Közkívánatra - Kaprije - Delfinlesés az Adrián - Mégeccer

Ráadás! Kötelező őszi kalandunk mégeccer közkívánatra- Delfinlesés az Adrián

Kaprije szigete / Horvátország / Európa
2022. október 5. - 2022. október 9.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2293

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Közkívánatra - Ti kértétek! Még egy időponttal kedveskedünk a tenger szerelmeseinek! Hajrá, irány kedvenc Dalmát szigetünk, újra - Ébredj október első hétfőjén a tenger illatára - irány Kaprije!

A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések...  delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben. A víz 23 fokos, és simán fürdesz még benne, de egy kis színt is felránthatsz magadra, a közelgő esős október, otthoni ősz előtt. Túránk nem titkolt szándéka, hogy kis csapatunk találkozzon delfinekkel, de azért azt tartsd szem előtt, hogy ez nem egy állatkert, nem biztos, hogy találkozunk kedvenc tengeri emlősünkkel, de ilyenkor, ősszel nagyobb az esély összefutni velük.


Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata: Tengerparti, két-három ágyas, egyszerű, tiszta apartmanokban, fürdőszobával, nagy közös konyhával, saját kikötővel.

Neked ajánljuk:

Kalandoroknak, hullámkeresőknek, tengerimádóknak, delfinidomároknak, ősz rajongóknak

Csapat mérete: 14 - 24 fő

Kiscsapat - Nagycsapat

Program

Szerdán délután találkozik kis csapatunk Sibenikben. A délutáni órákban bekompozunk a szigetre, a szállás elfoglalása után irány a Neptun étterem  - őrület tintahal és Dalmát ételköltemények - Óraember - Fekete Péter - és társaik. 

A reggeli után a sziget északi csücske felé vesszük az irányt. Kajakok használata, hogyan evezz kényelmesen, és másfél óra evezés után elérkezünk kis pihenős öblünkbe, ahol hozott anyagból ebédelünk. A visszaút Kakan - sziget öblei előtt vezet majd hazafelé. Este újra a Neptun és Slaven konyhája, majd Csókol csülök koncert a teraszon.

A reggeli szendvicsgyártás után vízre szállunk és egy napos kis expedíció keretei között megkerüljük Kakan szigetét. A part változatos, öblökkel tarkított.  A csapat az őszi fürdőzést is kipróbálhatja, mert a víz hőmérséklete 22 celsius fok felett van. A napsütésben és a melegben csodaszép evezést csapunk. A sziget tuloldalán olivás öblök mellett csalinkázunk, és kis szerencsével találkozhatunk nagy kedvenceinkkel, a delfinekkel is. Mivel a hajóforgalom már gyérebb mint a nyári zsúfolt hónapokban, ezért a tengeri emlősök is közelebb merészkednek a partokhoz. Az esti érkezés után Gasztrocsapás jeligére Slaven vacsoráját fogjuk elfogyasztani, hogy utána egy életre elmenjen a főzéstől a kedvünk! Este moló partyt szervezünk, gitár, egyebek.Korai indulással, Kaprije szigetének megkerülése. Ha szerencsénk lesz, és a szél is kegyes hozzánk, akkor belekóstolhatunk a hullámokba is. A sziget délkeleti csücskében kocsmázunk egyett, és ugrálunk, fürdünk, napfürdőzünk.  Este sütés-főzés, zenebona. A korcsma után a csapat tovább áll és meglessük az észak keleti oldalát a szigetnek. Utunk során újra érintjük kis falunkat, csak a másik oldalról. A sziget északnyugati pontján pihenő, szendvicsek, majd a délutáni órákban, feladatunkat teljesítve visszacsúszunk Kaprije falujába. Este megint meglátogatjuk Neptun éttermét.
Délelőtt kedvenc szikláinkat keressük fel, fókapadok, pihizés, naplopás, majd a késő délutáni komppal irány kis hazánk, irány a valóság. Várható hazaérkezés hétfő a kora hajnali órákban.A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Parkolás
26 kuna/ nap

Sibenik kikötő


Komp átkelés
50 kuna/fő oda-vissza

Helyben, a kikötőben kell megvásásrolni


Szállásdíj
20 €/fő/éj

tengerparti apartman - 2 - 3 fős szobákban - Hasznos Infók


Étkezések

A túra önellátó - Lásd a Hasznos infókat


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
KAPRIJE  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére