Kornatok és Telascica - Kerüljünk Beljebb

Behajózunk - 100% Kornatok Nemzeti Park - Na végre - bemegyünk!

Kornatok/Horvátország / Európa
2022. június 1. - 2022. június 6.
Időtartam: 6 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2289

Újdonság Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Hihetetlen de igaz - megszerveztük, kitaláltuk, és elintéztük - Bemegyünk 5 napra a Kornátokra és kajakozunk, nagy hullámokon, sziklafalak alatt, delfinekkel, kis öblökben fürdünk távol mindenkitől. Csapatunk hajóra száll, felpakoljuk kajakjainkat bérelt hajónkra és irány a szigetek, irány a Kornátok és Telascica Nemzeti Park!!!!
Lógjunk el 5 napra Horvátországba, Nyaraljunk újra együtt, barnuljunk, együnk halat... Túl jól hangzik - pedig igaz. Ajándék a nyári tenger, az illataival, kedves színeivel. A meleg nappalok, a kék- fehér tengerpart. Mennénk a vízre, a sós tenger illata...a nyár, a hormonok, induljunk. Nem kell a világ végére elutazz, hogy 5 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén.  A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a nyár tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett. 5 nap kajakozás a tengeren. Nektek, nekünk,mindenkinek.
Új útvonalak, esti bulika a tengerparton - óbégatás, gitárzene - tintahal evészet - mi kell még nekünk? 
Ne gondolkozz - Kajakozzunk együtt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Csodás, könnyű nyári kajakozás - A távok és az útvonal - az időjárás függvénye.

Szállás típusa:

a tengerikajak.hu ajánlata: 3 - 4 - 5 ágyas tengerparti apartmanok.

Neked ajánljuk:

Tengerfüggőknek, hullám szerelmeseknek, nyár imádoknak, felfedezőknek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoportos csavargás, tanfolyam

Program

A nagyon kora reggeli órákban nekivágunk - utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. A napot utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges - plussz a hatályos jogszabályok szerinti védettséget igazoló dokumentumok. Pár óra kocsikázás és, megérezzük a tengert sós illatát.  Érkezős örömkönnyek, örömpálinka előtt felpakolunk Murter városában,  Marko barátunk hajójára és irány a Kornatok Nemzeti park!
Két óra hajózás után érkezünk be a szigetre ahol egy eldugott kis öbölben találjuk meg szállásunkat, apartman házunkat a tenger partján!
Este vacsi a helyi étteremben, majd tarkófogás égfúrás...

Nem túl korai ébredés, reggelizünk, majd vízreszállunk. A vízreszállás előtt megbeszéljük az előttünk álló napok programját. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. A túra útvonalát és a program menetét az időjárás és a tenger fogja meghatározni. Az oktatás tematikus lesz -  természetesen az időjárás függvényében - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Terveink szerint a naplementét a vízről kapjuk el. Kajakozás, majd este vacsora a helyi tavernában. Este pedig közös borozás, okoskodás, világmegváltás.

Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Jó idő esetén ellapátolunk a sziget északi végéig. Ha az idő engedi elevezünk a sziget csücskébe, ahol talán az egyik legszebb titok öblünk bújik el a kíváncsi szemek elől. Szeretjük ilyenkor a tengert, mert nincsenek tömegelő turistahordák, nem kell aggódnunk, hogy kedvenc öbleinkben már nem tudunk kikötni. Minden adva van egy izgalmas  kajakozáshoz. Vacsi a helyi tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés, majd közösen elfoglaljuk az egyik partot és zenés mulatságot csapunk a fák között - mindentől távol

Reggeli után nekivágunk és kajakokba pattanva irány a  másik oldala. Izgalmas kalandnak ígérkezik a mai nap, mert közösen kievezünk szél függvényében a kitett sziklafalak tövébe- Kajakozunk a 60 - 70 méteres sziklafalak tövében, a visszaúton pedig kipróbálhatjuk magunkat a hullámokon. Ha érdekel az eszkimó, a lapáttámaszok, lesz aki segít Neked ebben is!
Az este közös vacsi, gitár, és dalmát fehér borok!

Felkeressük Lojena kis öblét, fürdünk, strandolunk, kajakozunk napozunk egész nap. Ebéd egy kis öbölben, majd folytatjuk tovább az egész napos kajakozásunkat.
Az esti órákban érünk vissza szeretett kis szállásunkra - majd irány az étterem. Vacsi és őrületes búcsúbulika...Hugóval és a - Necsaljjózsi - emlékzenekar vendégszereplésével....

Reggeli után, fürdés, napocska, majd felpakoljuk a kajakokat Marko hajójára és irány a szárazföld. Érkezés Murter városába a kora délutáni órákban, majd Budapest felé vesszük az irányt, hogy még ki tudjátok pihenni munka előtt az utazás fáradalmait. Érkezés Budapestre hétfőn a késő esti órákban. 

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
20 € / fő / éj

Tengerparti apartman - 5 éjszaka - 2 - 3 ágyas szobákban


Hajós transzport - Murter - Kornátok
120 € / fő

Az összeg tartalmazza a kajakok, felszerelések, csomagok be- és kiszállításást a Kornátokra


Étkezések

A túra önellátó. Helyi éttermben van lehetőség reggelizni, vacsorázna


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Nemzeti Parki belépő - Kornatok Nemzeti Park
250 Kn/ fő

5 napos belépő a nemzeti park teljes területére


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

KORNÁTOK  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére