Szardínia - A kék ötven árnyalata

Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

Olaszország / Európa
2022. szeptember 17. - 2022. szeptember 25.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2291

Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Mindig álmodoztunk arról, hogy egyszer csavarogjunk ősszel Szardínián... Mert nincsenek turista hadak, élhető, olcsóbb, kedves... Most megint meglépjük. Elmegyünk kajakozni az indián nyárba. Lógj el velünk. Szardínia a világ egyik legszebb, legigézőbb tengeri kajakos  terepe. A színeivel, a változatos partjaival a Karib -tenger színeit idézi. Világot látott kajakos csapatunk egyik legkedveltebb tengeri helyszíne. Minden tengeri kajakosnak kötelező célpont. A legszebb...A sziget száz mosolyából párat sikerült  meglesnünk,  de az a pár olyan volt, hogy elkezdtünk szárd  nyelvleckéket venni,  és  azóta komolyan gondolkodunk egy olasz  házasságon. Hat nap tengeri  kajakozás, kaland Szardínia legszebb részein,  legszebb partjain. Kedves  kalandorok, félre mindennel, mert ha  velünk tartotok, ez az egy hét meg  fogja változtatni a világot, amiben  úgy gondoljuk, hogy élünk. Kajakos nyaralás Európa egyik legszebb szigetén. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű kajakos csavargás, nem igényel komoly fizikai felkészülést. A túra csillagtúra lesz.

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajanlata: A szállásunk jól felszerelt, modern kemping a tenger partján. Lehetőség van Tukul (kisház) illetve mobil ház bérlésére is.

Neked ajánljuk:

Őszimádóknak, tenger szerelmeseknek kötelező házi feladat

Csapat mérete: 10 - 26 fő

Kis csoport - nagy csapat - nagy kaland

Program

Pénteken éjfél körül elindulunk Budapestről, Livorno felé vesszük az irányt. Szlovénián keresztül utazunk. Sok zene az úton. Az éjszakát utazással töltjük. Várható érkezés Livornoba, szombaton az esti órákban. Az utazás közben 2 - 3 óránként rövid pihenőket tartunk. Étkezni, kávézni benzinkutaknál tudunk. A tervezett menet idő 13 óra.

A délutáni órákban érkezünk meg Livornóba, ahonnan indul utunk a szigetre. Az éjszakát a hajón töltjük. Felvonulunk hálózsákjainkkal, és hatalmasat alszunk a kompon. A hajón van étterem, büfé. Érkezés a reggeli órákba a szigetre. A kompon lehet aludni, bevackolódni és egy derékalj valamint egy hálózsákkal tökéletesen ki tudod pihenni az előző napi utazást, hogy másnap kipihenve folytatódjon a kaland. Igény esetén tudsz hálófülkét is bérelni a hajón.

Vasárnap a reggeli órákban legördülünk a kompról és egy óra kocsikázás után megérkezünk kedves kis városunkba és belekezdünk a kalandba. A sátraink és a szállások elfoglalása utána délelőtt, a biztonságos kajakozás elsajátításáról szól. A vidám gyorstalpalón mindenki belekóstol a tengeri kajakozás biztonsági szabályaiba, és végig veszünk néhány hasznos mozdulatot. (Társmentés, borulás, apró   játékos feladatok, cápahajkurászás, stb). Ezután vízre szállunk és útnak   indulunk a Maddalena szigetcsoport gyöngyszemei felé. Első utunk a  Cala  Casotto-n át a csodálatos Caprera szigetre vezet. A Mount Fico  alatt  elkajakozva Porto Palma öblét vesszük célba, ahol átadhatjuk  magunkat a  pihenés élvezetének. Az öbölből kifelé Stagnali irányába  folytatjuk  utunkat. A part menti gránitsziklák formavilága remek  játékra ad  lehetőséget. Ez meglepetés lesz! A S. Stefan sziget  megkerülésével  vissza térünk Palauba.

Reggeli után "járműveinken" átkajakozunk a szembe lévő szigetre, amelynek öblei a legszebb fotókon köszönnek vissza az útikönyvekbe. A hatalmas gránitsziklák között, számtalan homokos kis föveny, titkos öböl lapul, várva a tengeri kajakosokat. Fürdőzés, búvározás után tovább állunk Maddalena városába. Kajakjainkat a parton hagyva városnézés, fagyi, ebéd a szigeten. A délutáni órákban hazakajakozunk, fáradtan, lebarnulva. Korai lefekvés mert másnap hajnalban nekivágunk...

A reggei után nekivágunk és Maddalena szigete mellett elsurranva átmegyünk a Szigetet és a szárazföldet összekötő híd alatt. A benti öblök festői helyszínei egy igazi tengerikajakos kalandnak. Talán a legizgalmasabb sziklaképződményekkel találkozunk. Hatalmas félbevágott tojás, foxi maxi... és a formáknak csak a képzeletünk szab határt. Az öböl sekély vize miatt a tenger színe brutál, metál, lélegzetelállítóan kék. tetszeni fog. A kötelező strandolás után hazacsúszunk, és vacsi után a parton tarkófogás égfúrás...meg a nikászepérimenó...

Egy nap aminek a rendezői ti lesztek. Utunkat meghatározza a szél és az időjárás. Terveink szerint elkajakozunk a Spargi izgalmas dűnéihez, öbleihez, ahol egy hamisíthatatlan nyaralós napot tartunk. A tenger festői, a színe leírhatatlan. Apró öblök mindenfelé. A napi táv 15 km lesz. A délutáni órákban hazakajakozunk. A sziget dél-keleti oldala a nemzeti park talán legszebb dűnéit rejti. Homokvár építés, tengerbe belerohanós, delfin ugrós csavargás. És nem mellesleg megtudjuk hány árnyalata van a kéknekA mai nap kipróbáljuk az evezést a nagyobb hullámok között is. Igazi, élménydús kaland lesz a javából. Aki inkább pihenni és napozni   szeretne a tengerparton, azt most is megteheti. Lehetőség nyílik   ezenkívül a környező szigetekre történő átlapátolásra is, természetesen vezető segítségével. Aki menne és benne van a lábában a bugi az ellapátol Polpo öblébe, nem fogsz csalódni - nagy a táv de megéri. 

Strandolás, pihenés, lógás a tengerparton. Egy egész napos strandolás a kempingben, illetve fakultatív kajakozás. Korai fekvéssel, mert másnap könnyes búcsú a szigettől.
A szembeni szigetre át tudunk szökni, itt lehet még elkapjuk a nyár utolsó sugarait. Vidámkodunk, búcsúvacsi a kempingben.

A reggeli után összepakolunk, majd a kikötőben kompra szállunk. Livornóba a kora esti órákban érkezünk, ahonnan Budapest felé vesszük az irányt. Az éjszakát utazással töltjük. 

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Egyénileg vagy tele kocsis rendszerben tudsz velünk tartani. Ha nem tudsz lejutni, kérd segítségünket.


Szállás
14 euró /fő/ éj - től

Kempingben saját sátorral, felszereléssel vagy bérelhető kisházban, tukulban, mini villában - baisaraceno.com


Kompjegy

Livorno - Golfo Aranchi/Golfo Aranchi - Livorno - utazás függvénye - sardiniaferrys.com


Étkezések

A túra önellátó - A kempingben étterem és kis bolt is üzemel - lásd Hasznos Infók


Baleset és utas biztosítást

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
SZARDÍNIA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére