Szerbia - Belgrád, de komolyan - Romkocsmák - Macskajaj - kajakok

Három nap - Négy folyó - Kusturica és a belgrádi romkocsmák világában

Szerbia/Belgrád / Európa
2019. június 7. - 2019. június 10.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1929

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kajakok, haverok... Kedves Barátaink! Őrületes szerbiai kalandra hívunk benneteket. Szerb barátaink bevisznek a tutiba. Egy három napos kajakos partyra, afterpartyra, és városnézésre csábítunk mindenkit akit érdekelnek a Belgrád környéki látnivalók. Hatalmas zátonyok a Dunán, romkocsmák, pljeskovica, csevap, az esti város. Kajakozunk, várostnézünk és belecsöppenünk a belgrádi éjszakába.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, három napos, vadkempingezős kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Sátortábor - Kalandkomfort - Romkocsma

Neked ajánljuk:

Könnyű három napos kaland - kicsi 18-as karikával

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás

Program

Pénteken a kora délutáni órákban nekivágunk, és irány Szerbia. Átkelünk a határon, majd Újvidéken keresztül elmegyünk Titel aprócska falujába, ahonnan a túránkat megkezdjük. A sátrainkat a Tisza partján, véletlenül egy kis kocsma kertje mellet fogjuk felállítani. És este megünnepeljük érkezésünket.

Reggel ébredés után elindul Szerb kalandunk. Megnézünk a túloldalon a Béga folyó torkolatát.  10 km után megérkezünk a Tisza torkolatához. Kis szerencsével Attila hun király hármaskoporsóját is megtalálhatjuk, a legenda szerint ugyanis itt lehet a környéken. Fürdés, keresgélés... Zalánkemén tuloldali kis halászfalujában csobbanunk, a helyi plázson, a közeli romkocsmában pedig pivót kortyolgatunk. Ha nem találtuk meg Attila hun király koporsóját, ne csüggedjünk, mert itt a helyszinen veszett el Augusztus császár aranytrónja, kis szerencsével....:-)...ha még sem, akkor marad a sörözés. Evezés közben ellapátolunk  a macskajaj cimű film forgatási helyszínei mellet... "ja sam mala pitbull terrier.".. Tovább állunk és irány Stari Banovci falujába, ahol az éjszakát a változatosság kedvéért egy romkocsma szomszédságában töltjük. Az este táncos mulatságot tervezünk az ejtőernyő alatt... meglátod...


A reggeli ébredés után irány a Duna. Csendes délelőtti csorgás, pihentető evezés után érkezés a délutáni órákban Belgrád elővárosába. Táborverés a város központjától 2 km-re található rezervátum szomszédságában egy nyugodt szigeten.  Majd esti séta Zimonyban, és közösen megnézzük az éjszakai Belgrádot, Ervin vezetésével, aki tudja és megmondja a tutit.  Esti séta, fagyi, vacsi, városnézés.Reggeli után áthajózunk a túl oldalra a Száva folyón.  A mai nap városnézős, fagyizós csavargás lesz. Sétát teszünk a 99 csatában szétrombolt, majd mindig újjáépült erőd területén, onnan átnézünk Belgrád belvárosában. A délutáni órákban megoldjuk az autók logisztikáját, majd hazafelé vesszük az irányt. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó

Szállás
Vadkemping - éttermek mellett

Infók

Találkozó Titel/Szerbia - Érkezés Budapestre


További kajakos csavargásaink

 

Kötelező őszi kalandunk - Delfinlesés az Adrián

5 nap

64 900 Ft