Ohridi - tó

A legkékebb kék víz, Nemzeti parkok, az Észak- Macedón nyaralás - Kaland a Balkánon

Ohrid/Észak - Macedónia / Európa
2023. július 14. - 2023. július 22.
Időtartam: 9 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
169 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU23A7

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy igazi nyaralás, kicsit másképpen, mert ezen a túránkon egy egész más világot fedezünk fel természetesen a víz felől. Megtudjuk, hogyan nyaralnak a Balkánon, megtapasztaljuk a helyi tavernák, "üvegtigrisek" gasztronómiai rejtelmeit, nyaralunk, lelassulunk, miközben felfedezzük a Balkán egyik legnagyobb természeti értékét. Nyaralunk a Macedón "tengeren", úgy ahogy a helyiek. Pljeskovica, shopszka saláta, csevap. Hidd el nem kell más! Tengeri kajakozás, nyaralás, hegymászás, napsütés egy kristálytiszta vizű tavon Macedóni a és Albánia határán. Ha szereted a Balkánt, ha érdekel még a vidék vadsága, tarts velünk. Ajánljuk a kaland kedvelőinek, akik nem ragaszkodnak a több csillagos hotelek hazug luxusához. Ajánljuk felfedezőknek, retrokempingeseknek, madarászoknak, pecásoknak, fotósoknak...
Az Ohridi-tó /Ohridszko Ezero, albánul Liqeni i Ohrit) a Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb  tava, Macedónia és Albánia határvidékén. A tó rendkívül tiszta, helyenként 20 méteres mélységig lelátni, még ettől is tisztább az utolsó napi célpontunk a  Fekete Drin forrásvidéke ahol ugyan a víz nem mély de felülmúlja a képzeletünket. A hely sajátos ökoszisztémával rendelkezik, eddig több mint kétszáz csak itt honos endemikus fajt írtak le, s ennek köszönhetően 1979-ben az Ohridi-tó felkerült a UNESCO természeti világörökségi listájára, amelyet 1980-ban Ohrid-régió elnevezéssel kiterjesztettek Ohrid és környéke történelmi és kulturális emlékeire. A tavon (még) nagyon visszafogott a vízi turizmus, egy-két strandot, vagy Ohrid városát leszámítva sokszor érezhetjük, hogy szinte csak a miénk a hatalmas tó.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Kajakos, bakancsos, könnyű kaland - MINDENKINEK

Szállás típusa:

Kemping, szálloda, tópart, vadkemping

Neked ajánljuk:

Balkán fanatikusoknak, csevap hívőknek, nyárimádóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csapat - Nagy kaland

Program

A kora reggeli órákban elindulunk Budapestről, Szerbián keresztül utazva, át egy kedves, nagy országon. Az éjszakát Szerbiában, Nis mellett, egy tranzit hotelban töltjük. A határátlépésekhez szükséged lesz érvényes útleveledre, vagy érvényes új típusú személyigazolványodra. 


A reggeli után csapatunk nekivág és irány Észak - Macedónia. A kora délutáni órákban érkezés Struga városába, ahol a vidám kis járgányok utasai és az egyénileg utazók találkoznak. Itt ebédelünk egyet, majd irány a pár kilométerre levő szállásunk.
Érkezés Kallista kis falujába. A szállásunk egy régi kolostorból átalakított szállodában lesz, pazar kilátással a tóra. Este vacsora a szálloda teraszán.

A reggeli után nekivágunk a tónak.  Észak felé lapátolva az első napi evezés még inkább városnézős, mert a partot sok helyen házak határolják, de számtalan lehetőségünk lesz strandolni az apró öblökben. Az első etapban felruccanunk az Albán határra menőzni egyet. Az út során pár falu mellett is ellapátolunk, illetve lesznek part menti kis tavernák ahol a csapat egy gyors ebédet is elkölthet. Kikötünk a strandon és a városban be lehet vásárolni, ahol pénzváltó és számtalan kis étterem található. A part minden nap változtatja arcát. Érdekes látni, hogyan változnak a települések és mennyire másak a Macedón illetve Albán többségű városok, mind hangulatban, mind városképben. Az estét terveink szerint a Struga-i kempingben töltjük. A sátrak felállítása után elmennénk közösen vacsizni az egyik kedvenc helyünkre. 

A mai nap a városnézés jegyében telik. Kajakjainkkal ellapátolunk  az ohridi erőd alatt, majd kikötünk az óvárosban. Városnézés, Burek, Skopsko sör, és rengeteg kaland a Világörökség részét képző városban. A part a Balkán báját felvonultatva változik. Időutazás lesz a javából. Fürdőzők, kis kávéházak, tavernák, és alattunk a kristálytiszta víz. A hely nem mindennapi...:) A világörökség részét képző városban 300-nál is több templomot tartanak számon. A csapatot szakavatott idegenvezető kíséri majd végig, és két órás városnézést tart, érdekességekkel, izgalmas mendemondákkal. Időjárástól függően sötétedésig itt maradunk, majd az estét Ohrid alatt egy igazi  kis retroszálloda kertjében, sátrakban töltjük, ahol végleg megállt az idő. 

A mai naptól a települések elmaradnak, és néhány falu után, vadregényes, sziklás partok kerülnek mellénk. A tó nagyot változik. Hatalmas sziklák, kétezres hegyek közelednek. A világ megváltozik egy pillanat alatt velünk. Csuda birodalom nyílik a kajakjaink alatt. Délutánra megérkezünk Gradishte pici étterméhez, ahol az éjszakát töltjük. A gyönyörű partszakasz és szálláshely - csak a mi csapatunké lesz. Kipakolunk, vacsora, majd korai pihenő mert a következő nap hosszú lesz.


Reggel korán kelünk, és irány a hegy. A mai napon hegymászunk. Egész napos gyalogtúra lesz a Galacica Nemzeti Parkba, helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel. Az egy napos túra alatt felmászunk a Galacica gerincére, ahonnan ellátni egészen a Görög határig. Alhavasi legelők, mediterrán kemény lombos erdők, rétek. Mindez  kétezer méter felett. Pazar kilátás a Prespa-tóra, amely a gerinc túloldalán rejtőzik. A köves ösvényen egy kényelmes, könnyű bakancsra lesz szűkséged, és egy napszemüvegre... Az este kieresztjük a kiereszteni valót és mulatunk a magánkempingünkbe!


Reggel tovább állunk, és feltesszük a koronát a túrára. A tó vadabb oldalát mutatja, sziklák, madarak és az égszínkék tó. Nincsenek települések, csak apró öblök és szemben a hatalmas hegyek, az Albán határ alatt. A part menti sziklaszirtek, és a kék szín egyvelege, egy utánozhatatlan hangulatba hozza a csapatot. Útba ejtjük a csontok öblét, majd Trpejca kis falujában ebédelünk egyet. A délutáni órákban elérkezünk utolsó NDK-s kempingünkbe. Sátrakat állítunk majd fürdés, pancsolás, a Galicica alatt. 

Utolsó napunk a tavon, Macedónia egyik legszebb kolostorát érinti. Egy óra evezéssel elérjük utunk végpontját. Rövid vezetett túra a kolostorhoz, fényképezkedés, pihenés, strandolás. Itt található a nemzeti park egyik legszebb része, a hihetetlenül tiszta Fekete Drin karsztforrása - egy egyedülálló forrástó. A tóra helyi kis csónakokon lehet bemenni, tehát evezős csónakokba pattanunk, és helyi vezetőkkel nézzük meg a világ egyik legszebb forrástavát. A folyó türkizkék vizében hatalmas pisztrángok és más endemikus halfajok laknak. A jéghideg folyó fenekéről látványos buzgárok törnek fel. A tartalmas program után visszaevezünk kempingünkbe. Délután még fürdés, ajándék beszerző vásárló körút, majd egy búcsúvacsora, pakolás és készülődés a hazainduláshoz.

A kora reggeli órákban nekivágunk a hazaútnak.  A hazaúton nem állunk meg éjszakázni. A várható érkezés Budapestre vasárnap a kora hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
15 € fő/éj

szállások - kempingekben, szállodában - 6 éjszaka


Fakultatív: Nemzeti Parki belépő
500 MKD

Gallicica Nemzeti Park - belépő


Fakultatív: Sv. Naum - Forrástó
15 €/fő

belépő - saját kajakos engedély


Fakultatív: Helyi közlekedés - Külön buszos utazás
12 €

A hegyre való feljutás - Pestani - Galicica hágó


Étkezések

A túra önellátó - lásd Hasznos infók


Biztosítás

Hasznos infók

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutazásodat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról. A kajakok pénteken kora reggel indulnak útnak - 2023. július 14-én. A kajakokat szállító kisbusz a péntek éjszakát Nis mellett egy tranzitszállóban tölti el, ezt a leutazást ajánljuk a többi utazónak is. A várható hazaérkezést július 23-án, éjszaka körül tervezzük.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A kirándulásokhoz egy kényelmes könnyű bakancs, vagy egy edzőcipőre lesz szükséged.
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy tavaszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Alábbeli egy crocs vagy valamilyen vizes szandál legyen. Készülj lábbelivel a szárazföldi tartózkodásokra is. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkát is pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez. Napszemüveg,pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :)
Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva. Afejlámpádat ne felejtsd otthon. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag erős szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.
Az útközben minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat kemping felszerelésedet el tudod helyezni. A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is, de természetesen nem baj ha az ipari hajszárítódat most nem hozod magaddal.

A helyi pénz a Makedón Dénár(MKD). Nem érdemes itthon váltani, mert nehezen lehet találni, illetve nem váltják túl jól. Érdemes ATM automatából Ohrid vagy Struga városában felvenni, vagy eurót váltani a helyi pénzváltóban - mert úgy a leggazdaságosabb. Az eurót a legtöbb vendéglátó helyen helyen elfogadják. Egy átlagos vacsi 2000 - 2500 ft - nak megfelelő MKD-ból kijön, de ez természetesen függ az egyéni igényeidtől is. Mivel plázáni nem nagyon fogunk, ezért a költőpénz csak az élelmiszer beszerzésre vendéglőkre, szállásra illetve az egyéb helyszínen fizetendőkr e belépők) irányul... Az árak a hazaival közel megegyeznek, illetve egyes termékek olcsóbbak - ennek függvényében pakoljátok tele a kis erszényeteket. A szálláshelyekre a pénzt kérünk benneteket, hogy euróban hozzátok, mert a legtöbb helyen abban kérik.
a Galicica Nemzeti parkba a belépő, kb 250 MKD. A Nemzeti Parkba, helyi külön busszal kell majd felmennünk ennek a költsége 10 euró/fő
A Drim forrástaván is szeretnénk csónakázni. Tavaly ez az összeg 10 euró/fő volt.
Tanácsunk, hogy hozz eurót apró címletekben(5,10 20) és egy bankkártyát amivel tudsz helyi pénzhez jutni!

A tengerikajak.hu ajánlata: Az éjszakákat kempingekben, étteremben :), illetve retró kis szállodákban töltjük. 15 euró/fő/éj árakon. Kérjük ezekkel az összegekkel számoljatok mikor tervezitek kis túrátok költségvetését. . Ezek a kempingek nem minden esetben a Nyugat-Európában megszokott színvonalat képviselik, olyan hely is lesz ahol nincs zuhanyozási lehetőség csak tóban fürdés, de ne feledd ezért megyünk délre, hogy rajtakapjunk egy országot a múló idő peremén, a maga bájával, rendezetlenségével, csodáival. A Balkán mindig is külön világ volt, külön világ is lesz, reméljük. A szállások díját, mindenki a helyi szolgáltatónak maga fizeti majd a helyszínen.

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni, a magyarországi áraknál esetenként olcsóbban is. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! A túra során naponta meg fogunk állni tavernáknál, vendéglőknél. Minden nap lesz lehetőségünk megállni boltokban. A tapasztalat az, hogy senki nem főzött magára az eddigi túrák során. Kérünk téged ne hozz magaddal öt karton ásványvizet, mert azt ott is meg tudod venni:)

Nem ritka 30 celsius fok feletti a nappali hőmérséklet, de az esték hűvösek is lehetnek. A hegyekben már a magashegyi hatások is érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal.

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:) A szárazföldi kirándulásokra hozz magaddal egy kis hátizsákot.

Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbián át, Macedóniába.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

A túra nem a kilométerfüggő versenyzős terminátor kajakosoknak lett kitalálva. Napi 8 - 15 kilométereket fogunk evezni. Nekünk ez a túra a nyaralós, Balkánolásról szól. Lógás Európa peremén. Retró kaland, időutazás a Balkán Balatonjára. Kockás terítő, kicsit lepukkant retrókempingekkel, de csodálatos emberek, csodálatos vizek, partok és hatalmas hegyek között. Mi így szeretjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak esteténaz indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapodmajd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  OHRID  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

  2 nap

  41 000 Ft

   

  Haladó kaland - 100% tengeri kajakozás

  10 nap

  198 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére