Szkiatosz - Kajakkal az Égei tengeren

100% NYARALÓS - kalandozós  - Barnulós - 100% Görögország

Szkiatosz/Görögország / Európa
2019. augusztus 2. - 2019. augusztus 10.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1934

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy hét ami megváltoztatja a nyaralási szokásaidat. Egy hét amit nem fogsz elfelejteni, soha! Kis csapatunk  legnyaralósabb, barnulósabb, napozósabb, Mythos ivós hippi túrája! Egy hét a szabadság és nomádság jegyében. Nincsenek távok, nincsenek időpontok, nincsenek muszájok - najó, egy kicsit. Csak a kék tenger, öblök, homokos partok, tavernák, jókedv, huncutság, vidámság, homokban csillagnézős esték. NA ez lesz. A görög nyaralós kajakozásunk. Elindulunk a Pelion félszigetről egy hetes barnulásunkra és ha Poszeidon is úgy akarja, körbejárjuk Szkiatosz szigetét. Közben alaposan adunk a kulináris élvezeteknek is. Először a sziget déli, védett oldalán indulunk kelet felé, és ha lehet át kalandozunk egy-két szigetecskére, sziklára is. Itt jellemzően csodás homokos strandokon múlatjuk az időt. Aztán Szkiatosz keleti végénél vagy egyszerűen visszafordulunk és  más strandokon megyünk haza, vagy felmegyünk a vadregényes, sziklás és kavicsos északi oldalra, megnézzük Lalariat, Kastrot és a kör bezárása után indulunk vissza a szárazföldre.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Igazi nyaralós, barnulós kaland, haladóknak

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Mindenkinek, aki egy komoly nyári kalandra vágyik - haladó túra

Csapat mérete: 8 - 21 fő

A nyár ahogy szeretjük

Program

Késő délután gyülekező a Rómain, aztán 18-20 óra hangulatos utazás. Egész éjjel utazunk. Közben elhagyjuk az EU-t és vissza is térünk, amitől lehet kicsit több az út. De öröm hír, hogy az útleveled otthon hagyhatod, kártya személyivel is végig lehet utazni.

Utazás az ismeretlenbe, számolgatjuk az országhatárokat... Át a mosolygós Szerbián, a napfényes Észak-Macedónián, közben világzenei csemegék. Előre láthatóan második nap késő délután vagy kora este érkezünk a szárazföldi kempingbe.

Indul tengeri kalandunk, először csoportosan ismerkedünk a vízzel és a vízből mentés technikájával, - átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.

- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök /élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés /hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

- A haladás a csapat tempójától függ, de napi 15-20 kilométert szeretnénk megtenni. Természetesen nem edzőtábor a dolog, így a szép öblökben. A társulat a napi megtett kilométerek függvényében fogja az éjszakákat eltölteni apró eldugott öblökben, strandokon, ahol esetleg zuhannyal találkozva sótalaníthatjuk megfáradt testünket. A túra során naponta fogunk apró falvak, üdülővároskák mellett ellapátolni, ahol friss víz, élelmiszer, meleg sör, és Metaxa készleteinket fel lehet majd tölteni. A nap második részében irány észak (fütyölnek a tengerészak) Megpihenünk egy apró halász falunál, aztán a legkeskenyebb ponton átugrunk Skiathos szigetére, ahol egyből tábort is verünk.


Búvárkodás, strandolás, barnulás és a sziget védett oldalán evezve Tsougria szigetét célozzuk meg, ami pont szemközt van Skiathos városával. Itt egy még sokkal nagyobbat pancsolunk és megismételjük a tavalyi bulit. 

Átevezünk eddigi legkisebb szigetre ami csak a miénk lesz egy varázslatos éjszakára

Mivel már mindenki profi kajakos lesz, nekivágunk a kicsit izgalmasabb északi partnak. Ezen az oldalon megismerkedhetünk a nagyobb hullámokkal, lehet csúszkálni a kisebb-nagyobb hullámokon, lehet tanulni biztonságos körülmények között. A vidék lakatlan, vadregényes és gyönyörű! Érintjük a híres Lalaria-partot (aki tudja, az tudja!) De ki tudja hol, talán ezúttal az Aselinos kempingben szállunk meg, Meglátjuk mit tanácsol Poszeidón.


Lebarnulva, megerősödve, a szárazföld felé vesszük az irányt, természetesen a kötelező tintahalakat nem hagyjuk ki. A strandolások, fürdőződések most is a kajakozás kellékei lesznek.
A napi táv könnyen teljesíthető, már mindenki rutinos a hullámokon

Az utolsó búcsúevezések, és könnyek pillanatai. Még az utolsó képkockákat elcsattintjuk a memó kártyáinkról, búcsú mithos, záróparti a kemping homokos partján. Bepakolás a buszba. Az éjszakát a kempingben töltjük.

 Hajnalban hazafelé vesszük az irányt. Egész nap utazunk. várható érkezés vasárnap a kora reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza


  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
15 €/fő/éj
Kempingben - saját sátorral

Parkolás
4 €/autó/nap
A kemping területén, a tulajjal egyeztetett helyen.

A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni


Infók

További kajakos csavargásaink