Kaprije - Delfinlesés az Adrián

Kedves Őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

Kaprije szigete / Horvátország / Európa
2019. szeptember 25. - 2019. szeptember 29.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1930

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések...  delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben. A víz 23 fokos, és simán fürdesz még benne, de egy kis színt is felránthatsz magadra, a közelgő esős október, otthoni ősz előtt. Túránk nem titkolt szándéka, hogy kis csapatunk találkozzon delfinekkel, de azért azt tartsd szem előtt, hogy ez nem egy állatkert, nem biztos, hogy találkozunk kedvenc tengeri emlősünkkel, de ilyenkor, ősszel nagyobb az esély összefutni velük.


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést

Szállás típusa:

Tengerparti, két-három ágyas, egyszerű, tiszta apartmanokban, fürdőszobával, nagy közös konyhával, saját kikötővel.

Neked ajánljuk:

Kalandoroknak, hullámkeresőknek, tengerimádóknak, delfinidomároknak, ősz rajongóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsapat - Nagycsapat

Program

Szerda éjszaka elindulunk Magyarországról és vidám kis járgányunkkal, leutazunk Sibenikbe. Éjszaka utazunk, várakozunk, izgulunk, zenét hallgatunk...
Reggel behajózunk Kaprije szigetére. A hajó közel egy óra alatt ér be a varázslatos kis szigetre. A hajóút alatt kipihenjük a leutazás fáradalmait, és kötelességeinknek eleget téve, néhány üveget légtelenítünk, izgalmunkat palástolva.  Lepakolás a kompról, majd az apartmanok elfoglalása után rövid eligazítás és irány a tenger. Az első evezésünk célpontja Kakan sziget legnagyobb öblébe vezet. A délutáni evezés után pihenős, naplemente nézés, majd tengerparti vacsora.
A reggeli szendvicsgyártás után vízre szállunk és egy napos kis expedíció keretei között megkerüljük Kakan szigetét. A part változatos, öblökkel tarkított.  A csapat az őszi fürdőzést is kipróbálhatja, mert a víz hőmérséklete 20 celsius fok felett van. A napsütésben és a melegben csodaszép evezést csapunk. A sziget tuloldalán olivás öblök mellett csalinkázunk, és kis szerencsével találkozhatunk nagy kedvenceinkkel, a delfinekkel is. Mivel a hajóforgalom már gyérebb mint a nyári zsúfolt hónapokban, ezért a tengeri emlősök is közelebb merészkednek a partokhoz. Az esti érkezés után Gasztrocsapás jeligére Zlaten vacsoráját fogjuk elfogyasztani, hogy utána egy életre elmenjen a főzéstől a kedvünk! Este moló partyt szervezünk, gitár, egyebek.Korai indulással, Kaprije szigetének megkerülése. Ha szerencsénk lesz, és a szél is kegyes hozzánk, akkor belekóstolhatunk a hullámokba is. A sziget délkeleti csücskében kocsmázunk egyett, és ugrálunk, fürdünk, napfürdőzünk.  Este sütés-főzés, zenebona. A korcsma után a csapat tovább áll és meglessük az észak keleti oldalát a szigetnek. Utunk során újra érintjük kis falunkat, csak a másik oldalról. A sziget északnyugati pontján pihenő, szendvicsek, majd a délutáni órákban, feladatunkat teljesítve visszacsúszunk Kaprije falujába. Este megint meglátogatjuk Neptun éttermét.
Délelőtt kedvenc szikláinkat keressük fel, fókapadok, pihizés, naplopás, majd  délutáni komppal irány kis hazánk, irány a valóság. Várható hazaérkezés hétfőn a kora hajnali órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

szállásdíj
20 €/fő/éj
tengerparti apartman - 2 - 3 fős szobákban

Komp átkelés
50 kuna/fő oda-vissza

Étkezések

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés - Második felvonás

15 nap

€ 1 690