Szigetköz - Szezonnyitó Tavaszi Kajak Ünnep

Az első tavaszi NAGYCSAVARGÁS - téltemetés, vidámság

Szigetköz/Dunasziget / Belföld
2019. április 6. - 2019. április 7.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU191F

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Gyere velünk és mutassunk együtt fityiszt a télnek, örüljünk újra egymásnak és csapjunk egy nagy szezonnyitó Örömünnepet. Vízre kell szállnunk, mert az már nagyon kell nekünk, nagyon megérdemeljük a hideg tél után. Az év első,  közös kajakozása, hatalmas tűzrakással téltemető tavaszünneppel. Együtt kajakozós, tőzike nézős tradicionális tavaszolás, búcsút intünk a télnek a vacogós hidegnek. Az idén komolyan rámegyünk a medvehagymázós, rügyfakasztós áprilisra. Mert a medvehagyma egészséges, finom, és nagyon szeretjük. Együtt leszünk és örülünk egymásnak és az ébredő vizeknek. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, bárki számára teljesíthető

Szállás típusa:

12 személyes fűthető galériás faházak - emeletes ágy - kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Tavasz és Duna szerelmeseknek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Örömünnep - Vidámság

Program

Reggel kilenc óra magasságában találkozó a szálláson,  bepakolás, gyors átöltözés majd indulás a cikolai ágrendszerbe. Az útvonalunkat a vízállás és az időjárás írja majd nekünk. Mivel tavasz van, ezért az idő még nagyon változékony lehet.
A tavaszi hóolvadás és az időjárás határozza meg útvonalunkat. Nagy víz, vagy rosszabb időjárási jörülmények esetén a védett oldali ágban csavargunk. Ezt az indulás előtt döntik el a túravezetők. Terveink szerint a kisvesszősi táborozóhelyen fogunk vízre szállni és irány a Madári - zárás, Nylon - gát, fel  az ágrendszer északi végében található apró holtágakba. Csavargásunk második felében délkeletnek fordulva megnézzük a Denkpáli - hallépcsőt, majd hazalapátolunk. Az este a gasztronómia jegyében zajlik, bemutatkozik a Nagy Levin szakkör első éves hallgatóinak főzőperformansza. Vacsora, és ami mögötte van. Este természetesen tűz és zene.
Hatalmas tűzzel küldjük a hideget melegebb éghajlatra és mulatunk hajnalig.

Reggeli után, nekivágunk a védett oldali ág felfedezésének. Ez a rész rögtön a ház mögül indul, a vízszintje viszonylag állandó. Nagyon izgalmas, kanyargós, tiszta vizű ág, amelyen kedvünk szerint barangolunk, medvehagymát szedünk, réten heverészünk, sárkányt eregetünk majd a délutáni órákban hazacsúszunk. Várható hazaindulás  a délutáni órákban, érkezés a nagyvárosba 20 óra körül.

A részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák). hajószállítást, túravezetést, ajándék bográcsos vacsorát

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
3000 Ft
Fűtött, galériás házakban - 12 fős, egy légterű - saját hálózsák szükséges - pisztrangkor.hu - erdei iskola - Ökopark

Étkezés
A vacsorán kívüli étkezések

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Darvak - Madarászós - Halazós - Kisvonatozás - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

2 nap

25 900 Ft

 

Három nap kajakban - bakancsban - Somló hegyi bortúra, borkóstoló, őszi mulatság

3 nap

36 900 Ft