Szardínia - A sziget két mosolya - A Nyár végi kajaktúra

Maddalena és Cala Luna  - Szigetek, kajakok, sziklák, barlangok - Csoda nyár végén

Olaszország / Európa
2019. szeptember 13. - 2019. szeptember 21.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU191E

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Mindig álmodoztunk arról, hogy egyszer csavarogjunk ősszel Szardínián... Mert nincsenek túrista hadak, élhető, olcsóbb, kedves... Most megléptük. Elmegyünk kajakozni az indián nyárba. Lógj el velünk. Szardínia a világ egyik legszebb, legigézőbb tengeri kajakos  terepe. A színeivel, a változatos partjaival a Karib -tenger színeit idézi. Világot látott kajakos csapatunk egyik legkedveltebb tengeri helyszíne. Minden tengeri kajakosnak kötelező célpont. A legszebb...A sziget száz mosolyából párat sikerült  meglesnünk,  de az a pár olyan volt, hogy elkezdtünk szárd  nyelvleckéket venni,  és  azóta komolyan gondolkodunk egy olasz  házasságon. Hat nap tengeri  kajakozás, kaland Szardínia legszebb részein,  legszebb partjain. Kedves  kalandorok, félre mindennel, mert ha  velünk tartotok, ez az egy hét meg  fogja változtatni a világot, amiben  úgy gondoljuk, hogy élünk. Kajakos nyaralás Európa egyik legszebb szigetén.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű kajakos csavargás, nem igényel komoly fizikai felkészülést

Szállás típusa:

A szállásunk jól felszerelt, modern kemping. Lehetőség van Tukul (kisház) illetve mobil ház bérlésére is.

Neked ajánljuk:

Őszimádóknak, tenger szerelmeseknek kötelező házi feladat

Csapat mérete: 10 - 24 fő

Kis csoport - nagy csoport - nagy kaland

Program

Pénteken éjfél körül elindulunk Budapestről, Livorno felé vesszük az irányt. Szlovénián keresztül utazunk. Sok zene, helyeskedés az úton. Az éjszakát utazással töltjük. Várható érkezés Livornoba, szombaton az esti órákban. Az utazás közben 2 - 3 óránként rövid pihenőket tartunk. Étkezni, kávézni benzinkutaknál tudunk. A tervezett menet idő 13 óra.

Az esti órákban érkezünk meg Livornóba, ahonnan indul utunk a szigetre. Az éjszakát a hajón töltjük. Felvonulunk hálózsákjainkkal, és hatalmasat alszunk a kompon. A hajón van étterem, büfé. Érkezés a hajnali órákba a szigetre. A kompon lehet aludni, bevackolódni ls egy derékalj és hálózsákkal tökéletesen ki tudod pihenni az előző napi utazást, hogy másnap kipihenve folytatódjon a kaland.

Vasárnap hajnalban legördülünk a kompról és két óra kocsikázás után megérkezünk kedves kis városunkba és belekezdünk a kalandba. A sátraink és a szállások elfoglalása utána délelőtt, a biztonságos kajakozás elsajátításáról szól. A vidám gyorstalpalón mindenki belekóstol a tengeri kajakozás biztonsági szabályaiba, és végig veszünk néhány hasznos mozdulatot. (Társmentés, borulás, apró   játékos feladatok, cápahajkurászás, stb). Ezután vízre szállunk és útnak   indulunk a Maddalena szigetcsoport gyöngyszemei felé. Első utunk a  Cala  Casotto-n át a csodálatos Caprera szigetre vezet. A Mount Fico  alatt  elkajakozva Porto Palma öblét vesszük célba, ahol átadhatjuk  magunkat a  pihenés élvezetének. Az öbölből kifelé Stagnali irányába  folytatjuk  utunkat. A part menti gránitsziklák formavilága remek  játékra ad  lehetőséget. Ez meglepetés lesz! A S. Stefan sziget  megkerülésével  vissza térünk Palauba.

Reggeli után "járműveinken" átkajakozunk a szembe lévő szigetre, amelynek öblei a legszebb fotókon köszönnek vissza az útikönyvekbe. A hatalmas gránitsziklák között, számtalan homokos kis föveny, titkos öböl lapul, várva a tengeri kajakosokat. Fürdőzés, búvározás után tovább állunk Maddalena városába. Kajakjainkat a parton hagyva városnézés, fagyi, ebéd a szigeten. A délutáni órákban hazakajakozunk, fáradtan, lebarnulva. Korai lefekvés mert másnap hajnalban nekivágunk...

Hajnalban nekivágunk az autónkkal és kis csapatunk három órás kocsikázással megérkezik Cala Gonone kis városába, ahonnan az egész napos kajakozásunk indul. Ellapátolunk a szárd tengerpart talán leghíresebb helyére a Cala Luna-hoz- Hatalmas barlangok a vízben, a szárazföldön, égbetörő mészkősziklák. A Cala Luna öblében egész napos strandolás, napozás, kajakozás. Azok akik jó erővel bírnak tovább állnak Cala Shisine felé. Hatalmas sziklák, és barlangok kísérik utunkat. Az esti órákban kalandunk végeztével vacsizunk egyet a kisvárosban, majd hazaindulunk, a késő esti órákban érkezünk vissza Palauba.

Egy nap aminek a rendezői ti lesztek. Utunkat meghatározza a szél és az időjárás. Terveink szerint elkajakozunk a Spargi izgalmas dűnéihez, öbleihez, ahol egy hamisíthatatlan nyaralós napot tartunk. A tenger festői, a színe leírhatatlan. Apró öblök mindenfelé. A napi táv 15 km lesz. A délutáni órákban hazakajakozunk. A sziget dél-keleti oldala a nemzeti park talán legszebb dűnéit rejti. Homokvár építés, tengerbe belerohanós, delfin ugrós csavargás. És nem mellesleg megtudjuk milyen az az igazi kék...A mai nap kipróbáljuk az evezést a nagyobb hullámok között is. Igazi, élménydús kaland lesz a javából. Aki inkább pihenni és napozni   szeretne a tengerparton, azt most is megteheti. Lehetőség nyílik   ezenkívül a környező szigetekre történő átlapátolásra is, természetesen vezető segítségével. Aki menne és benne van a lábában a bugi az ellapátol Polpo öblébe, nem fogsz csalódni - nagy a táv de megéri. 

Strandolás, pihenés, lógás a tengerparton. Egy egész napos strandolás a kempingben, illetve fakultatív kajakozás. Korai fekvéssel, mert másnap könnyes búcsú a szigettől.
A szembeni szigetre át tudunk szökni, itt lehet még elkapjuk a nyár utolsó sugarait. Vidámkodunk, búcsúvacsi a kempingben.

A hajnali ébresztő után összepakolunk, majd a kikötőben kompra szállunk. Livornóba a kora esti órákban érkezünk, ahonnan Budapest felé vesszük az irányt. Az éjszakát utazással töltjük. 

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Szállás
14 euró /fő/ éj - től
Kempingben saját sátorral, vagy bérelhető kisházban

Utazás
Egyénileg vagy tele kocsis rendszerben tudsz velünk tartani. Ha nem tudsz lejutni, kérd segítségünket.

Kompjegy
Livorno - Golfo Aranchi/Golfo Aranchi - Livorno - utazás függvénye -

Étkezések
A kempingben étterem és kis bolt is üzemel - lásd Hasznos Infók

Baleset és utas biztosítást

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Nyár eleji hódles, esti wellness és szentjános bogarászás

2 nap

25 900 Ft

 

Első tengeri csavargás, kajakozás  - Tavasz, színek, illatok, vízesés

6 nap

64 900 Ft

 

Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

9 nap

159 900 Ft