Vad kaland az egyenlitőn - A varázslatos Szumátra

Dzsungelek, korallzátonyok, orángutánok Szumátrán

Indonézia / Ázsia
2018. február 7. - 2018. február 20.
Időtartam: 14 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: AS1801

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Újra lelépünk a télből a nyárba. Megpattanunk a februári hidegek elől, a szürkét színesre cseréljük, lebarnulunk, utazunk, jókat eszünk, eldobjuk a zoknikat, pulcsikat, kabátokat - flip-flopban táncolunk, búvárkodunk, élünk és fityiszt mutatunk a télnek, az esős Blaha Lujza térnek, a 4-6-osnak, a feltúrt Moszkva-térnek. Szökjetek el velünk a világ hatodik legnagyobb szigetére ahol majmokat nézünk, homokon punnyadunk, dzsungelben túrázunk, orángutánokat lesünk, teknősökkel úszunk, korallok között kajakozunk, énekelünk, Bintang sört iszunk… Együtt leszünk – Pajtások – IRÁNY SZUMÁTRA.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Nyaralós Expedíció - Könnyű, bárki számára teljesíthető - A nehézség a klíma illetve az időeltolódásból fakadhat

Szállás típusa:

Egyszerű, komfortos szállások - szállodától a pálmakunyhóig

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, tenger szerelmeseknek, orángután rajongóknak

Csapat mérete: 6 - 12 fő

Program

Indulás Budapestről 2018  február 6-án  Kuala Lumpur felé. Találka a reptárén, a kajakok kiosztása, és a felszerelés ellenőrzése. Becsekkolás, repkedés és filmnézés, alvással:)

a csapat megérkezik Kuala Lumpuron keresztül Medán városába. Reptéri pénzváltás, SIM vásárlás után a város szívében egy szállodában töltjük az éjszakát. 

 Kora reggel terepjárókkal a sziget túlsó felére Singkilbe megyünk. Hosszú út lesz: utunk felkúszik a hegyek, vulkánok, őserdők közé, tisztes távolságban elhúzunk az éppen most is tüzet okádó Sinabung vulkán mellett. Útközben többször megállunk, bámészkodni, sört venni - egy helyen rálátunk a Toba-tóra is - vagy csak belekóstolni a helyi ételekbe. Az estét egy tradicionális fából készült szállóban töltjük.

Hajnalban egy egészen speciális müezzin ébreszt, majd a reggeli palacsinta után irány a szigetek. Kihajózunk kedvenc kis komppunkkal (igazi hagyományos fahajó, csirkékkel, és izgalmas útitársakkal) indonéz tempóban, majd csónakkal folytatjuk utunkat. Érkezés kora délután az apró szigetünkre, a világ végére, ahol nincs is más, mint pálmafák, homok, tenger és a szállásunk. Tudjátok olyan mesés hely, indul a barnulás és a tenger felfedezése.

Hajóösszerakás után kajakozás, semmittevés, napimádás , sznorkelezés, homokszemezgetés, felhőnézés, stb. Terveink szerint minden nap felfedezünk egy kis szigetet a közeli csodák közül. Napi evezések 6 - 8 km-es távolságok. De ha többet mennél, ha bírod, akkor határ a csillagos ég. A víz biztonságos, nincs szél, csodás evezős napokat ígér. Nincs idő, nincsenek muszájok, nincs semmi csak Ti és a tenger, korallok, a tenger millió színe, punnyadás a homokban, kagylógyűjtögetés, függőágyban döglődés… Kikapcsolt telefonok. Este közös sörözések, zene, mulatság, barátság – Ahogyan szeretjük.

Kishajóval továbbállunk, egy szomszédos nagyobb szigeten hihetetlen méretű fák között dzsungeltúrázunk helyi vezetőnk segítségével és meglátogatunk egy védett partot ahova napi rendszerességgel járnak ki a tengeri teknősök. Ez az egyik legjelentősebb tengeriteknős-tojásrakóhely egész Szumátra és a Maláj-félsziget környékén, ez is egy homokos tengerpart, de itt már eléd tárul a nyílt óceán. Négy teknősfaj jár ide szaporodni ezért a területet egy alapítvány figyeli és önkéntesekkel őrzi.  Tehát madárles, este teknősles és a szigeten kunyhóban töltjük az éjszakát, másnap újabb hajnali teknősles, majd elmaradhatatlan fürdőzés, búvárkodás és hajózás következő bázisunkra.


Újabb ismeretlen sziget, felfedezős kajakozásra indulunk újabb ismeretlen zátonyok felé, megkerüljük a szigetet, közben sznorkelezünk, bogarászunk a tengerben. punnyadós kényelmes evezgetés majd visszafekszünk a függőányba.

Hajó szétszedés, utolsó sznorkelezés majd délután áthajózunk Singkilbe

Utazás Singkilből a Gunung Leuser Nemzeti Parkba, egy őserdő határán fekvő faluba megyünk kocsival. Az út lesz a leghosszabb autózásunk (kb 10 óra) útközben vulkánokat és apró falvakat, gyümölcspiacot érintünk. Ezen a napon szükséged lesz a türelmedre is! 

Életünk kalandja kezdődik - orángután leső dzsungeltúrára indulunk, ahol testközelből találkozunk ezen csodás főemlősökkel. Reggel felkerekedik csapatunk és helyi vezető támogatásával nekivágunk a dzsungelnek. Terveink és tapasztalataink szerint jó eséllyel lencse végre kaphatsz orángutánt, és egyéb kedves emlősöket, mint például a vicces malacfarkú makákót - Emsemakákó. A Nemzeti Park egyik faluja adott otthont annak a programnak amely a kiirtott területekről származó árva, vagy sérült orángutánok rehabilitációját végezte. A felnevelt vagy meggyógyított állatokat fokozatosan visszaengedték az erdőbe új esélyt adva. Jelenleg már más helyeken engedik szabadon őket, de ugyanez a falu maradt az a hely ahol a a világon legnagyobb eséllyel láthatsz orángutánt természetes élőhelyén. A szabadon engedett orángutánok fokozatosan visszavadulnak és összekeverednek a ott élő populáció tagjaival.
A fárasztó nap után szállásunkon búcsúvacsi és búcsú Bintang, Könnyes búcsú a dzsungeltől.

Nagyon korai kelés: irány a medáni reptér, ahol megkezdődik hazautunk. Repülők, repterek, emberek - Mozizás

A részvételi díj tartalmazza

Az összes szállást és az étkezést a külső szigeteken (az étkezést csak ott mert azután a fő szigeten helyi éttermekben warungokban eszünk), taxit, autózást, hajókat, motorcsónakot, kajakkölcsönzést, felszerelést, mindkét nemzeti parki belépőt, helyi dzsungeltúravezetőket, idegenforgalmi adót, tolmácsolást a szükséges esetekben.

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegy
260.000 Ft
Bp - Jakarta - Medan / 2017. dec.-i adat

Fóliázás
5000 Ft
A felszerelés ( kajakok) biztonságos szállítása miatt van rá szükség

Étkezés
10.000 Ft
Az utazás soráni étkezések, valamint Bukit Lavangban - a la carte

Infók

Indulás: Budapest Liszt Ferenc reptér


További kajakos csavargásaink

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés - Második felvonás

15 nap

€ 1 690