Murter - Kornatok Nemzeti Park - Nyár, tenger, delfinek - Kajaktúra és tanfolyam

Nyaralunk újra - Kabócák, tenger, Kornátok - Jujdevárjuk

Murter/Horvátország / Európa
2021. június 22. - 2021. június 27.
Időtartam: 6 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU217C

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Lógjunk el 5 napra Horvátországba, Nyaraljunk újra együtt, barnuljunk, együnk halat... Túl jól hangzik - pedig igaz. Ajándék a nyári tenger, az illataival, kedves színeivel. A meleg nappalok, a kék- fehér tengerpart. Mennénk a vízre, a sós tenger illata...a nyár, a hormonok, induljunk. Nem kell a világ végére elutazz, hogy 4 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén. A kajakozást megfejeljük egy plussz nappal, amin szeretnénk meglátogatni a hajóval és kajakkal a Kornátok Nemzeti Parkot.  A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a nyár tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett. Négy nap kajakozás a tengeren. Nektek, nekünk,mindenkinek.
Új útvonalak, Murter kerülés, öblök, titok fagyizók, esti bulika a tengerparton - óbégatás, gitárzene - tintahal evészet - mi kell még nekünk? 
Ne gondolkozz - Kajakozzunk együtt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Csodás, könnyű nyári kajakozás - A távok és az útvonal - az időjárás függvénye.

Szállás típusa:

Jól felszerelt tengerparti kemping - Árnyék - Liget - a tenger partján.


Neked ajánljuk:

Tengerfüggőknek, hullám szerelmeseknek, nyár imádoknak, Hugo barátoknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoportos csavargás

Program

A reggeli órákban nekivágunk - utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. A napot utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges - plussz a hatályos jogszabályok szerinti védettséget igazoló dokumentumok. Pár óra kocsikázás és, megérezzük a tengert sós illatát. Érkezés éjfél körül a szigetre. Érkezős örömkönnyek, örömpálinka...
A kemping elfoglalása, esti kis ismerkedős est.

Nem túl korai ébredés, reggelizünk, majd vízreszállunk. A vízreszállás előtt megbeszéljük az előttünk álló napok programját. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. A túra útvonalát és a program menetét az időjárás és a tenger fogja meghatározni. Az oktatás tematikus lesz -  természetesen az időjárás függvényében - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Terveink szerint a naplementét a vízről kapjuk el. Kajakozás, majd este vacsora egy közeli tavernában. Este pedig közös borozás, okoskodás, világmegváltás.

Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Jó idő esetén ellapátolunk Vrgada szigetére. Ha az idő engedi ellapátolunk a sziget csücskébe, ahol talán az egyik legszebb titok öblünk bújik el a kíváncsi szemek elől. Szeretjük ilyenkor a tengert, mert nincsenek tömegelő turistahordák, nem kell aggódnunk, hogy kedvenc öbleinkben már nem tudunk kikötni. Minden adva van egy izgalmas  kajakozáshoz. Vacsi egy közeli tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés, majd közösen elfoglaljuk az egyik partot és zenés mulatságot csapunk a fák között - mindentől távol

Reggeli után nekivágunk és kajakokba pattanva irány a sziget másik oldala. Izgalmas kalandnak ígérkezik a mai nap, mert közösen megkeressük Vrgada szigetét - Gyönyörű kis sziget a távolban, a visszaúton pedig kipróbálhatjuk magunkat a hullámokon. Ha érdekel az eszkimó, a lapáttámaszok, lesz aki segít Neked ebben is!
Az este közös program, séta a városban.

Ez a nap nagyon más lesz... Az ötödik napi kalandunk fakultatív. De mindenkinek nagyon ajánljuk, hogy tartson velünk mert nagy élmény lesz. Egy egész napos hajóúttal egybekötött kajakozásra várjuk a tisztelt Nagyérdeműt. Már előző este felpakoljuk kajakjainkat egy nagy hajóra, majd másnap hajóval, kajakjainkkal nekivágunk a Kornátoknak. Nagyon korai kelés - irány a kikötő - ahol hajóra pattanunk és elindulunk a be a Kornatok nemzeti parkba. A "velkám rakija" után hajóval közelítjük meg a 70 méteres sziklafalakat, fürdünk, strandolunk, kajakozunk napozunk egész nap. A kis hajónk olyan helyekre is elvisz bennünket, amiknek a megközelítése kajakkal nagyon hosszú és távoli lenne.
Ebéd egy kis öbölben, majd folytatjuk tovább az egész napos kajakozásunkat.
Az esti órákban érünk vissza szeretett kis kempingünkbe - majd irány az étterem.Vacsi és őrületes búcsúbulika...Hugóval és a - Necsaljjózsi - emlékzenekar vendégszereplésével....

Reggeli után, az időjárás függvényében evezünk egy szépet. Majd a déli órákban összepakoljuk kis kajakjainkat és Budapest felé vesszük az irányt, hogy még ki tudjátok pihenni munka előtt az utazás fáradalmait. Érkezés Budapestre vasárnap a késő esti órákban. 

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
20 € / fő / éj
Tengerparti kemping/ saját felszereléssel - 5 éjszaka

Kornati Nemzeti Park - Hajóúttal egybekötött Kajaktúra - Fakultatív
60 € / fő
Az összeg tartalmazza a kajakok be- és kiszállításást a Kornátokra, az egész napos hajó bérletet, belépőt -

Étkezések
Helyi éttermek, bolt, terveink szerint minden este közösen, étteremben vacsizunk, a túra önellátó

Utas és baleset biztosítás

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

MURTER  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Vissza az oldal tetejére