva érjük el Albániát. Az első napot utazással töltjük, a szerb hegyekben az éjszakát egy csodás tranzit szállóban töltjük - és picit feltöltődünk. A határátlépésekhez szükséged lesz érvényes útleveledre, vagy érvényes új típusú személyigazolványodra. Az út hosszú lesz, de sok, jó zene, vidámság és fantasztikus tájak kísérnek minket végig.


Július 27.

Hosszú utazásunk során izgis és szép tájakon vezet az utunk. Montenegróban átmegyünk  a Tara felett, valamint Albániába belépve a Skodra pelikánjaival is találkozhatunk. Akora délutáni órákban - érkezés Koman falujába. Itt  a kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait ami sajátos étteremként is működik és ráhangolódunk a másnapi induló kalandra, valamint meglepődünk, hogy mi minden rejtőzhet egy híd alatt. A vacsora mennyei, kiadós. Pisztráng és birka és saláták és minden földi csoda - minden mennyiségben.

Július 28.

Túránk legnehezebb része a korai kelés lesz. Mivel a kikötő kicsi és a reggeli óráktól már nagyon zsúfolt, ezért a kora hajnali órákban - 4 órakor - fel kell mennünk a gáthoz, a vízreszálló helyre - különben nem tudunk elindulni. Kérjük ezt vedd komolyan!
A kipakolás után az autókat visszavisszük az őrzött kempingbe, majd vízreszállunk. A tó az Albán - Alpok legszebb vize. Az első 2 napban a tó déli részét fogjuk végig lapátolni. Természetesen az összes kis ágba be fog kajakozni csapat, melyek végén apró kristálytiszta folyású, hegyi patakokat, vízeséseket találunk. Az éjszakát az egyik ilyen torkolatnál   fogjuk elkövetni. Utunk során fürdőzünk, szikláról ugrálunk, fényképezünk és ámulunk az égbe törő hatalmas hegyek között. Ehhez sátorhelyhez természetesen Winnetou-komfort tartozik, ezen a kicsit nagyobb kavicsos sátorhelyen  egy-két perc kavicsrakosgatás is szükséges az ideális sátorhelyhez, ha érzékenyebb derekú vagy akkor dupla polifoamot hozz. Este tüzet rakunk és bort szürcsölünk. 

Július 29.

Reggeli táborbontás után, egy nagyon apró falu felé vesszük az irányt, ahol egy kis tóparti réten fogunk aludni. Útközben megvitatjuk, hogy van-e alapja annak, hogy a fecskék esetleg az albánoktól lesték el a lakóhelyválasztás alapjait. Ezen a helyen juthatunk tanyasi táplálékokhoz, Ami azt jelenti, hogy tervezünk egy vacsit helyi vendéglátóinknál, ahol sajt, kenyér, szalámik és egyéb finomságok közül lehet választani. Az estét a tanya alatti réten töltjük. 

Július 30.

Reggeli után következik a Tó talán legszebb része. Először a Drimm mentén haladunk, majd beevezünk a ma már  békésen vad Jurassic Parkba ahol két éjszakát is töltünk, mert ez az a hely ahol nagyon jó lenni. Az utunk 50 - 100 méteres sziklafalak között vezet, alattunk pedig egyre kékebb és egyre hidegebb lesz a folyó. Mai napunk első állomásaként megállunk a az Albán óriás családi bizniszát megtekinteni, ahol egy kiadós ebédet is ejthetünk, belekóstolva az Albán konyhába. A kicsit szűrreális bícs után tovább állunk  a Shala folyó alsó része felé, ahol az éjszakát töltjük. Ez az a hely amitől a falnak mész...GARANTÁLJUK.


Július 31.

Sátorozó helyünkről indul az egész napos alpesi jellegű bakancsos túra. Kúszás-mászás lesz egy varázslatos  ősi pásztorösvényen egy földön túli tanyához, hatalmas függőleges sziklák között,  garantáltan nagy szintkülönbséggel, magas pulzussal és pazar panorámával. Az ösvény kiindulópontját csak kajakkal lehet megközelíteni. Mivel itt a kajak nem egy hétköznapi módja a közlekedésnek, utunk varázslatos lesz, turista hordáktól mentes, esetenként a helyiek csodálkozását kiváltva. A túra csúcsán ellátunk egészen az Albán alpok távoli csúcsai felé. Este visszaevezünk egy tanyához, ahol helyi italok kíséretében egy igazi albán birkasültes vacsorával várnak vendéglátóink amit (akit) a szemünk előtt sütnek meg nekünk. A vacsora után asztalon tánc, zenebona, pálesz és tánc hajnalig. De KOMOLYAN. 

Augusztus 1.

A hegymászós, partyzás után, csinálunk egy olyan semmittevős, muszályok nélküli kedves kis napot. Természetesen nem maradtok program nélkül, mert egy meglepetés kanyoningra vinnénk magunkal, minden kedves vállalkozó szellemű fiatalt és kevésbé fiatalt. A folyó egyik oldal ágába mennénk fel, fürdőruciban, és ámulunk a tájon. Két órás kis könnyű túra, szikláról ugrálással, fürdéssel egybekötve. Este pihi, és nyugizás, mert másnap nagy menet előtt vár kalandozó csapatunkra.

Augusztus 2.

Reggeli után nekivág csapatunk és a legrövidebb úton ,mindenféle csalinkázás nélkül csapatjuk a kiinduló pontunkig. Ez kb 4 - 4,5 óra evezést jelent, természetesen a szél függvényében.
Érkezés a késő délutáni órákban a kikötőbe, ahonnan visszamegyünk a kempingünkbe. Utolsó közös kis vacsink után, pihi, felkészülünk, a másnapi hazaindulásra.

Augusztus 3.

A kora reggeli órákban nekivágunk a hazaútnak és Magyarország felé vesszük az irányt. A várható érkezés Budapestre vasárnap a kora reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Étkezések

A túra önellátó. Az étkezésekről mindenki maga gondoskodik!
Lásd - Hasznos infók


Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás - Helyi iroda
70 €

A szállások a kempingekben, falvak mellett kis magán réteken lesznek. 


Parkolás
5€/éj

Őrzött zárt helyen - 6 éjszaka


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is.  Kösd meg itt.  További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A túra vándortúra - Az út során magaddal kell vinned minden felszerelésedet - A kiindulási pont NEM egyezik az érkezési ponttal!

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutazásodat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról. A kajakokpénteken kora reggel indul útnak - 2024. július 26-án. A péntek éjszakát mi egy tranzitszállóban töltjük Szerbiában, innen indulunk tovább a szombati napon, Montenegrón keresztül - Albániába. A várható hazaérkezést augusztus 4-én, a kora reggeli órákban tervezzük.
A Komani-tó egy nehezen megközelíthető hely, távol leszünk a legtöbb civilizációs kényelemtől, lehetőségtől, orvosi rendelőtől, stb. Fontos tudnod, hogy pl. Shala-völgyből 25 kilométernyi csónakút és 60 kilométernyi rossz minőségű út fog elválasztani egy valamirevaló várostól és annak civilizációs előnyeitől.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A kirándulásokhoz egy kényelmes könnyű bakancs, vagy egy edzőcipőre lesz szükséged.
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy tavaszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Alábbeli egy crocs vagy valamilyen vizes szandál legyen. Készülj lábbelivel a szárazföldi tartózkodásokra is. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkát is pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez. Napszemüveg,pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :)
Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva. Afejlámpádat ne felejtsd otthon. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag erős szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.

Az árak nem túl magasak... Egy átlagos vacsora kb 8-10 Euro de akkor már a sörödtől is mosolygós az arcod. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. Legyen nálad kis címletekben Euró. Az ország hivatalos fizető eszköze az Albán Lek, de mi mindenhol euróban fizetünk. Azokon a helyeken, ahol megállunk mind a tavon, mind az út közben ott tudsz euróval fizetni.

A túra során szállásunk első és utolsó nap egy retrokempingben lesz, ahol lesz zuhany stb, valamint sátrazni, vadkempingezni fogunk a tó mentén. Tudnod kell, hogy utunk célpontja, még a Balkánhoz képest is kicsit "kedvesen lepukkant" vidék, ezért a kemping fogalmát ennek tükrében értelmezzétek. Az utunk során érintett rétek magán kézben vannak, helyi gazdák kis rétjei. - tehát ekkor wc csak a bokorban, fürdés a tóban, folyóban, patakban lesz). Ezek a vízparti területek, rétek, kis apró kavicsos partszakaszok lesznek, ahol időnként közel kell állítani sátrainkat egymáshoz. A szállásokat a helyi irodánál foglaljuk- BliniPark - Lásd lentebb.
A helyi iroda a szállásokat a rétek tulajdonosaival egyeztetve - intézi.

Túránk önellátó. A buszútra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni. Érdemes még itthon beszerezni 4-5 napi elemózsiát. Gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! Az utunk során lesznek kis éttermek, ahol egyszerű ételeket vásárolni. Három éjszakázó helyünk melett lesz kis étterem. Olcsó és fantasztikus ételeket tudsz itt vásárolni!

A tó "idegenforgalmi szempontból" gyakorlatilag egy család kezében van aki a kompot, helyi kocsmát, parkolót és minden egyebet üzemeltet. Rajta keresztül tartjuk a kapcsolatot a helyiekkel, akiknek a szolgáltatásait igénybe vesszük szállások, vásárlások (kenyér, sajt, gyümölcs, méz...stb) A helyi családnak 60 euró/fő összeget kell fizetni, amely tartalmazza azösszes szállások díjait - két éjszaka kempingben - 6 éjszaka a tavon, a felszerelések transzportját - ha van rá igény -, szárazföldi támogatást, a helyiek rétjének használatát.Sátor és kemping felszerelésről, napi élelmiszerről mindenki maga gondoskodik!
Ezt az összeget a helyi (Blini Park) irodának kell a helyszínen fizetni

Nem ritka, hogy 30 celsius fok feletti a nappali hőmérséklet, de az esték hűvösek is lehetnek. A hegyekben már a magashegyi hatások is érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal.

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:) A szárazföldi kirándulásokra hozz magaddal egy kis hátizsákot.

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbia és Montenegrón át Albániába.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Tisztálkodás a kempinget leszámítva csak a tóban (-ból) lehetséges, ivóvizet hoznod kell magaddal de két - három naponta lesz lehetőség töltésre. A tó vizét felforralva lehet inni - de lesz bent lehetőség vizet szerezni.
A tóig az út 1000 km, és végig megy a Balkánon. Nincsenek autópályák, nem lehet túl gyorsan haladni. Több határon is lehetnek sorok, ezért a menetidő hosszabb lehet. Az út fárasztó lehet, az utolsó 30-40 km nagyon nagyon rossz minőségű, de gyönyörű, erre készülj fel lelkiekben is. A túra útvonala vad tájakon át vezet, nincsenek boltok, apró tanyák mellett vezet az utunk. Nem lesznek boltok nem lesz lehetőség helyi boltokban vásásrolni.
A túránkat kizárólag azon csavargóknak ajánljuk akiket vonz az ismeretlen Balkán és többször utaztak már hátizsákkal, sátraztak már, eláztak...stb tehát ismerik a saját outdoor komfortzónájukat és el tudják viselni a kényelmetlenségeket, hogy wc nincs (bokor),hogy csak a hideg tóban lehet mosakodni és főzniük kell maguknak, stb!
Kérünk téged figyelmesen olvasd el aBevállalod?- című fejezetet mielőtt jelentkeznél!

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  Infók

  További kajakos csavargásaink

   

  Utazás a két szépséges folyón - kajakok, erdők, szauna

  9 nap

  150 000 Ft

   

  Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

  9 nap

  205 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére