Pilica - Lengyelország folyóin

Kanyargós tücsökciripelés - Négy napnyi mese

Lengyelország / Európa
2024. július 16. - 2024. július 21.
Időtartam: 6 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
85 000 Ft
Gyermek ár: 68 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU24CE

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Nagy szerelmünk Lengyelország, sokat jártunk északi vizein - de most egy hazánkhoz közelebbi kis gyöngyszemén szeretnék csavarogni Veletek! Tartsatok velünk és együtt fedezzük fel ezt az aprócska csodát. A folyó keskeny kis kanyarokkal talán legjobban az Ipolyt juttatja eszünkbe, de ezen a kis folyón velünk lesznek az északi folyókra jellemző- elmaradhatatlan homok falak, fenyvesek. A nyár már a bőrünkön, az esték csuda hosszúak, mi pedig együtt tekergünk a folyó menti rétek tücsökciripelős bájával, az esti fecskék csivitelésével. Napközben evezünk, csorgunk, bújkálunk a folyón, falvakon átereszkedve, Sárlotkát szürcsölve, kis kocsmák, tiskye, "Lengyelmagyar - kétjóbarát"... Szakíts magadra a nyáron pár napot a nagy nyaralásaid előtt és lógj el velünk szeretett Lengyelország egyik legkedvesebb lapátolható vízére a Pilicára. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Bárki számára teljesíthető négy napos kajakozás

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping, folyópart - saját sátor, saját felszerelés

Neked ajánljuk:

Nyárszerelmeseknek, folyógyűjtőknek, kalandoroknak, tücsök idomároknak

Csapat mérete: 15 - 24 fő

Nyári kiscsoportos foglalkozás

Program

Július 16.

Csapatunk a reggeli órákban elindul Szlovákián át Lengyelországba. Az út kicsit több mint 600 km. Kényelmesen leérünk a délutáni órákban a kedves kis falunkba Maluszyn mellé ahonnan túránk indulni fog. Vidám sátorállítás, helyeskedés, esti sörpukkasztás, tűz és készülünk az előttünk álló kalandra.

Július 17.

A reggeli után csapatunk elindul a folyón lefelé. Az indulás után a folyó kedves kis kanyarokkal várja csapatunkat, már-már beleszédülve a sok kis kanyarba. Utunkat rétek szegélyezik és gólyák tekeregnek felettünk. A folyó alja homokos, a vize tiszta, és fürdésre csábítja csapatunkat. A déli órákban elérkezünk a Przystanek plázsnál, ahol egy remek kis üvegtigris üzemel - hideg sör, húsgombóc, pihenő - bírni fogjuk. Ebéd után kedves kis fecske barátaink kíséretében folytatjuk utunkat. A délutáni órákban érkezünk éjszakázó helyünkre, itt felállítjuk sátrainkat és tüzet rakunk, beszélgetünk és hallgatjuk tücsök haverjaink nyár eleji műsorát.

Július 18.

Reggeli után csapatuk pár kilométer csorgás után megáll, hogy az útközben található kisboltban felfrissítse élelmiszer készleteit. A kis folyón tovább ereszkedve, pár óra lapátolás után érkezünk Krzetowie kimondhatatlan nevű kis falujába, ahol megállunk egy fagyira is. Fagyi után tovább ereszkedünk és a délutáni keringőnk után lassan elérkezünk életünk egik legszebb homokos part oldala alá. A homokpartot egy hatalmas homokos öböl követi, ahol az éjszakát tervezzük eltölteni. Mezitlábalós homokba mászkálós este lesz. Sátraink a fenyves alján lévő panorámás tetőn lesznek. Szoba kilátással jeligére.

Július 19.

Harmadik evezős napunkon utunk egy kisvároson vezet keresztül. Predborz kis városában kikötünk egy festői parkban, ahonnan csapatunk boltba és étterembe megy. A vásárlás és ebédelés után tovább indulunk. A folyó kicsit változik, bal oldalunkon erdők kísérnek minket a nap hátralevő részében. A napi evezés során többször megállunk az utunkat szegélyező homok padokon fürdeni, pihenni. A késő délutáni órákban érkezünk meg hivatalos sátorhelyünkre, ahol az éjszakát töltjük. Az esti tábor állítás után sütögetünk a délelőtti beszerzéseinkből és csillagokat bámulunk.

Július 20.

Utolsó evezős napunkon az erdő követi utunkat, de izgalmas dűne szerű képződmények alatt kajakozunk el. Homokpadok és az erdő egyveleg izgalmas díszletei az evezésnek. A kora délutáni órákban érkezünk meg az utolsó éjszakázó helyünkre. Itt a sofőrők visszajutnak az indulási ponton hagyott autóikhoz, majd sátrat állítunk és rákészülünk a másnapi hazaútra. Búcsútűz, vacsi, észosztás, csak a szokásos esti kaland a tücskökkel

Július 21.

A reggeli után csapatunk autóba pattan és irány Magyarország. A tervezett érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik, a telekocsikat szeretjük a legjobban.  - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Étkezések

Az étkezésről mindenki maga gondoskodik. Minden nap van lehetőség boltban vásárolni, illetve utunk során kis éttermeket, vendéglátó helyeket is meglátogatunk.
Minden este tervezünk tüzet rakni, ahol sütögetni lehet.


Szállás
kb. 40 ZLt/ fő/éj

Kempingekben, saját sátorban - 5 éj


Biztosítás
Egyénileg

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellé válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt, továbbá kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is.  Kösd meg itt.  További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!Hasznos infók

A túra vándortúra - Az út során magaddal kell vinned minden felszerelésedet - A kiindulási pont NEM egyezik az érkezési ponttal!

A csapat 2024. július 16-án találkozik Maluszynközségben határában, 17 órakor. A program vasárnap délutánig tart, a tervezett hazaindulás Lengyelországból 10 órakor lesz. Érkezés a városba (Budapest), az esti órákban.

Az utazás egyénileg történik- Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülniegymás autóiba.Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.
Utunk Szlovákián át vezet Lengyelországba.

A csapat az éjszakát vadkempingezve tölti. A sátorhelyek direkt vízen közlekedő turisták számára kialakított rétek komposztvécével. Ezeken a helyeken nincs vezetékes víz ezért a tisztálkodást a folyóban végezzük el. Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, a saját sátrainkban, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. A sátorhelyek többnyire magánkézben vannak - a tulajdonosok 40 ZLt környékén kérnek egy éjszakázó helyért - sátor helyért- per sátor - Érdemes ezzel kalkulálnod.
Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold végig, hogy okoz-e problémát Számodra a vadkempingezés! Kérünk csak akkor tarts velünk, ha fent leírtak nem jelentenek Neked problémát.

A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit hűvösebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). A lábbeli egy kényelmes, könnyű vizes szandál legyen. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkátis pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez.
Napszemüveg, pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :) Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva.A fejlámpádat ne felejtsd otthon.
A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A kajakokban kell majd magaddal vinned a napi felszerelésedet. Ennek tükrében pakoljatok, csak a legszükségesebbeket hozzátok magatokkal.
Sátorról, kemping felszerelésről (sátor, hálózsák, derékalj, főző...stb) mindenki saját maga gondoskodik.

A túra önellátó. Az este tüzet rakunk és sütünk, főzünk. Vacsorával, reggelivel, folyadékkal, szendvicsnek valókkal készülj. Az evezés közben minden nap meg tudunk állni boltban, ahol be tudsz szerezni mindent. Az út során többször tervezünk étteremben ebédelni, vacsorázni.
Kedvenc szilva pálinkádat, sörödet, borodat otthon hagyni nem kell félnetek jó lesz...

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellé válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt, továbbá kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabbtényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  PILICA - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  100% NYARALÓS - Az igazi Szigetfesztivál  - Barnulós - 100% Görögország - Éljenek a Barátfókák

  9 nap

  189 000 Ft

   

  Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

  9 nap

  205 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére