Litvánia - A KALAND folytatódik

Šventoji -  A SZENT - kis "nagy" folyó - kajaktúra és mindörökké szauna

Litvánia / Európa
2021. augusztus 27. - 2021. szeptember 4.
Időtartam: 9 nap
Szabad helyek száma: 2 fő
Ár:
98 900 Ft
Gyermek ár: 79 100 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU216F

Újdonság Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Litvánia - szerelmesei lettünk a kimondhatatlan nevű tavaknak, erdőknek, a mosolygós házigazdánknak, Zsigisznek, a folyóknak, a tájnak. Szavaztunk - és IDÉN A SZENTET választottuk. Kalandos lelkű Barátaink, irány újra Litvánia. Plausai, Antupiai, Latava - jól hangzik...
Csapatunk hat napon keresztül ereszkedik a kis folyón, ezen a kanyarokkal teli csudavilágában. Ezen túránk útvonalán egy közepes folyó útján lapátolunk, bóklászunk, eltévedünk, madarászunk, szaunázunk. Az éjszakákat a délnek tartó darvak hangos "menetelése" alatt töltjük. Irány a Šventoji folyó. A folyó útvonala végig erdőkben vezet. Fenyvesekben, homokos partfalak alatt kanyarogva ereszkedünk apró rétek mentén keresztül a Litvániában. Megállóink alatt gombászunk, pecázunk, áfonyát szedünk. Az éjszakázó helyeink tűzrakós rétek mentén lesz, távol minden civilizációtól. Kalandorok, őszimádók tartsatok velünk!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk az utat akik már ültek kajakban és nem okoz nekik problémát a napi 15 - 20 km megtétele

Szállás típusa:

Vadkemping  - rétek, erdők

Neked ajánljuk:

Tapasztalt túrázoknak ajánljuk

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csapat - Nagy csapat - Nagy kaland

Program

Pénteken a kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Nagy utazás 3 országon át. Terveink szerint szerint a csapat két részletben teszi meg az utat. Az éjszakát a Litván határhoz közel Lomza városában töltjük egy tranzit szállodában. 

Reggeli után tovább állunk és irány a végcélunk. Várható érkezés Litvániába, Vyzuonos települése mellé szombaton, a kora délutáni órákban. Tábort verünk, pihenünk, felkészítjük járgányainkat az egy hetes kalandra, találkozunk Zsigisszel és az Ő jókedvével, megbeszéljük a heti menetet, és este egy nagy tűzrakós velkám parti... Felkészítjük hajóinkat a nagy útra.

A reggeli indulás után csapatunk nekivág a hat napos csorgásnak, kajakok vízrepakolása után elindulunk lefelé a kanyargó folyón. Hátunkon a házunk. Az evezés első részén kis folyónk fenyvesek között meanderezve ereszkedik a Sventoji felé. A terep nehéz lesz, sok kanyarral, és a víz pedig varázslatos, kicsi kis folyó, amely igyekszik a nagy folyó felé.
Bedőlt fák, surrantók, csak a szokásos. Az éjszakét a Nagy folyó torkolatában töltjük. A tervezett táv 9 km lesz... de kb 24 - nek fogjuk érezni.

A reggeli után csapatunk gyönyörű nap elé néz. A folyó megmutatja igazi arcát és már a nagy folyón ereszkedünk lefelé, Zalioji kis településén keresztül. A folyó hatalmas kanyarokkal, mosott oldalakkal, homokos partokkal kanyarogva tekereg. Fenyvesek és kis hidak. nagyon fog tetszeni. Az éjszakát Mickunai alatt töltjük. A csapatot este meglepetés várja. Indulhat a wellness és pálinkabemutató...A tervezett táv: 18 km

A harmadik evezős napon a folyó erdőkön keresztül tör magának utat, hátán hordozva csavargóit. Apró rétek törik meg a fenyvesek zöldjét. Ámulós, szerelmetes csorgás lefelé. A hatalmas kanyarok, és surrantók nyomán érünk el Mikireiai települése alá, ahol az éjszakát töltjük Zsigisz barátunkkal. Ha a kis csapatunk jól viselkedik, talán újra meglep minket Litván Barátunk.
A tervezett táv 14 km.

A reggeli szüttyögés után továbbállunk és dél -nyugatnak vesszük az irányt. Folytatódik erdei vizes kalandunk. Griežioniškiai kimondhatatlan nevű kis települése alatt ereszkedünk Andrioniskis felé. A kis faluba megpróbálunk korán érkezni, hogy csapatunk megfogyatkozott élelmiszer készleteit fel tudja tölteni a helyi kis boltban. Vásárlás és este folytatjuk a szokásos kis tüzeskedős partynkat. A tervezett táv 14 km

Utolsó előtti napunkon nekilódulunk Anykščiai  városa felé. A város határában egy átemeléssel jutalmazzuk meg magunkat, majd akinek szüksége van boltra, itt megejtheti bevásárlását. A kikötés után terveznénk egy közös vendéglőzést, hogy megkóstoljuk újra a kedvenc céklalevesünket. Jupííííí. A tervezett táv 15 km.

Az utolsó napon 8 kilométert tervezünk. A folyó végig egy kedves erdősávban kanyarog. Bujkálás és csendes csorgás után érkezünk meg végcélunkhoz. Mielőtt búcsút vennénk A Szent folyótól - megnézzük a hely egyik izgalmas látványosságát, a fák között csavargó séta ösvényt.. 20 méter magasan. A magas erdei séta után az autók logisztikája következik, csendes szomorkodós pakolászás, készülünk a másnapi hazaindulásra.


Kora reggeli ébredés után, autóinkba pattanunk és irány kis Hazánk. A várható érkezés Magyarországra, vasárnap a kora hajnali órákban. A haza vezető úton, nem tervezünk megpihenni.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Parkolás
4 €/éj
Az autók biztonságos, őrzött helyen hagyjuk

Az autók transzportja
20 € / autó
Az indulási és végcél között az autók transzportja

Zsigisz - tour
100 € / fő
szauna használat/ Nemzeti parki belépők/ sátor helyek

fakultatív: lajutakas/ lombkorona ösvény belépő
5 euró / fő
A helyszínen kell megváltani - fakultatív

Étkezések
A túra önellátó

Biztosítás
A túra teljes időtartam alatt tartó baleset és poggyász biztosítás szükséges

Infók

Kérünk téged, hogy figyelmesen olvasd végig - a bevállalod? - című fejezetünket - mert az út nomád - nincs nagy bolt, nincs kemping
KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
LITVÁNIA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

Első tengeri csavargás, kajakozás  - Tavasz, színek, illatok, vízesés

6 nap

69 900 Ft

 

Sörök, Várak, Kastélyok - Kaland Bohémiában

5 nap

54 900 Ft