Szardínia - A kék ötven árnyalata

Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

Olaszország / Európa
2024. szeptember 14. - 2024. szeptember 22.
Időtartam: 9 nap
Szabad helyek száma: 4 fő
Ár:
205 000 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU24CA

Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Mindig álmodoztunk arról, hogy egyszer csavarogjunk ősszel Szardínián... Mert nincsenek turista hadak, élhető, olcsóbb, kedves... Most megint meglépjük. Elmegyünk kajakozni az indián nyárba. Lógj el velünk. Szardínia a világ egyik legszebb, legigézőbb tengeri kajakos  terepe. A színeivel, a változatos partjaival a Karib -tenger színeit idézi. Világot látott kajakos csapatunk egyik legkedveltebb tengeri helyszíne. Minden tengeri kajakosnak kötelező célpont. A legszebb...A sziget száz mosolyából párat sikerült  meglesnünk,  de az a pár olyan volt, hogy elkezdtünk szárd  nyelvleckéket venni,  és  azóta komolyan gondolkodunk egy olasz  házasságon. Hat nap tengeri  kajakozás, kaland Szardínia legszebb részein,  legszebb partjain. Kedves  kalandorok, félre mindennel, mert ha  velünk tartotok, ez az egy hét meg  fogja változtatni a világot, amiben  úgy gondoljuk, hogy élünk. Kajakos nyaralás Európa egyik legszebb szigetén. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű kajakos csavargás, nem igényel komoly fizikai felkészülést. A túra csillagtúra lesz.

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajanlata: A szállásunk jól felszerelt, modern kemping a tenger partján. Lehetőség van Tukul (kisház) illetve mobil ház bérlésére is.

Neked ajánljuk:

Őszimádóknak, tenger szerelmeseknek kötelező házi feladat

Csapat mérete: 10 - 26 fő

Kis csoport - nagy csapat - nagy kaland

Program

Szeptember 14.

Szombaton hajnal fél 1 körül elindulunk Budapestről, Livorno felé vesszük az irányt. Szlovénián keresztül utazunk. Sok zene az úton. Utazás közben 2 - 3 óránként rövid pihenőket tartunk. Étkezni, kávézni benzinkutaknál tudunk. A tervezett menet idő 13 óra.

A délutáni órákban érkezünk meg Livornóba, ahonnan indul kompunk a szigetre. Az éjszakát a hajón töltjük. A hajón van étterem, büfé. A kompon lehet aludni,  érdemes kabint bérelned, hogy ki tudod pihenni az egész napos utazást - másnap kipihenve folytatódjon a kaland.

Szeptember 15.

Vasárnap a reggeli órákban legördülünk a kompról és egy óra kocsikázás után megérkezünk kedves kis városunkba és belekezdünk a kalandba. A sátraink és a szállások elfoglalása utána délelőtt, a biztonságos kajakozás elsajátításáról szól. A vidám gyorstalpalón mindenki belekóstol a tengeri kajakozás biztonsági szabályaiba, és végig veszünk néhány hasznos mozdulatot. (Társmentés, borulás, apró   játékos feladatok, cápahajkurászás, stb). Ezután vízre szállunk és útnak   indulunk a Maddalena szigetcsoport gyöngyszemei felé. Első utunk a  Cala  Casotto-n át a csodálatos Caprera szigetre vezet. A Mount Fico  alatt  elkajakozva Porto Palma öblét vesszük célba, ahol átadhatjuk  magunkat a  pihenés élvezetének. Az öbölből kifelé Stagnali irányába  folytatjuk  utunkat. A part menti gránitsziklák formavilága remek  játékra ad  lehetőséget. Ez meglepetés lesz! A S. Stefan sziget  megkerülésével  vissza térünk Palauba.

Szeptember 16.

Reggeli után "járműveinken" átkajakozunk a szembe lévő szigetre, amelynek öblei a legszebb fotókon köszönnek vissza az útikönyvekbe. A hatalmas gránitsziklák között, számtalan homokos kis föveny, titkos öböl lapul, várva a tengeri kajakosokat. Fürdőzés, búvározás után tovább állunk Maddalena városába. Kajakjainkat a parton hagyva városnézés, fagyi, ebéd a szigeten. A délutáni órákban hazakajakozunk, fáradtan, lebarnulva. Korai lefekvés mert másnap hajnalban nekivágunk...

Szeptember 17.

A reggei után nekivágunk és Maddalena szigete mellett elsurranva átmegyünk a Szigetet és a szárazföldet összekötő híd alatt. A benti öblök festői helyszínei egy igazi tengerikajakos kalandnak. Talán a legizgalmasabb sziklaképződményekkel találkozunk. Hatalmas félbevágott tojás, foxi maxi... és a formáknak csak a képzeletünk szab határt. Az öböl sekély vize miatt a tenger színe "brutál, metál, lélegzetelállítóan kék". tetszeni fog. A kötelező strandolás után hazacsúszunk, és vacsi után a parton tarkófogás égfúrás...meg a nikászepérimenó...

Szeptember 18.

Egy nap aminek a rendezői ti lesztek. Utunkat meghatározza a szél és az időjárás. Terveink szerint elkajakozunk a Spargi izgalmas dűnéihez, öbleihez, ahol egy hamisíthatatlan nyaralós napot tartunk. A tenger festői, a színe leírhatatlan. Apró öblök mindenfelé. A napi táv 15 km lesz. A délutáni órákban hazakajakozunk. A sziget dél-keleti oldala a nemzeti park talán legszebb dűnéit rejti. Homokvár építés, tengerbe belerohanós, delfin ugrós csavargás. És nem mellesleg megtudjuk hány árnyalata van a kéknek.


