Litvánia - Salcia - Merkys - Kaland a Varázserdőben

Utazás a két szépséges folyón - kajakok, erdők, szauna

Litvánia / Európa
2024. augusztus 30. - 2024. szeptember 7.
Időtartam: 9 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
150 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU24C8

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Litvánia - szerelmesei lettünk a kimondhatatlan nevű tavaknak, folyóknak - erdőknek, a mosolygós házigazdánknak, Zsigisznek, a folyóknak, a tájnak. Szavaztunk - és újra Litvániát választottuk, irány a Šalčia és a Merkys folyó. Kalandos lelkű Barátaink, irány újra Litvánia.  Kukiskés, Mielupai varázslatos kis falvak, jól hangzik...
Csapatunk hat napon keresztül ereszkedik a kis folyón, ezen a kanyarokkal teli csudavilágában. Ezen túránk útvonalán hat napon keresztül folyókon lapátolunk át, bóklászunk, eltévedünk, madarászunk, szaunázunk. Az éjszakákat a délnek tartó darvak hangos "menetelése" alatt töltjük. Irány a Salcia és Merkys folyó. A folyó útvonala végig erdőkben vezet. Fenyvesekben, homokos partfalak alatt kanyarogva ereszkedünk apró rétek mentén keresztül Litvánián. Megállóink alatt gombászunk, pecázunk, áfonyát szedünk. Az éjszakázó helyeink tűzrakós rétek mentén lesz, távol minden civilizációtól. Kalandorok, őszimádók, Litvánisták - tartsatok velünk!


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Olyan tapasztaltabb kajakos barátainknak ajánljuk az utat akik már ültek kajakban és tudják milyen a vadonban - távol mindentől

Szállás típusa:

Vadkemping  - rétek, erdők - saját felszereléssel

Neked ajánljuk:

Tapasztalt túrázoknak ajánljuk

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csapat - Nagy csapat - Nagy kaland

Program

Augusztus 30.

Pénteken a kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Nagy utazás 3 országon át. Terveink szerint szerint a csapat két részletben teszi meg az utat. Az éjszakát a Litván határhoz közel Lomza városában töltjük egy tranzit szállodában.

Augusztus 31.

Reggeli után tovább állunk és irány a végcélunk. Várható érkezés Litvániába, Teténai települése mellé szombaton, a kora délutáni órákban. Érkezés előtt csapatunk bevásárol Alytus városában, majd innen együtt gurulunk közeli kiinduló pontunk felé. Tábort verünk, pihenünk, felkészítjük járgányainkat az egy hetes kalandra, találkozunk Zsigisszel és az Ő jókedvével, megbeszéljük a heti menetet, és este egy nagy tűzrakós velkám parti... Felkészítjük hajóinkat a nagy útra.

Szeptember 1.

A reggeli indulás után csapatunk nekivág a hat napos csorgásnak, kajakok vízrepakolása után elindulunk lefelé a varázslatos Salcián. Hátunkon a házunk. Az evezés első részén fenyvesek között meanderezve ereszkedik a folyó Zygmantiskés kis faluja alatt. A terepkanyargós, lassan haladós, a víz pedig varázslatos lesz. A folyó mentén vezető utunk egy - két Wolfas Engelmann megnyitása után csúszunk a végcélunk fel.
A folyó hozza a Litván szerelem szexepiljeit - bedőlt fák, surrantók, csak a szokásos. Az éjszakát a folyó partján töltjük. A tervezett táv 9 km lesz... de a folyó kanyarai, bedőlt fái, karaktere miatt kevesebb kilométert terveztünk az első napra. Este tűzrakós szauna rakendroll!!!

Szeptember 2.

A reggeli után csapatunk gyönyörű nap elé néz. A víz kanyarog, az erdők lekúsznak egészen a vízpartig, utunk egész nap erdőben halad. Hatalmas fenyvesek és a folyó. Pakléstaré falva alatt evezünk tovább a kanyargós folyón, de az erdő az egész napon velünk marad. Csapatunk  a folyó partján állítja fel kis sátortáborát, és az estét az elmaradhatatlan szaunázás és tűzrakós csendes duhajkodással múlatjuk.

Szeptember 3.

A harmadik evezős napon a folyó erdőkön keresztül tör magának utat, hátán hordozva csavargóit. Megkezdjük csavargásunkat a Merkys folyón. Apró rétek törik meg a fenyvesek zöldjét. Ámulós, szerelmetes csorgás lefelé. A hatalmas kanyarok, és surrantók nyomán érünk el egy nagy erdőt, majd két- három kanyar után érkezünk kis rétünkre, ahol az éjszakát töltjük Zsigisz barátunkkal. Ha a kis csapatunk jól viselkedik, talán újra meglep minket Litván Barátunk egy szauna szeánsszal.
A tervezett táv 12km.

Szeptember 4.

A reggeli szüttyögés után továbbállunk és dél -nyugatnak vesszük az irányt. Folytatódik erdei vizes kalandunk. Néhány kimondhatatlan nevű kis települése alatt ereszkedünk Kukiskés  felé. Utunk a kis kanyarok elhagyása után újra kanyarogni kezd, és beleereszkedik a tényleg nagyon vadonba. Az éjszakát egy nagyon szép réten töltjük. Pecázunk és halat eszünk, gombát sütünk és úristendevárommár!!!!

Szeptember 5.

Utolsó előtti napunkon nekilódulunk lefelé a folyón. A folyó hozza a szeretett kanyarokat de megajándékoz bennünket a magas partok adta kanyarokkal, kis kilátópontokkal. Utunk elvezet a nagyváros alatt - Varéna alatt kajakozunk. Az erdőkben pedig a megunhatatlan gombák és áfonya csudák. Este szauna és tűzrakás... csak a szokásos.

Szeptember 6.

Az utolsó napon 10 kilométert tervezünk. A folyó végig egy kedves erdősávban kanyarog. Bujkálás és csendes csorgás után érkezünk meg végcélunkhoz. Mielőtt búcsút vennénk a folyótól -  az autók logisztikája következik, csendes szomorkodós pakolászás, készülünk a másnapi hazaindulásra, de azért még este egy nagy szaunázás csak a szokás miatt...


Szeptember 7.

Kora reggeli ébredés után, autóinkba pattanunk és irány kis Hazánk. A várható érkezés Magyarországra, vasárnap a kora hajnali órákban. A haza vezető úton, nem tervezünk éjszakai pihenőt.

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Parkolás
4 €/éj

Az autók biztonságos, őrzött helyen hagyjuk.


Az autók transzportja
10 € / autó

Az indulási és végcél között az autók transzportja - sofőrök szállítása


Zsigisz - tour
160 € / fő

Szauna használat/ Nemzeti parki belépők/ sátor helyek/Litván ételek estje - BBQ


Étkezések

A túra önellátó


Tranzit szállás
kb.20 euró/ fő

Lomza, Hotel Gromada


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellé válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt, továbbá kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is.  Kösd meg itt.  További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A túra vándortúra - Az út során magaddal kell vinned minden felszerelésedet - A kiindulási pont NEM egyezik az érkezési ponttal!

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutazásodat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról. A kajakok pénteken kora reggel indul útnak - 2024. augusztus 30-án. A péntek éjszakát mi egy tranzitszállóban töltjük Lomza városában, innen indulunk tovább a szombati napon, Litvániába. A várható hazaérkezést szeptember 8-án, a hajnali órákban tervezzük.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A kirándulásokhoz egy kényelmes könnyű bakancs, vagy egy edzőcipőre lesz szükséged.
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy tavaszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Alábbeli egy crocs vagy valamilyen vizes szandál legyen. Készülj lábbelivel a szárazföldi tartózkodásokra is. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkát is pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez. Napszemüveg,pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :)
Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva. A fejlámpádat ne felejtsd otthon. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag erős szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.

Az árak nem túl magasak... Egy átlagos vacsora kb 8 - 10 Euró de akkor már a sörödtől is mosolygós az arcod. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. Legyen nálad kis címletekben Euró. Az ország hivatalos fizető eszköze az euró.

A túra során erdőkben, réteken fogunk éjszakázni a saját kis táborunkban. A kajak túrán az "éjszakázó helyeink" többnyire magánterületen lesznek, ahol az éjszakákért fizetni kell. Ezeknek az árát tartalmazza helyi irodánknak fizetett összeg. Tisztálkodási lehetőséget a folyó nyújt a kajakos vándor számára. A túra alatt mindenki maga gondoskodik a saját kemping felszerelésről (sátor, hálózsák, egyebek) Ezek a vízparti területek, rétek, kis apró kavicsos partszakaszok lesznek, ahol időnként közel kell állítani sátrainkat egymáshoz.

Túránk önellátó. A buszútra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni. Érdemes még itthon beszerezni az elemózsiát. Gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! A túra során helyi kapcsolataink révén korlátozottan de pótolhatjuk élelmiszer, vagy akár sör készletünket és terveink szerint belekóstolunk a hagyományos helyi ételekbe is. Az út során egyetlen egyszer fogunk megállni vásárolni, a túra elején - Ezek némi nehézséget jelentenek - kérjük ennek függvényében jelentkezz.

Mivel a világ végére megyünk, ahol fontos a helyismeret, egy helyi irodát veszünk igénybe a szervezéskor. Rajta keresztül tartjuk a kapcsolatot a helyiekkel, akiknek a szolgáltatásait igénybe vesszük szállások, vásárlások. A helyi irodának 160 euró/fő összeget kell fizetni, amely tartalmazza azösszes szállások díjait - 6 éjszaka a tavon, folyón - a felszerelések transzportját - ha van rá igény -, szárazföldi támogatást, a helyiek rétjének használatát, szauna és egyéb erdei "wellness" szolgáltatásokat, egy bolt járatot valamint egy tradicionális Litván estet, vacsorát, amely olyan lélegzetelállítós... Kipróbáltuk. Sátor és kemping felszerelésről, napi élelmiszerről mindenki maga gondoskodik!

Az indián nyárban hiszünk. A tapasztalataink szerint az évnek ebben a szakában még a nyár végi meleg nappalokkal lehet számolni, de előfordulhat, hogy a csapadék előbb érkezik. Az éjszakák már hűvösek lehetnek a vízparton. Csapadék előfordulhat, ezért vízálló felszereléssel készülj.

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:) A szárazföldi kirándulásokra hozz magaddal egy kis hátizsákot.

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Litvániába

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellé válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt, továbbá kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

További információ az utasbiztosításról!

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Tisztálkodás csak a tóban, folyóban lehetséges. A tóig az út 1500 km, és nem lehet túl gyorsan haladni. Az út fárasztó lehet. A túra útvonala vad tájakon át vezet, nincsenek boltok, apró tanyák mellett vezet az utunki. Az út során egyszerlesz lehetőség boltban vásárolni
A túránkat kizárólag azon csavargóknak ajánljuk akiket vonz az ismeretlen és többször utaztak már hátizsákkal, sátraztak már, eláztak...stb tehát ismerik a saját outdoor komfortzónájukat és el tudják viselni a kényelmetlenségeket, hogy wc nincs (bokor),hogy csak a hideg tóban lehet mosakodni és főzniük kell maguknak, stb!
Kérünk téged figyelmesen olvasd el aBevállalod? Mielőtt jelentkeznél - című fejezetet

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak esetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  Kérünk téged, hogy figyelmesen olvasd végig - a bevállalod? - című fejezetünket - mert az út nomád - nincs nagy bolt, nincs kemping
  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  LITVÁNIA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Kanyargós tücsökciripelés - Négy napnyi mese

  6 nap

  85 000 Ft

   

  Kajakkal a földközi-tengeri vulkánjai között, fumarolák, iszapfortyogók, lávaszökőkút, vulkánkitörés kajakból

  12 nap

  380 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére