Murter - Krka Nemzeti Park - Tavasz, tenger, delfinek - Kajaktúra és tanfolyam

Első tengeri csavargás, kajakozás  - Tavasz, színek, illatok, vízesés

Murter/Horvátország / Európa
2022. április 26. - 2022. május 1.
Időtartam: 6 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2296

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Lógjunk el 5 napra Horvátországba, tavaszoljunk együtt, barnuljunk, együnk halat... Túl jól hangzik - pedig igaz. Ajándék a tavaszi tenger, az illataival, haragosan kedves hirtelen színeivel. A melegedő nappalok, a virágzó tengerpart még zöld mindenütt. Az esték hűvösek lehetnek - de a lelkünkben már erősen nyílik a nyár. Mennénk a vízre, a sós tenger illata...a tavasz, a hormonok, induljunk. Nem kell a világ végére elutazz, hogy 4 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén. A kajakozást megfejeljük egy plussz nappal, amin szeretnénk meglátogatni a Krka Nemzeti Parkot.  A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a tavaszi szelek izgalmas, tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett. Négy nap tengeri kajakozás a tavaszi tengeren. Nektek, nekünk,mindenkinek. Éljen Május elseje!!!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A víz még hűvös, lehet a tenger szeles. A távok és az útvonal - az időjárás függvénye.

Szállás típusa:

Tengerparti, 2 - 3  - 4 személyes, tengerparti - nagy teraszos apartmanokban

Neked ajánljuk:

Tengerfüggőknek, hullám szerelmeseknek, tavasz imádoknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoportos csavargás

Program

A kora délutáni órákban nekivágunk - utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. Az estét utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges. Pár óra kocsikázás és, megérezzük a tengert sós illatát. Érkezés éjfél körül a szigetre. Érkezős örömkönnyek, örömpálinka...
A szállások elfoglalása, bevackolás.

Nem túl korai ébredés, reggelizünk, majd vízreszállunk. A vízreszállás előtt megbeszéljük az előttünk álló napok programját. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. A túra útvonalát és a program menetét az időjárás és a tenger fogja meghatározni. Az oktatás tematikus lesz -  természetesen az időjárás függvényében - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Terveink szerint a naplementét a vízről kapjuk el. Kajakozás, majd este vacsora egy közeli tavernában. Este pedig közös borozás, okoskodás, világmegváltás.

Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Jó idő esetén ellapátolunk Vrgada szigetére. Ha az idő engedi ellapátolunk a sziget csücskébe, ahol talán az egyik legszebb titok öblünk bújik el a kíváncsi szemek elől. Szeretjük ilyenkor a tengert, mert nincsenek tömegelő turistahordák, nem kell aggódnunk, hogy kedvenc öbleinkben már nem tudunk kikötni. Minden adva van egy izgalmas tavaszi kajakozáshoz. Vacsi egy közeli tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés, majd közösen elfoglaljuk az egyik teraszt és ott tartunk egy teraszolós zenés mulatságot.

Reggeli után nekivágunk és kajakokba pattanva irány a sziget másik oldala. Izgalmas kalandnak ígérkezik a mai nap, mert közösen megkeressük Csigát...
Mert bizony a Csigát bírni fogjátok. Mert a Csiga jó hely. Igazi romkocsma ételkülönlegességekkel, roston sült halakkal, friss kenyérrel, bazsalikommal, fokhagymával, a tavasz illatával és hideg sörrel... Szerinted? Délutáni ebédünk után, sütkérezünk a napon - ha kegyes hozzánk, majd hazalapátolunk
Az este közös program, séta a városban.

A reggeli után nekivág kis csapatunk és meglátogatjuk a Krka Nemzeti Parkot. Autóba pattanva elgurulunk a közeli Skradinba, ahonnan indul szárazföldi kalandunk. A Krka Közép-Dalmácia legnagyobb folyója. A Knin melletti Dinaridák lábánál ered és keskeny sziklafalak között, vízeséseken, tavakon keresztül jut el a tengerbe. A Krka folyó legszebb szakasza a Skradintól kezdődő szakasz, mely egyben a Krka Nemzeti Park része. A 109 km2 területet felölelő Krka Nemzeti Parkot 1985-ben minősítették nemzeti parkká. A vízesést körbe tudjuk járni egy pár órás sétával. Fotók, túra, csudi vízesés rendszer, egy igazán tartalmas nap.
A túrát úgy tervezzük, hogy befelé a vízesésekhez gyalogosan megyünk, egy gyönyörű egy- másfél órás sétával a parton, majd kifelé hajóval jönnénk, megnézve vízről is csudás kis törpe "Fjordot".
A Krka Nemzeti Park fő látványossága egy hatalmas és hosszú vízesésrendszer. A Krka vízesés teljes hossza 800 méter, szélessége 200 és 400 méter között változik. A szintkülönbség 48 méter. Egy gyalogos útvonalon körbe lehet járni az egész vízesésrendszert. A vízesést körbejárjuk, egy kényelmes kb egy órás sétával besétálunk a nemzeti park bejáratához, majd ámulunk, bámulunk, kirándulunk.

Reggeli után, az időjárás függvényében evezünk egy szépet. Majd a déli órákban összepakoljuk kis kajakjainkat és Budapest felé vesszük az irányt, hogy még ki tudjátok pihenni munka előtt az utazás fáradalmait. Érkezés Budapestre vasárnap a késő esti órákban. 

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
20 € / fő / éj

Tengerparti apartmanokban - 5 éjszaka


Belépőjegyek - Krka Nemzeti Park
100 KN/fő

Parkolójegy, belépő jegy - A nemzeti park helyi irodájában fizetendő


Étkezések

Helyi éttermek, bolt, konyha az apartmanokban - terveink szerint minden este közösen, étteremben vacsizunk, a túra önellátó


Utas és baleset biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

MURTER  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére