Szigetköz - Szezonnyitó Tavaszi Kajak Ünnep

Az első tavaszi NAGYCSAVARGÁS - téltemetés, zenebona, vidámság. 

Szigetköz/Dunasziget / Belföld
2022. március 26. - 2022. március 27.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU227F

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Gyere velünk és mutassunk együtt fityiszt a télnek, örüljünk újra egymásnak és csapjunk egy nagy szezonnyitó Örömünnepet. Vízre kell szállnunk, mert az már nagyon kell nekünk, nagyon megérdemeljük a hideg tél után. Az év első,  közös kajakozása, hatalmas tűzrakással téltemető tavaszünneppel. Együtt kajakozós, tőzike nézős tradicionális tavaszolás, búcsút intünk a télnek a vacogós hidegnek. Az idén komolyan rámegyünk a medvehagymázós, rügyfakasztós áprilisra. Mert a medvehagyma egészséges, finom, és nagyon szeretjük. Együtt leszünk és örülünk egymásnak és az ébredő vizeknek. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, bárki számára teljesíthető - izgalmas tavasznyitó kaland. Még lehet hűvös az idő - ezért a távok rövidebbek - Alkalmazkodunk az időjáráshoz.

Szállás típusa:

A tengerikajak.hu ajánlata : Dunasziget -erdei iskola - búbos kemencés ház - emeletes ágy - kalandkomfort - Fedett csűrrel, konyhával, tűzrakóval.
pisztrangkor-hu


Neked ajánljuk:

Tavasz és Duna szerelmeseknek, medvehagyma rulez

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Örömünnep - Vidámság - Az első vízreszálls csapatosan a tavaszban

Program

Lehetőséged van már pénteken este leutazni a szállásodra, hogy szombaton kipihenve induljon a kaland.

Reggel kilenc óra magasságában találkozó a szálláson, bepakolás, gyors átöltözés majd indulás a cikolai ágrendszerbe. Az útvonalunkat a vízállás és az időjárás írja majd nekünk. Mivel tavasz van, ezért az idő még nagyon változékony lehet.
A tavaszi hóolvadás és az időjárás határozza meg útvonalunkat. Nagy víz, vagy rosszabb időjárási jörülmények esetén a védett oldali ágban csavargunk. Ezt az indulás előtt döntik el a túravezetők. Terveink szerint a kisvesszősi táborozóhelyen fogunk vízre szállni és irány a Madári - zárás, Nylon - gát, fel  az ágrendszer északi végében található apró holtágakba. Csavargásunk második felében délkeletnek fordulva megnézzük a Denkpáli - hallépcsőt, majd hazalapátolunk. Az este a gasztronómia jegyében zajlik, bemutatkozik a Nagy Levin szakkör első éves hallgatóinak főzőperformansza. Vacsora, és ami mögötte van. Este természetesen tűz és zene.
Hatalmas tűzzel küldjük a hideget melegebb éghajlatra és mulatunk hajnalig.

Reggeli után, nekivágunk a védett oldali ág felfedezésének, kaland a Zátonyi - Dunán. Ez a rész rögtön a ház mögül indul, a vízszintje viszonylag állandó. Nagyon izgalmas, kanyargós, tiszta vizű ág, amelyen kedvünk szerint barangolunk, medvehagymát szedünk, réten heverészünk, sárkányt eregetünk majd a délutáni órákban hazacsúszunk. Várható hazaindulás  a délutáni órákban, érkezés a nagyvárosba 20 óra körül.

A részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák). hajószállítást, túravezetést, ajándék bográcsos vacsorát

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
4500 Ft/fő/éj
Fűtött, búbos kemencés, csudiház- saját hálózsák szükséges - pisztrangkor.hu - erdei iskola

Étkezés
A túra önelltó - Szombat este közösen főzünk - mert megérdemeljük

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

SZIGETKÖZ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL: 
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

Darvak - Madarászós - Halazós - Kisvonatozás - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

2 nap

31 900 Ft

 

Három nap kajakban - bakancsban - halloween- i borospince buli

3 nap

42 500 Ft

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére