Murter - Tavasz, tenger, delfinek - Kajaktúra és tanfolyam

Első tengeri csavargás  - Tavasz, színek, illatok

Murter/Horvátország / Európa
2018. április 27. - 2018. május 1.
Időtartam: 5 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1806

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ajándék a tavaszi tenger, az illataival, haragosan kedves hirtelen színeivel. A melegedő nappalok, a virágzó tengerpart még zöld mindenütt. Az esték hűvösek lehetnek - de a lelkünkben már erősen nyílik a nyár. Mennénk a vízre, a sós tenger illata...a tavasz, hormonok, induljunk. Nem kell a világ végére elutazz, és szabadságot sem kell kivenned, hogy 4 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén. A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a tavaszi szelek izgalmas, tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett. Négy nap tengeri kajakozás a tavaszi tengeren. Nektek, nekünk,mindenkinek.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Tengeri túra - 100% tengeri kajak

Szállás típusa:

Tengerparti, 2 - 3  - 4 személyes, tengerre néző - nagy teraszos apartmanokban

Neked ajánljuk:

Tengerfüggőknek, hullám szerelmeseknek, tavasz imádoknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoportos csavargás

Program

A kisbusz utasai találkoznak a késő esti órákban, majd utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. Az éjszakát utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges. A hajnal a Velebit hatalmas bércei között ér minket, majd megpillantjuk, megérezzük a tengert sós illatát.


Érkezés a reggeli órákban Murter szigetére, ahol elfoglaljuk  szállásunkat, kipakolunk, reggelizünk, majd vízreszállunk. A vízreszállás előtt megbeszéljük az eléttünk álló napok programját. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. A túra útvonalát és a program menetét az időjárás és a tenger fogja meghatározni. Az oktatás tematikus lesz -  természetesen az időjárás függvényében - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Terveink szerint a naplementét a vízről kapjuk el. Kajakozás, majd este vacsora egy közeli tavernában. Este pedig közös borozás, okoskodás, világmegváltás.

Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Jó idő esetén ellapátolunk Vrgada szigetére. Ha az idő engedi ellapátolunk a sziget csücskébe, ahol talán az egyik legszebb titok öblünk bújik el a kiváncsi szemek elől. Szeretjük ilyenkor a tengert, mert nincsenek tömegelő túristahordák, nem kell aggódnunk, hogy kedvenc öbleinkben már nem tudunk kikötni. Minden adva van egy izgalmas tavaszi kajakozáshoz. Vacsi egy közeli tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés, majd közösen elfoglaljuk az egyik teraszt és ott tartunk egy teraszolós zenés mulatságot.

Reggeli után nekivágunk és kajakokba pattanva irány a sziget másik oldala. Izgalmas kalandnak ígérkezik a mai nap, mert közösen megkeressük Csigát...
Mert bizony a Csigát bírni fogjátok. Mert a Csiga jó hely. Igazi romkocsma ételkülönlegességekkel, roston sült halakkal, friss kenyérrel, bazsalikommal, fokhagymával, a tavasz illatával és hideg sörrel... Szerinted? Délutáni ebédünk után, sütkérezünk a napon - ha kegyes hozzánk, majd hazalapátolunk
Az este közös program, séta a városban.

Reggeli után, az időjárás függvényében evezünk egy szépet. Majd a déli órákban összepakoljuk kis kajakjainkat és Budapest felé vesszük az irányt, hogy még ki tudjátok pihenni munka előtt az utazás fáradalmait.

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Étkezések
Helyi éttermek, bolt, konyha az apartmanokban

Utazás - opcionális
22.900 Ft
Vidám kisbusz, korlátozott helyek

Szállás
20 € / fő / éj
Tengerparti apartmanokban - 3 éjszaka

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Kedves Őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

5 nap

57 900 Ft

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között

15 nap

€ 1 690