A Tavaszi Dunakanyar - Kajakozás a szigetek és zátonyok között

Legyen egy szép napunk - Kajakozzunk a tavaszban

2018. április 7.
Időtartam: 1 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1804

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy napos kedvcsináló lapátolás a festői Dunakanyar fölül indulva. A tavasz szeszélyes, de szép idő esetén nagy ajándék tud lenni egy napsütéses délelőtt a vízen. A fények, a tavaszi zsongós illatozós délelőtt. A folyó színei, a tiszta víz illata ilyenkor őrült erővel hív minket a természet vízre. Nem kell napokat utazz, nem kell készülődj, csak felcsattansz reggel a vonatra és irány a festői kanyar. Kajakozz velünk, borozzunk, csorogjunk a tavasz szeszélyesen "veszélyes" illatában. Lapátoljunk együtt. 


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, egy napos tavaszi vidámság

Szállás típusa:

Egy napos kaland - szállás nélkül

Neked ajánljuk:

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Közös nagycsoportos Tavaszolás - kajakozás

Program

A csapat 9 órakor találkozik Esztergomban, a hajóállomás mellett, ahol túravezetőink várnak Téged a teljes felszereléssel.
Érdemes vonattal menni, mert a túra vége a Duna másik oldalán lesz.

A kajakok vízre rakása után gyorstalpaló, hogyan, miként kajakozzunk a leghatékonyabban, majd irány a víz. Esztergom alatt elhaladva, városnézős csorgás. A várost elhagyva átkajakozunk a folyó másik oldalára és bepillantunk a Garam torkolatába. Kis zegzugos evezés vízállástól függően. A folyón tovább ereszkedve újabb kis szigetekkel barátkozunk össze. Szobon belesünk másik kis kedvencünk az Ipoly torkoloatába. A szobi révnél kikötünk és a meleg tavaszi napsütésben hekkel és friss sörrel tápláljuk megfáradt szervezetünket. Időjárástól és vízállástól függően elevezünk a Szigetcsúcshoz, illetve nagy víznél bekajakozunk a kismarosi ártér szigetei közé. A nap második felében elénk tárul a csudás Dunakanyar. Felettünk magasodik a fellegvár, és a Pilis és Börzsöny között ereszkedő Duna impozáns látvánnyal ajándékozza meg a tavaszi vízreszállókat. 

Érkezés a délutáni órákban Kismarosra, ahonnan vonattal tudsz eljutni a Nyugatiba - 38 perces menetidővel számolva. A vonatok óránként járnak így tökéletesen gyorsan tudsz visszajutni a városba, és még egy pohár forralt bort is megihatsz az úton.
Izgalmas kedvcsináló. Kóstoló, tartalmas egy napos program kicsiknek-nagyoknak.


A részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák). hajószállítást, túravezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Útiköltség
Érdemes vonattal érkezni Esztergom városába, majd a túra végén Kismarosról vonattal haza

Étkezések

Infók

Indulás: Esztergom 9 óra - Érkezés: Kismaros 17 óra.


További kajakos csavargásaink

 

RÁADÁS IDŐPONT KÖZKÍVÁNATRA - Őszi daruhúzás a Hortobágyon

2 nap

25 900 Ft

 

Három nap kajakban - bakancsban - Somló hegyi bortúra, borkóstoló, őszi mulatság

3 nap

36 900 Ft