Litvánia - A KALAND folytatódik

Šventoji -  A SZENT - kis "nagy" folyó - kajaktúra és mindörökké szauna

Litvánia / Európa
2021. augusztus 27. - 2021. szeptember 4.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU216F

Újdonság Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Litvánia - szerelmesei lettünk a kimondhatatlan nevű tavaknak, erdőknek, a mosolygós házigazdánknak, Zsigisznek, a folyóknak, a tájnak. Szavaztunk - és IDÉN A SZENTET választottuk. Kalandos lelkű Barátaink, irány újra Litvánia. Plausai, Antupiai, Latava - jól hangzik...
Csapatunk hat napon keresztül ereszkedik a kis folyón, ezen a kanyarokkal teli csudavilágában. Ezen túránk útvonalán egy közepes folyó útján lapátolunk, bóklászunk, eltévedünk, madarászunk, szaunázunk. Az éjszakákat a délnek tartó darvak hangos "menetelése" alatt töltjük. Irány a Šventoji folyó. A folyó útvonala végig erdőkben vezet. Fenyvesekben, homokos partfalak alatt kanyarogva ereszkedünk apró rétek mentén keresztül Litvánián. Megállóink alatt gombászunk, pecázunk, áfonyát szedünk. Az éjszakázó helyeink tűzrakós rétek mentén lesz, távol minden civilizációtól. Kalandorok, őszimádók tartsatok velünk!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk az utat akik már ültek kajakban és nem okoz nekik problémát a napi 15 - 20 km megtétele

Szállás típusa:

Vadkemping  - rétek, erdők

Neked ajánljuk:

Tapasztalt túrázoknak ajánljuk

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csapat - Nagy csapat - Nagy kaland

Program

Pénteken a kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Nagy utazás 3 országon át. Terveink szerint szerint a csapat két részletben teszi meg az utat. Az éjszakát a Litván határhoz közel Lomza városában töltjük egy tranzit szállodában. 

Reggeli után tovább állunk és irány a végcélunk. Várható érkezés Litvániába, Vyzuonos települése mellé szombaton, a kora délutáni órákban. Tábort verünk, pihenünk, felkészítjük járgányainkat az egy hetes kalandra, találkozunk Zsigisszel és az Ő jókedvével, megbeszéljük a heti menetet, és este egy nagy tűzrakós velkám parti... Felkészítjük hajóinkat a nagy útra.

A reggeli indulás után csapatunk nekivág a hat napos csorgásnak, kajakok vízrepakolása után elindulunk lefelé a kanyargó folyón. Hátunkon a házunk. Az evezés első részén kis folyónk fenyvesek között meanderezve ereszkedik a Sventoji felé. A terep nehéz lesz, sok kanyarral, és a víz pedig varázslatos, kicsi kis folyó, amely igyekszik a nagy folyó felé.
Bedőlt fák, surrantók, csak a szokásos. Az éjszakét a Nagy folyó torkolatában töltjük. A tervezett táv 9 km lesz... de kb 24 - nek fogjuk érezni.

A reggeli után csapatunk gyönyörű nap elé néz. A folyó megmutatja igazi arcát és már a nagy folyón ereszkedünk lefelé, Zalioji kis településén keresztül. A folyó hatalmas kanyarokkal, mosott oldalakkal, homokos partokkal kanyarogva tekereg. Fenyvesek és kis hidak. nagyon fog tetszeni. Az éjszakát Mickunai alatt töltjük. A csapatot este meglepetés várja. Indulhat a wellness és pálinkabemutató...A tervezett táv: 18 km

A harmadik evezős napon a folyó erdőkön keresztül tör magának utat, hátán hordozva csavargóit. Apró rétek törik meg a fenyvesek zöldjét. Ámulós, szerelmetes csorgás lefelé. A hatalmas kanyarok, és surrantók nyomán érünk el Mikireiai települése alá, ahol az éjszakát töltjük Zsigisz barátunkkal. Ha a kis csapatunk jól viselkedik, talán újra meglep minket Litván Barátunk.
A tervezett táv 14 km.

A reggeli szüttyögés után továbbállunk és dél -nyugatnak vesszük az irányt. Folytatódik erdei vizes kalandunk. Griežioniškiai kimondhatatlan nevű kis települése alatt ereszkedünk Andrioniskis felé. A kis faluba megpróbálunk korán érkezni, hogy csapatunk megfogyatkozott élelmiszer készleteit fel tudja tölteni a helyi kis boltban. Vásárlás és este folytatjuk a szokásos kis tüzeskedős partinkat. A tervezett táv 14 km

Utolsó előtti napunkon nekilódulunk Anykščiai  városa felé. A város határában egy átemeléssel jutalmazzuk meg magunkat, majd akinek szüksége van boltra, itt megejtheti bevásárlását. A kikötés után terveznénk egy közös vendéglőzést, hogy megkóstoljuk újra a kedvenc céklalevesünket. Jupííííí. A tervezett táv 15 km.

Az utolsó napon 8 kilométert tervezünk. A folyó végig egy kedves erdősávban kanyarog. Bujkálás és csendes csorgás után érkezünk meg végcélunkhoz. Mielőtt búcsút vennénk A Szent folyótól - megnézzük a hely egyik izgalmas látványosságát, a fák között csavargó séta ösvényt.. 20 méter magasan. A magas erdei séta után az autók logisztikája következik, csendes szomorkodós pakolászás, készülünk a másnapi hazaindulásra.


Kora reggeli ébredés után, autóinkba pattanunk és irány kis Hazánk. A várható érkezés Magyarországra, vasárnap a kora hajnali órákban. A haza vezető úton, nem tervezünk megpihenni.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Parkolás
4 €/éj
Az autók biztonságos, őrzött helyen hagyjuk

Az autók transzportja
20 € / autó
Az indulási és végcél között az autók transzportja

Zsigisz - tour
120 € / fő
szauna használat/ Nemzeti parki belépők/ sátor helyek

fakultatív: lajutakas/ lombkorona ösvény belépő
5 euró / fő
A helyszínen kell megváltani - fakultatív

Étkezések
A túra önellátó

Biztosítás
A túra teljes időtartam alatt tartó baleset és poggyász biztosítás szükséges

Infók

Kérünk téged, hogy figyelmesen olvasd végig - a bevállalod? - című fejezetünket - mert az út nomád - nincs nagy bolt, nincs kemping
KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
LITVÁNIA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Vissza az oldal tetejére