Litvánia - Kajakozás az Elvarázsolt Erdőben

Világ végi Vad Kalandok a Litván tóvidéken

Litvánia / Európa
2019. augusztus 30. - 2019. szeptember 7.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU192E

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Litván tóvidék - szerelmesei lettünk a kimondhatatlan nevű tavaknak, erdőknek, a mosolygós házigazdánknak, Zsigisznek, a folyóknak, a tájnak. Szavaztunk - és ezt választottuk. Mert helyi barátaink megsúgták a tutit, és hát... kaptunk egy fülest... amit megosztunk Veletek - Kalandos lelkű Barátaink. Irány a Litván tóvidék. Utenykstis, Antaiksne - jól hangzik...
Csapatunk hat napon keresztül ereszkedik a kis folyók, tavakkal tarkította csudavilágában. Eddigi Litván csavarintásainkkal ellentétben, itt nem csak folyókon csúszkálunk, osonkodunk. Ezen túránk útvonalát a kis folyókon való menetünk közben tavak tarkítják,  közöttük bóklászunk, eltévedünk, nádasozunk, madarászunk. Az éjszakákat a délnek tartó darvak hangos "menetelése" alatt töltjük.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk az utat akik már ültek kajakban és nem okoz nekik problémát a napi 15 - 20 km megtétele

Szállás típusa:

Vadkemping  - rétek, erdők

Neked ajánljuk:

Tapasztalt túrázokat várunk

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos kaland

Program

Az  esti órákban indulunk Budapestről. Nagy utazás 3 országon át. Terveink szerint Szlovákián, Csehországon, Lengyelországon át keresztül közelítenénk, kedvenc folyónkhoz.  Sok-sok zene a buszon. Menet közben, két - három óránként megállunk pihenni.

Várható érkezés Litvániába, Antaiksne települése mellé szombaton, a délutáni órákban. Tábort verünk, pihenünk, felkészítjük járgányainkat az egy hetes kalandra, találkozunk Zsigisszel és az Ő jókedvével, megbeszéljük a heti menetet, és este egy nagy tűzrakós velkám parti...

A reggeli indulás után csapatunk nekivág a hat napos csorgásnak, kajakok vízrepakolása után elindulunk lefelé a kanyargó folyón. Hátunkon a házunk. Az evezés első részén kis folyónk fenyvesek között meanderezve ereszkedik Suminai felé. A nap második részére megérkezünk Baluosas tavára. Az éjszakát a tó partján töltjük, a szokásos tűzrakós, közös főzős, beszélgetős estébe csavarodva. A tervezett távolság 12 km.

A reggeli után csapatunkra változatos nap elé néz. A mai napon több kis tavat is érint útvonalunk. Elhagyva a tavat egy újabb tóra érünk ki Sravinaitis kis tavára érkezünk. Onnan egyenesen nekicsúszunk egy csodás, öreg vízimalomnak. A vizimalmot természetesen megnézzük, falatozunk a partján, majd folytatjuk bújócskánkat a kis tavak között. Almajas tavát megkerüljük és irány Linkmenas tava, ahol az éjszakát töltjük. Érkezésünk előtt azért még két apró kis tavat is "csekkolunk" a biztonság kedvéért.:) A tervezett távolság 16 km lesz

Harmadik evezős napon a nagyobb tavaktól veszünk búcsút és keveredünk bele a kis folyók csavargós világába. Lusiai majd Sakarvai tava felé vesszük irányunkat. Vízimadarak, nádasok és világvégi bújócskák. A mai napon terveink között szerepel egy boltjárat is, hogy megfáradt készleteinket újra töltsük, víz sörkészleteinket újratöltsük. Az estét a tó partján töltjük.

A mai napon kicsit meghúzzuk, megnyomja kis csapatunk. Terveink szerint egy 20 kilométeres etapot szervezünk. A folyó kanyarogva vág bele a rengetegbe. Az út első pár kilométere egy széles tavon keresztül vezet. A nap második része igazi vadregényes bújócskát ígér egészen Stovyklavietė "Bebrynė" táborhelyig.

A hetedik napra tervezett etap kb 14 km. Utunk nagyobb városka mellett vezet el. A folyó kicsit szélesedik. Rétek mellett haladunk, kanyarok, hatalmas löszfalak, fenyvesek...rókagomba rulez. Az éjszakát egy csodás partoldal tetején töltjük, alattunk a folyóval, Sudotos stovyklavietė mellett. 

Az utolsó napon 12 kilométert tervezünk. A folyó végig egy kedves erdősávban kanyarog. Bedőlt fák, bujkálás és csendes csorgás után érkezünk meg Jaunadaris kis tanyája mellé. Itt felvesszük kocsijainkat, és a kedvenc őszi csavargásunk végén egy őrületes vacsit csapunk Svenčionėliai városkájában. Az éjszakát sátrakba töltjük, készülve a másnapi hazaútra.


Kora reggeli ébredés után, autóinkba pattanunk és irány kis Hazánk. A várható érkezés Magyarországra, vasárnap a kora hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Parkolás
4 €/éj
Az autók biztonságos, őrzött helyen hagyjuk

Az autók transzportja
20 € / autó
Az indulási és végcél között az autók transzportja

Zsigisz - tour
100 € / fő
szauna használat/ Nemzeti parki belépők/ sátor helyek

Étkezések

Infók

Kérünk téged, hogy figyelmesen olvasd végig - a bevállalod? - című fejezetünket - mert az út nomád - nincs bolt, nincs kemping - Ez a túra Litván tóvidék legvadabb részeire vezet


További kajakos csavargásaink

 

Kötelező őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

5 nap

64 900 Ft

 

Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

9 nap

159 900 Ft