Szeptember 19.

A mai nap kipróbáljuk az evezést a nagyobb hullámok között is. Igazi, élménydús kaland lesz a javából. Aki inkább pihenni és napozni   szeretne a tengerparton, azt most is megteheti. Lehetőség nyílik   ezenkívül a környező szigetekre történő átlapátolásra is, természetesen vezető segítségével. Aki menne és benne van a lábában a bugi az ellapátol Polpo öblébe, nem fogsz csalódni - nagy a táv de megéri. 

Szeptember 20.

Strandolás, pihenés, lógás a tengerparton. Egy egész napos strandolás a kempingben, illetve fakultatív kajakozás. Korai fekvéssel, mert másnap könnyes búcsú a szigettől.
A szembeni szigetre át tudunk szökni, itt lehet még elkapjuk a nyár utolsó sugarait. Vidámkodunk, búcsúvacsi a kempingben.

Szeptember 21.

A reggeli után összepakolunk, majd a kikötőben kompra szállunk. Livornóba az esti órákban érkezünk, ahonnan Budapest felé vesszük az irányt. Az éjszakát utazással töltjük. 

Szeptember 22.

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni egymás autóiba. Használd profi telekocsi rendszerünket! Legyél te is zöldebb! vigyázzunk a helyre, ahol kajakozunk! Nagyon jó az, ha egy autóban négyen összeültök, vidámabb út, zöldebb kaland! A "telekocsikkal, egyénileg utazók, a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.Szállás
kb. 18 euró /fő/ éj - től

Kempingben saját sátorral, felszereléssel vagy bérelhető kisházban, tukulban, mini villában - www.baisaraceno.com


Kompjegy

Livorno - Golfo Aranchi/Golfo Aranchi - Livorno - utazás függvénye - corsica-ferries.co.uk


Étkezések

A túra önellátó - A kempingben étterem és kis bolt is üzemel - lásd Hasznos Infók


Biztosítás

A biztosítás megléte feltétele a túrán való részvételnek. Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt! További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz!


Hasznos infók

A túra csillagtúra - Az út során nem kell a felszereléseidet magaddal vinned. Minden nap a kiindulási pont és az érkezési pont megegyezik.


Egyénileg vagy telekocsikkal utazunk, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
A szigetre autós utazás esetén komppal tudsz bejutni. A kompjegy ára természetesen függ az autód típusától, méretétől, és a benne utazó személyek számától is. Jelentkezés előtt érdeklődj nálunk a kompjegyek alakulásáról, mert ez is hasonlóan működik mint minden légitársaság. A jegyárak mozognak. Terveink szerint mi a Livorno - Golfor Aranci vonalon mennénk, de ez az árak függvényében változhat. Keress minket telefonon a kiutazás információért.


Pénz, árak

Az árak magasan - nagyon európaiak.... Egy átlagos vacsora 20 Euró körül kezdődik. Ne feledd szigeten vagy. Ajánlott költőpénz: 45-60.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A fizetőeszköz euró. Utunk során lesz lehetőséged ATM automatával randizni. A kis városban tudsz pénzhez jutni, ezért kis plasztik kártyádat ne felejtsd otthon. A kempingben van kis bolt, de a kempingtől pár perc sétára van nagyobb bolt, ahol mindent be tudsz szerezni, pár perces autózással pedig diszkontot is találtok.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. Szerezz be egy fehér hosszú ujjas lycrát, vagy vékony polót, a nap ellen. Az éjszakákat kempingben töltjük. Az ehhez szükséges felszerelésről mindenki maga gondoskodik. ( sátor, hálózsák, derékalj, tisztasági csomag, kisszék...stb)

A tengerikajak.hu ajánlata: A túra során az éjszakákat kempingben töltjük. A kemping jól felszerelt. - klikk - baiasaraceno (Hideg - meleg vizes mosdó, wc, mosógép...) Szállásunk a tenger partján található, saját kis stranddal. A kempingben van lehetőség tukul(kis házikó) illetve mobil ház, mini villa bérlésére. Ha igényled ezt kérjük jelezd felénk.
A kempingben fizetni kell természetesen a parkolásért, ezért ha kocsival jössz, evvel számolnod kell.

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. A kempingben található étterem és bolt is. Szállásunktól kb 20 perc sétára számtalan étterem található, amelyekből kedvedre válogathatsz. A kempingben található kis boltban alap dolgokat tudsz beszerezni -A helyi étterem olcsó és nagyon jó a pizzájuk. Mindenkinek ajánlani tudjuk. Eddigi Szárd túráinkon esténként közösen itt vacsoráztunk esténként. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal!

AZ IDEÁLIS! Csupa nagybetűvel. Az tenger időjárása ebben az időben a legstabilabb. A nappalok nyári meleget idéznek. A szél pedig kerüli a kora őszi hónapot. Napkrém, napszemüveg, fürdőruci a kötelező viselet. A víz hőmérséklete 24 celsius fok.

Az autóban bármilyen formában pakolhatsz. Pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatunk a túra során.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "tengerparti üdülést, sport fedezettel" kategóriájú utasbiztosítást kiegészítheted "Storno-Kombi" és "Autó Plusz"szal is. Kösd meg itt!. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!


Egészségügyi tudnivalók

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  SZARDÍNIA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  A varázslatos Karélia - Folyók - tavak, fehér éjszakák, a finn vadon - Kaland Északon

  14 nap

  450 000 Ft

   

  Első tengeri csavargás, kajakozás  - Tavasz, színek, illatok, vízesések - Kajakban  - Bakancsban

  6 nap

  97 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére