Kaprije - Delfinlesés az Adrián

Kötelező őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián - Nagykedvenc

Kaprije szigete / Horvátország / Európa
2024. szeptember 27. - 2024. október 1.
Időtartam: 5 nap
Szabad helyek száma: nincs több hely
Ár:
95 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU24CB

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések...  delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben. A víz 23 fokos, és simán fürdesz még benne, de egy kis színt is felránthatsz magadra, a közelgő esős október, otthoni ősz előtt. Túránk nem titkolt szándéka, hogy kis csapatunk találkozzon delfinekkel, de azért azt tartsd szem előtt, hogy ez nem egy állatkert, nem biztos, hogy találkozunk kedvenc tengeri emlősünkkel, de ilyenkor, ősszel nagyobb az esély összefutni velük.


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata: Tengerparti, két-három ágyas, egyszerű, tiszta apartmanokban, fürdőszobával, nagy közös konyhával, saját kikötővel.

Neked ajánljuk:

Kalandoroknak, hullámkeresőknek, tengerimádóknak, delfinidomároknak, ősz rajongóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsapat - Nagycsapat

Program

Szeptember 27.

Péntek reggel, a korai órákban elindulunk Magyarországról és vidám kis járgányunkkal, leutazunk Sibenikbe. A délutáni órákban bekompozunk a szigetre, a szállás elfoglalása után irány a Neptun étterem  - őrület tintahal és Dalmát ételköltemények - Óraember - Fekete Péter - és társaik. 
Szeptember 28.

A reggeli után a sziget északi csücske felé vesszük az irányt. Kajakok használata, hogyan evezz kényelmesen, és másfél óra evezés után elérkezünk kis pihenős öblünkbe, ahol hozott anyagból ebédelünk. A visszaút Kakan - sziget öblei előtt vezet majd hazafelé. Este újra a Neptun és Slaven konyhája, majd Csókol csülök koncert a teraszon.

Szeptember 29.

A reggeli szendvicsgyártás után vízre szállunk és egy napos kis expedíció keretei között megkerüljük Kakan szigetét. A part változatos, öblökkel tarkított.  A csapat az őszi fürdőzést is kipróbálhatja, mert a víz hőmérséklete 22 celsius fok felett van. A napsütésben és a melegben csodaszép evezést csapunk. A sziget tuloldalán olivás öblök mellett csalinkázunk, és kis szerencsével találkozhatunk nagy kedvenceinkkel, a delfinekkel is. Mivel a hajóforgalom már gyérebb mint a nyári zsúfolt hónapokban, ezért a tengeri emlősök is közelebb merészkednek a partokhoz. Az esti érkezés után Gasztrocsapás jeligére Slaven vacsoráját fogjuk elfogyasztani, hogy utána egy életre elmenjen a főzéstől a kedvünk! Este moló partyt szervezünk, gitár, egyebek.Szeptember 30.

Korai indulással, Kaprije szigetének megkerülése. Ha szerencsénk lesz, és a szél is kegyes hozzánk, akkor belekóstolhatunk a hullámokba is. A sziget délkeleti csücskében kocsmázunk egyett, és ugrálunk, fürdünk, napfürdőzünk.  Este sütés-főzés, zenebona. A korcsma után a csapat tovább áll és meglessük az észak keleti oldalát a szigetnek. Utunk során újra érintjük kis falunkat, csak a másik oldalról. A sziget északnyugati pontján pihenő, szendvicsek, majd a délutáni órákban, feladatunkat teljesítve visszacsúszunk Kaprije falujába. Este megint meglátogatjuk Neptun éttermét.
Október 1.

Délelőtt kedvenc szikláinkat keressük fel, fókapadok, pihizés, naplopás, majd a déli komppal irány kis hazánk, irány a valóság. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Parkolás
26 kuna/ nap

Sibenik kikötő


Komp átkelés
50 kuna/fő oda-vissza

Helyben, a kikötőben kell megvásásrolni


Szállásdíj
20 €/fő/éj

tengerparti apartman - 2 - 3 fős szobákban - Hasznos Infók


Étkezések

A túra önellátó - Lásd a Hasznos infókat


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt! További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A leírt programot két -két tapasztalt túravezető vezeti, ezért lehetőség van tanulni, gyakorolni nagy hullámok között, de ha csak a finom, kedves, "lapos vizet" kedveled akkor is itt a helyed. Nincsenek kötelező programok. A leírt program lehetőség azoknak akik szeretnének fejlődni. Azonban, ha csak élveznéd a tavaszi napsütést, a sós tengert a bőrödön, de eszed ágában sincs borulgatni, akkor is szökj el velünk. Nincsenek muszájok, mert csak rajtad múlik, hogy melyik programon veszel részt.

A túra csillagtúra - Az út során nem kell a felszereléseidet magaddal vinned. Minden nap a kiindulási pont és az érkezési pont megegyezik.


Az árak amolyan "sziget" árak. Mindent külön be kell hajózzanak a vendéglátó egységbe, és ennek a vonzata az árakon is mutatkozik. Egy átlagos vacsora kb.20 Euró. Ajánlott költőpénz: 50 - 60.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A helyi pénz 2023-tól itt is euró. A szigeten található ATM automatákból is könnyen pénzhez juthattok, de indulás előtt, a kikötőben is találtok pénzváltót!

A csapat 2024 szeptember 27-én találkozik Sibenikben, a hajókikötőben, 14 órakor. A programkedd - okt. 1. - 11 óráig tart, a tervezett hazaindulás Kaprije szigetéről 13 órakor lesz. Érkezés a városba (Budapest), az esti órákban.

Az utazás egyénileg történik- Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülniegymás autóiba.Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.. Mivel a szigetre nem lehet autóval bemenni, ezért a kocsikat a kikötőben lévő, biztonságos parkolóban hagyjuk. A parkolás kb 6 euro egy napra.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), túraöltözet, esőruha, meleg ruha. A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy, őszi - középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Pakolja a csomagba fürdőruhát. A lábbeli egy vizes cipő, sportszandál, vagy crocs legyen. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkátis pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez.
Baseball sapi, napszemüveg, pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :) Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva.

A tengerikajak.hu ajánlata: Tengertől 10 - 20 méterre található, 2-3 ágyas apartmanok. Sajnos a szállásokon nincs lehetőség egy ágyas szobát foglalnod. A szálláson van törölköző, és ágynemű is, de ha fázós vagy érdemes egy meleg takarót magaddal hoznod. A szállások egyszerűek, tiszták, konyhával, edényekkel felszereltek.
Fontos tudnotok, hogy a szállások régi felszereltségűek, 80 - as évek hangulatát idézik, kicsit szocreál elemekkel, kérünk téged ha komolyabb igényekkel bírsz, akkor ezt tartsd szem előtt, vagy érdeklődj nálunk. Természetesen ha igényed van nagyon jó minőségű szállásra, akkor találsz szállást a szigeten.

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket.
Esténként foglalunk helyet a kikötőben található étterembe, és közösen vacsorázunk. Az étteremben nagyon patent a kiszolgálás és a konyha remek. Reggelizni is ide jár a csapat, mert kiadós, finom reggeliket készítenek.
Általában naponta van lehetőség bevásárolni, a magyarországi árakkal megegyező, vagy kicsit drágább árakon. Az apartmanokban egyszerűen felszerelt konyhák vannak.

Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, a kora őszi hónapokban a legstabilabb az Adria időjárása. Lehet csodálatos meleg, de front betörésnél csapadékra is számíthatunk. A tenger 20 - 23 fokos. Napközben is kellemes, meleg időjárással számolhatunk. A túra nyári hangulatban zajlik, fürdés garantált.

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. Hozhatsz bőröndöt, utazó táskát, bármit. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Az utazások, kalandok előtt,- kalandod visszaigazolása után - minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak esetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  KAPRIJE  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Utazás a két szépséges folyón - kajakok, erdők, szauna

  9 nap

  150 000 Ft

   

  100% NYARALÓS - Az igazi Szigetfesztivál  - Barnulós - 100% Görögország - Éljenek a Barátfókák

  9 nap

  189 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére